JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Digitale decoders

Digitale decoders bij Conrad | Geef je modelspoor een nieuw leven

Werkt jouw modelspoorbaan al digitaal? Een digitale modelbaan kan zoveel meer dan een analoge! Een essentieel onderdeel van je digitale modelspoor is de digitale decoders. Bij Conrad vind je alle digitale decoders die je nodig hebt om je spoorbaan te laten werken zoals jij dat wilt. Conrad heeft kwaliteitsdecoders van merken als Märklin, Piko, Uhlenbrock, TAMS, en Massoth.


Locdecoders en functiedecoders

Natuurlijk wil je eerst je locs van decoders voorzien. Let bij de keuze van een locdecoder goed op, of deze in jouw loc past. Conrad biedt bij de decoders de handleiding als download aan. Kijk hier goed naar, zodat je de juiste keuze maakt.

Verder hoef je alleen nog maar te beslissen, hoeveel functies je via de locdecoder wilt aansturen. Denk aan de verlichting, of een rookgenerator. Ook zijn er geluidsmodules te krijgen, die levensechte treingeluiden produceren. Met een locdecoder kun je ook zo’n geluidsmodule aansturen.

Als alternatief voor een locdecoder kun je ook een functiedecoder kopen. Deze regelt alleen de aansturing van functies, niet van de motor, en is daarom vaak goedkoper.

Wisseldecoders, schakeldecoders en magneetpulsdecoders

Heb je de wissels in je modelbaan van aandrijving voorzien? Dan wil je ze nu waarschijnlijk ook digitaal gaan bedienen. Kijk eens naar het aanbod aan wissel-, schakel- en magneetpulsdecoders bij Conrad. Het soort aandrijving van je wissels bepaalt, welke digitale decoder je moet kiezen. Bij Conrad vind je de drie belangrijke soorten:

Wisseldecoders, voor wissels met motoraandrijving
• Schakeldecoders, voor wissels met servo’s
• Magneetpulsdecoders, voor wissels met magneetspoelaandrijving

Op veel van deze decoders kun je ook seinen en andere baanonderdelen aansluiten. Soms is dat niet nodig, als die onderdelen al ingebouwde decoders hebben. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld aparte seindecoders te kopen.


Terugmeldingsdecoders

De modelspoorbaan is pas echt digitaal, als ook de terugmelding is geregeld. En als je de baan op je computer hebt aangesloten, kun je eigenlijk niet zonder terugmeldingsdecoders. Hoe meer je er installeert, des te mooiere dingen kun je doen op de baan. Terugmeldingsdecoders koppelen informatie terug over wat er op de baan gebeurt. De computer kan daar dan op reageren en jou informatie en signalen leveren.

Let erop dat je het soort decoder kiest dat bij jouw railsysteem past. Ook hier is het weer belangrijk om vooraf de handleiding goed te lezen. Bij Conrad vind je die als download bij elke productbeschrijving.