Een passende waterpomp voor elke situatie

Heeft u wel eens een ondergelopen kelder of tuin gehad? In deze tijd waarin weersituaties steeds extremer worden, is dat zeker niet ondenkbaar. Of is het water in uw opblaaszwembad of vijver te vies om in te zwemmen? In dit soort situaties is de juiste pomp de oplossing.

Wij Nederlanders weten als geen ander hoe men met water om moet gaat. Als er waar dan ook ter wereld iets gebouwd moet worden in of rondom water, dan komt er een Nederlander aan te pas. En tijdens warme zomerdagen als er niet gewerkt hoeft te worden, zijn we massaal in de achtertuin te vinden. Lekker genieten van een ijskoud drankje in een opblaaszwembad. Spelende kinderen in het water... Maar elke dag het zwembad schoonmaken is niemands hobby, daarom is een goede zwembadpomp dé oplossing.

Heeft u een vijver? Met de juiste vijverfilter -en pomp houdt u de vijver kraakhelder en schoon, wel zo fijn voor de vissen en het ziet er natuurlijk prachtig uit. En als we dan toch aan pompen zijn, haal dan het water meteen uit de grond. Met een grondwaterpomp voorziet u uw tuin van een frisse en vooral gratis sproeibeurt.

Wat uw probleem, vraag of doel ook is, wij helpen u op weg met de juiste pomp in elke situatie. Om u een duidelijk overzicht te geven hebben we meest gebruikte pompen uitgelicht en hieronder beschreven.

Dompelpomp, moeiteloos uw kelder leegpompen

De beste manier om een volgelopen kelder leeg te pompen is met een dompelpomp. Een dompelpomp dompelt u (hoe kan het ook anders) in het water. Sluit hier een slang op aan die naar een afvoer gaat en klaar! De pomp doet de rest. Afhankelijk van het type schakelt de pomp zichzelf uit middels een vlotterschakelaar. De dompelpompen uit ons assortiment hebben een pompcapaciteit die varieert van enkele liters per uur tot maar liefst 30.000 liter per uur. 
Belangrijk is het ‘type’ water dat u weg wilt pompen. Als het om regenwater of ander ‘helder’ water gaat, dan kiest u voor een helderwater dompelpomp. Heeft u regelmatig een overstroomde tuin of woont u dicht bij een rivier? Dan is een vuilwater-dompelpomp de betere keuze. Deze heeft een grover filter en kan zand en andere “vaste deeltjes” zonder moeite wegzuigen. Ideaal bij modderig water.

Grondwaterpomp - de tuin gratis bewateren

Met een grondwaterpomp kunt u gratis genieten van water. Natuurlijk is het niet het kraakheldere water dat uit de kraan komt, maar het is fris water. Ideaal om uw tuin mee te bewateren en om zelfs uw toilet mee door te spoelen. U kunt op veel plaatsen in Nederland grondwater omhoog pompen, maar lang niet overal. Verdiep u dus eerst in de mogelijkheden voordat u een grondwaterpomp aanlegt.

Vijver- en fonteinpompen - kraakheldere vijvers en waterornamenten

Een mooie vijver of een imposant ornament is in de zomer een echte eyecatcher. Vijvers met grote filters, verwerkt als mooie watervallen, krijgen veel bekijks. Maar het zomerse zonlicht brengt ook een probleem met zich mee, het stimuleert de groei van algen in de vijver. Nou kunt u hier elk “wondermiddel” voor gebruiken maar een goede waterflow is de basis, zorg dus voor een goede pomp! Let hier wel goed op het pompvermogen, aangeduid in liters per uur. Bij een grote vijver hoort natuurlijk een krachtige pomp. Hetzelfde geldt ook bij waterornamenten. Als u uw terras heeft opgefleurd met een
waterval of fontein dan wilt u dat hier helder water in zit. Het aantal liters per uur zal hier minder van toepassing zijn maar de opvoerhoogte is wel erg belangrijk. De pomp moet het water op kunnen voeren tot aan het topje van de fontein / waterval.  

Laagspanningspompen - waterpompen in campers & boten

Als u op vakantie gaat met bijvoorbeeld een camper of boot is water één van de basisvoorzieningen die u wilt hebben. Ook hier is de pomp weer een redmiddel. Watertanks zitten vaak erg laag weggewerkt en de kraan wat hoger, dit moet dus omhoog gepompt worden. Dat doet u met een laagspanningspomp. Dit soort pompen werken op 12V of 24V en zijn hiermee dus ideaal in campers, boten maar ook vrachtwagens. Ook hier is de opvoerhoogte van groot belang maar de pompen uit ons assortiment kunnen het water tot maar liefst 52m omhoog pompen. Ideaal, zelfs voor de grootste voertuigen.

Toebehoren - alles om pompen aan te sluiten

Als u een pomp naar keuze hebt gevonden, is het tijd om deze aan te sluiten. In ons assortiment vindt u alles om het water te verplaatsen. Van slangaansluitingen en toebehoren voor het aansluiten, tot de slangen zelf om het water weg te pompen. Let goed op de diameter van de slangen en de aansluitingen. U wilt immers niet dat de boel gaat lekken als u net alles hebt aangesloten.

Is dat na een nachtje toch het geval, geen paniek! Met de pompen uit ons assortiment heeft u de boel zo weer droog.