Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Voorkom parkeerschade en ongelukken met een achteruitrijcamera of parkeerhulp. In ons assortiment vindt u diverse modellen voor elke auto. Eenvoudig zelf in te bouwen en met tal van mogelijkheden. Eenvoudig besteld en snel geleverd.

  Parkeerhulpen en achteruitrijcamera's

  De nieuwste auto’s zijn vaak al uitgerust met parkeerhulpen zoals sensoren of camera’s, maar in feite kunt u elke auto upgraden met parkeerhulpen! Met een kant-en-klare set kunt u zelf uw auto in één middag upgraden met een camera en monitor. Lastige installatie? Helemaal niet! Lees hier hoe u dit installeert.

  Achteruitrijcamera of parkeersensoren

  Als u op zoek bent naar een achteruitrijcamerasysteem, heeft u vast en zeker de optie parkeersensoren overwogen. In tegenstelling tot een achteruitrijcamera heeft u geen volledig beeld van wat er achter de auto gebeurt. U wordt door middel van een akoestisch en/of optisch signaal op de parkeerruimte om u heen gewezen. Parkeersensoren zijn een stuk voordeliger en discreter in te bouwen. En over het algemeen zijn parkeersensoren het beste te gebruiken bij normale auto’s. Maar wat zijn de voor- en nadelen van een achteruitrijcamera en parkeersensoren? We hebben ze hieronder opgesomd.

    Parkeersensoren Achteruitrijcamera
  Kosten ++ +
  Eenvoudige installatie ++ ++
  Geschikt voor auto ++ +
  Geschikt voor camper / bus + ++
  Geschikt voor caravan - ++
  Onopvallend ++ +
  Draadloos signaal + ++

  Installeer een achteruitrijcamera

  De installatie van een achteruitrijcamera is erg eenvoudig. Eigenlijk is het enige waar u goed op moet letten de montage en de aansluiting van de camera.

  Stap 1: de camera monteren Monteer de camera met behulp van de montagebracket en de meegeleverde schroeven. De camera kan draaien op de bracket wat zorgt voor een eenvoudige installatie. Let bij de installatie wel goed op dat u de plus (rode kabel) moet aansluiten op de kabel van de achteruitrijverlichting. Om te kijken welke kabel de juiste is, zet u alle verlichting uit en de auto in z’n achteruit. Meet nu met een multimeter welk contactpunt stroom krijgt en verbindt de kabel met deze kabel. Een eenvoudige en goede manier om de kabels te verbinden is door dit te doen middels eenkabel-snelverbinder. De minkabel (zwart) sluit u aan op de massa. Een goede plek hiervoor is een schroef die in het carrosserie gaat.

  Stap 2: het beeldscherm plaatsen Het beeldscherm is eenvoudig te plaatsen middels de meegeleverde zuignaphouder en de installatie is plug-and-play. Sluit de 12V-plug kabel aan op de voedingskabel van het beeldscherm, plug de stekker in de sigarettenaanstekerplug van de auto en zet het beeldscherm aan. Als de auto in z’n achteruit gaat, herkent het beeldscherm direct de camera en zal dan ook gaan werken. Door op de knop menu te drukken, kunt u een aantal dingen instellen zoals het spiegelen van het beeld (handig bij een montage ondersteboven). De aansluitkabel van het beeldscherm beschikt ook over cinch-bussen zodat u er evt. een DVD-speler op aan kunt sluiten.

  Het beeldscherm kunt u uiteraard ook goed wegwerken. Door een houder bijv. vast te monteren op het dashboard, kunt u het beeldscherm hier vast op zetten. Met de meegeleverde plus-/min-kabel heeft u een alternatieve voedingsbron t.o.v. de sigarettenaanstekerplug. Deze kabel kunt u aansluiten op de accu en wegwerken voor een mooi en strak resultaat.

  Een extra achteruitrijcamera installeren

  Als u een caravan, camper of ander groot voertuig heeft, is het makkelijk om meerdere camera’s te hebben, zodat u alle hoeken goed kunt zien. Gelukkig beschikken de meeste beeldschermen over meerdere ingangen. Zo kunt u met een extra camera een volledig beeld krijgen. Ideaal om parkeerschade te voorkomen.