Praktisch leren? Inspireer met innovatieve meettechnologie.

Goed uitgeruste vaklokalen en functionele apparatuur zijn basisvoorwaarden om vaardigheden op wetenschappelijk en technisch gebied gericht te kunnen bevorderen. Ons ruime assortiment meettechniek en -instrumenten biedt u de nieuwste technologie voor schoolwerkplaatsen, laboratoria en werkplaatsen. Door individuele samenwerkingsverbanden met geselecteerde leveranciers profiteert u als onderwijsinstelling en krijgt u uw producten tegen een extra lage prijs.

    

Orde in het praktijklokaal

Chauvin Arnoux: De partner voor metrologie in onderwijs en opleiding.

     

Chauvin Arnoux hecht veel belang aan onderwijs. Om de theoretische kennis te verdiepen en te verbeteren, zijn praktische vaardigheden of metrologische controles van elektrische installaties onontbeerlijk. Het snel aanleren, begrijpen en beoordelen van meetresultaten en het veilig omgaan met meettechniek is nu een belangrijk aandachtspunt in onderwijs en opleiding. Ondersteuning van de beroepsopleiding in het eigen bedrijf maakt een doelgerichte voorbereiding op toekomstige taken in het bedrijf mogelijk.

Om correct te leren meten, wordt vaak de analoge multimeter MX 1 of de C.A 5003 gebruikt. De juiste instelling voor de meting en de juiste aflezing van de meetwaarden staan centraal in de opleiding. Bovendien is een grotere veiligheid nuttig. Zelfs in de ohmmeterfunctie brengt het aanleggen van spanningen tot 400 Vrms geen schade toe aan de multimeter. Ook krijgt men een akoestisch alarm in de ohmmeterfunctie als er een AC-netspanning op de ingang wordt gezet. Dubbele isolatie tot 1500 V en onze SECUR'X-aansluitingen voor de testsnoeren ronden het veiligheidspakket af. Als de multimeter ook wordt gebruikt in CAT IV-systemen of een gelijkstroommeting tot 15 A is vereist, dan is de C.A 5003 de juiste keuze.

Metingen in verdelers moeten vaak worden uitgevoerd op modulaire klemmenblokken voor DIN-rails. Met deze nieuwe testsondes is een meting op de 2 mm aansluitklemmen zonder problemen mogelijk.


    

R&S®RTC1000 en R&S®RTB2000 Rohde & Schwarz oscilloscopen voor de onderwijssector.

     

Rohde&Schwarz heeft tientallen jaren ervaring in het ontwikkelen van innovatieve, marktleidende test- en meetoplossingen die gekenmerkt worden door hoge kwaliteit, precisie en compatibiliteit. De onderneming gebruikt haar uitgebreide technische knowhow om universiteiten te ondersteunen en de toekomst mee vorm te geven, want eersteklas instrumenten inspireren studenten om optimale resultaten te behalen.

Voordelen van de EDU Editie van Rohde&Schwarz:

  • Beschikbare oscilloscoop modellen: R&S®RTC1002, R&S®RTB2002 en R&S®RTB2004.
  • 30% tot 50% hogere besparingen in vergelijking met de normale prijskorting bij de aankoop van apparatuur voor onderwijsinstellingen
  • Opties voor EDU-oscilloscopen: arbitraire functiegenerator, patroongenerator, seriële triggering en decodering (T&D) voor I2C, SPI, UART/RS-232/RS-422/ RS-485, CAN en LIN
  • Aanvullend voor R&S®RTB2002 en R&S®RTB2004: geschiedenis en gesegmenteerd geheugen en frequentieresponsanalyse.

    

Test-, meet- en veiligheidsuitrusting van BENNING.

     

Kwaliteit voor industrie, handel en onderwijs Innovatieve ontwikkelingen en een constante productiekwaliteit hebben de BENNING producten internationaal bekend gemaakt. Ontwerp en uitvoering zijn gericht op de eisen van professionele gebruikers. BENNING biedt een uitgebreid assortiment VDE-meetinstrumenten, spanningstesters, andere testapparaten, multimeters en stroomtangen.

Met de BENNING apparatentesters ST 760+ / ST 755+ / ST 725 / ST 710 kunnen veiligheids- en herhalingstests van elektrische apparaten volgens de normen DIN VDE 0701-0702, DIN EN 62353 (VDE 0751-1), DIN EN 60974-4 (VDE 0544-4) en DGUV-regeling 3 veilig en tijdbesparend worden uitgevoerd. Meetadapters zoals BENNING MA 4 ondersteunen het normconform testen van 3-fase apparatuur met een CEE-stekker.

    

Samenwerking met geselecteerde leveranciers

Door onze individuele samenwerkingsverbanden met geselecteerde leveranciers kunt u als onderwijsinstelling uw producten tegen een absolute bodemprijs inkopen. Wij bieden u een selectie van producten die speciaal geschikt zijn voor dit gebied en die onderwijs en opleiding bevorderen.

U kunt, zodra uw onderwijskorting is geactiveerd en u bent ingelogd, uw persoonlijke korting zien op alle artikelen in het Conrad-assortiment.

    

Relevante Services: