bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Koop uw probes bij Conrad

Bent u op zoek naar topkwaliteit meetapparatuur en toebehoren? Neem dan een kijkje in het ruime assortiment aan diverse merken probes bij Conrad. De meetinstrumenten verschillen onderling vaak in de hoeveelheid nominale spanning, bandbreedte en in tal van andere eigenschappen. Ook hebben de apparaten vaak elk zo hun unieke functies. Bekijk daarom voordat u uw apparatuur koopt altijd goed van tevoren naar de diverse eigenschappen en functies van de apparaten. Bij Conrad vindt u ongetwijfeld een topkwaliteit instrument dat voor uw gewenste meetdoeleinden geschikt is.

Hoe probes gebruiken?

Bij tal van klussen is het belangrijk om de hoeveelheid stroom of spanning van kabels en apparaten te bepalen. Omdat elektriciteit onzichtbaar is, dient u hiervoor te beschikken over geschikte meetinstrumenten, zoals bijvoorbeeld digitale multimeters, stroomtangen en probes.

Een probe is een handig apparaat dat gebruikt wordt om elektronische testapparatuur aan te sluiten op een te testen apparaat. Hierdoor kunnen signalen visueel worden gemaakt. De instrumenten variëren onderling van zeer eenvoudige en robuuste tot complexe modellen die zeer geavanceerd en vaak redelijk kwetsbaar zijn. De apparaten zijn verkrijgbaar in verschillende types. Zo zijn er bijvoorbeeld oscilloscoop-probes, differentiaalsondes en stroomprobes.

De probes zijn over het algemeen eenvoudig te gebruiken. Zo zijn er modellen die beschikken over handige functies, zoals automatische nulpuntinstelling (kalibratiefunctie) en demagnetisering (door een knop ingedrukt te houden). Hoe de probes exact werken, hangt echter af van het type dat u op het oog heeft.

Waar moet u op letten bij het kopen van probes?

Voor nauwkeurige meetresultaten komt een probe uitstekend van pas. Bij Conrad vindt u tal van verschillende soorten en merken probes. De instrumenten hebben elk zo hun unieke functies en eigenschappen. Het is daarom belangrijk dat u voor uw aankoop altijd kijkt naar de verschillende modellen en nagaat wat voor u zoal van pas kan komen.

Bij de aankoop dient u ten eerste te letten op de hoeveelheid spanning die u nodig heeft. Over het algemeen ligt dit vaak rond de 300 volt. Er zijn ook modellen met een lagere spanning zoals 20 volt, en de zeer complexe modellen met een nominale spanning van 40000 V/DC. Naast de hoeveelheid spanning kunt u ook rekening houden met de volgende eigenschappen:

  • bandbreedte
  • kalibratiefunctie
  • dempingsfactor
  • kabellengte

Ook zijn er verschillende merken waaruit u kunt kiezen. Bij Conrad vindt u tal van topmerken, zoals bijvoorbeeld Fluke, Metrix, Rigol, Testec of GW Instek. Deze merken zijn stuk voor stuk geselecteerd op basis van kwaliteit en betrouwbaarheid. Hierdoor weet u altijd dat u bij Conrad veilige en betrouwbare probes in huis haalt. Twijfelt u welke producten compatibel met elkaar zijn of weet u niet goed welke aansluiting u nodig heeft? Bekijk dan de verschillende sonde sets en haal direct een complete set aan meetapparatuur in huis.

Bent u naast probes ook op zoek naar meetinstrument toebehoren? Bekijk dan ook het ruime assortiment aan diverse soorten en merken meetsnoeren en meetstiften en haal alles in huis voor een zeer nauwkeurige meting.

Bestel eenvoudig uw probes bij Conrad

Haal vandaag nog snel en eenvoudig uw probes in huis. Bekijk het ruime assortiment aan diverse soorten apparaten en merken en kies uit een van de vele topkwaliteit producten.

Let voordat u uw meetinstrument koopt altijd goed op de verschillende soorten eigenschappen en kies een model probe dat geschikt is voor uw type apparaat en het gewenste meetdoel. Door goed naar de verschillende eigenschappen van de probes te kijken, voorkomt u dat u wellicht het verkeerde type aanschaft.

Komt u er niet uit en vindt u niet de juiste probe? Of heeft u problemen bij het bestellen? Bij Conrad staan we voor u klaar. Met advies van experts helpen wij u graag op uw manier – telefonisch, online of door middel van direct contact met een van onze adviseurs op de site. Wij vinden voor u de oplossing.