JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

 

De auto zelf repareren en tunen

Geld besparen

In een tijd waarin loonsverhogingen schaars zijn en het leven duur is, is het handig dingen zelf aan te pakken. Zo kunt u heel wat aan een auto zelf repareren of tunen. Laten doen is echt veel duurder dan zelf, met hulp van vrienden, aan de slag gaan.

Wat kan ik zelf doen?

Het handigst is om eerst een plan te maken wat aan de auto gerepareerd moet worden of wat u graag aan het uiterlijk wilt veranderen. Is dat helder, kijk dan bij conrad.nl wat zij te bieden hebben aan gereedschap, onderdelen en ander materiaal. Dat gaat van garagebenodigdheden tot een reservelamp. Naast zelf repareren, is het ook uiterst handig altijd bepaalde onderdelen bij u te hebben. Stel een lamp valt uit en de politie houdt u staande, dan kunt u de lamp ter plekke vervangen waardoor het geen boete oplevert. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat u een reservelamp bij u heeft.

Handig

Niet iedereen is even handig, maar dat doet niets af aan het feit dat u zelf best een accu kunt opladen of vervangen, dat u zelf een lampje of een ruitenwisser kunt verwisselen, dat u een band kunt verwisselen of een deel van een uitlaat. Mits u gereedschap heeft en de tijd neemt. Zo komt een garagekrik altijd van pas. Waarbij overigens twee dingen standaard gelden. 1: gebruik altijd een veiligheidsbril wanneer u onder een auto kruipt. 2: ga nooit onder een auto liggen die alleen op een krik staat. Gebruik altijd blokken of kleine bruggen voor de veiligheid.

Onderdelen

Zeker wanneer de winter aanbreekt, is het heel handig om een starthulp te hebben die via het net kan worden opgeladen en mee kan in de auto. Mocht de accu het laten afweten, is de hulp dichtbij. Wat belangrijk is, is om altijd goed gereedschap te gebruiken, want goedkoop gereedschap kan forse schade veroorzaken en kan gevaar opleveren voor de gebruiker. Voorkomen is beter dan een dure reparatie of een flinke wond. Daarbij geldt dat goed gereedschap, zeker als het goed onderhouden wordt, heel lang mee gaat en een hele goede investering is. 

Naar boven