Persoonlijke beschermmiddelen

Arbeidsveiligheid

Bij het werken onder gevaarlijke omstandigheden is het van belang dat u goed beschermd bent, om ongelukken te voorkomen. Daarom is het heel verstandig dat u de juiste veiligheidsuitrusting aan heeft. 

Werkhandschoenen

Uw handen zijn heel belangrijk, tijdens het klussen gebruikt u ze bijna bij elke handeling. Daarom is het ook verstandig om ze zo goed mogelijk te beschermen. Dit doet u door handschoenen te dragen, maar u heeft niet voor elke situatie dezelfde handschoenen nodig. Zo zijn er handschoenen om u te beschermen tegen hitte, maar ook tegen de kou. Ook zijn er handschoenen om snijwonden te voorkomen.

Oogbescherming

Ook uw ogen dienen goed beschermd te worden en daarom is het ook belangrijk om oogbescherming te dragen. U kunt dit doen door gezichtsveiligheidsschermen of veiligheidsbrillen te dragen.

Gehoorbescherming

Tijdens het klussen zijn er vaak apparaten die veel geluid produceren, dit kan uw gehoor beschadigen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen, daarom wordt het aangeraden om gehoorbescherming te dragen. Ook hier heeft u weer verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor oordopjes om het geluid tegen te houden. Een andere optie is de gehoorbeschermer, die tegenwoordig ook te verkrijgen is met mp3 aansluiting.

Hoofdbescherming

Als u aan het klussen bent wil het wel eens gebeuren dat er wat valt. Om u hiertegen te beschermen is het handig om veiligheidsschoenen en hoofdbescherming te dragen. Ook deze zijn er in verschillende uitvoeringen, zodat u zelf kan kiezen wat het best bij u past.

Werkkleding

Wanneer u met producten werkt waar veel stof van af komt, kunt u het beste een stofmasker dragen om u te beschermen. Ook deze zijn er in verschillende soorten, van mondkapjes tot professionele stofmaskers.
Ook is het noodzakelijk om goede, beschermende kleding te dragen. Bij slecht weer kunt u het best weerbeschermende kleding dragen om u lichaam te beschermen. Als u bezig bent met klussen op openbare plekken kunt u het best opvallende kleding dragen, zodat andere mensen u goed zien. Dit omdat u zo niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Hiervoor is er waarschuwingskleding. U zou in principe altijd goede werkkleding moeten dragen, omdat u zo het beste beschermd bent.