bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Met een pneumatische slagmoersleutel monteert u eenvoudig autobanden. U koopt deze luchtsleutel via conrad.be. Verschillende aansluitingen ✓ Betaal achteraf ✓

Een pneumatische slagmoersleutel voor uw garage

Een pneumatische slagmoersleutel gebruikt u om bouten eenvoudig vast te zetten of los te draaien. Door de krachtige luchtdruk is dit ideaal voor bouten die heel stevig vast moeten zitten, zoals bij de wielen van een auto. Zeker bij vastgeroeste bouten is deze luchtsleutel uiterst handig. Daarnaast zorgt een pneumatische slagmoersleutel voor een immense tijdsbesparing bij veelvuldig gebruik. Bij het kiezen van een pneumatische slagmoersleutel zijn er wel een aantal zaken waar u rekening mee houdt. Hieronder lichten onze specialisten dan ook een en ander voor u toe.

Het belang van de capaciteit van uw compressor

De pneumatische slagmoersleutel gebruikt u met een compressor die een bepaalde capaciteit heeft aan luchtverbruik. U bent daardoor niet geholpen met een slagmoersleutel met een hoog luchtverbruik als uw pneumatische compressor niet kan volgen. U riskeert dan steeds te moeten wachten totdat het drukvat vol is. In het beste geval is het luchtverbruik van de compressor daarom hoger dan deze van de pneumatische slagmoersleutel. Houd ook rekening met de ouderdom van uw compressor, want de luchtopbrengst zakt bij een oud exemplaar terug tot wel 70% of minder.

Het maximaal koppel speelt een belangrijke rol

Het maximaal koppel geeft de kracht weer die de pneumatische slagmoersleutel kan leveren. Dit is dan ook een groot verschil tussen een pneumatische slagmoersleutel en een elektrische slagmoersleutel: het maximaal koppel ligt bij het pneumatisch exemplaar vaak stukken hoger.

Voor de meeste klussen is een maximaal koppel van 200 Nm of meer aangeraden. Gaat het om heel stevige schroeftoepassingen, zoals het losdraaien van vastgeroeste bouten bij zware machines? Dan begint u pas te rekenen vanaf 600 Nm. Voor dergelijke krachten doet u steeds beroep op een pneumatische slagmoersleutel.

Andere belangrijke factoren

Hou daarnaast ook rekening met de verschillende aansluitingen van de pneumatische sleutel. De meest bekende luchtsleutel heeft een 1/2"-aansluiting, maar daarnaast vindt u ook 1/4"- en 3/8"-aansluitingen.

Denk ook aan de ergonomie en het gewicht van de slagmoersleutel, zeker bij intensief gebruik. Sommige pneumatische slagmoersleutels hebben al snel een gewicht van meer dan 5 kilogram, wat na verloop van tijd toch begint door te wegen. Indien u voortdurend vrachtwagenbanden monteert, kiest u voor een zware sleutel. Voor andere klussen is een licht model meer geschikt.

Een andere factor is het formaat van de luchtsleutel, zeker indien u in moeilijke hoeken werkt. Let tot slot ook op de geluidsontwikkeling, vooral bij intensief gebruik. Moderne luchtsleutels worden dan wel steeds stiller, gehoorbescherming is echter nog steeds noodzakelijk. Zorg daarom voor een geschikte uitrusting om steeds goed voorbereid aan de slag te gaan.

Ook verkrijgbaar met een accu

Naast de pneumatische slagmoersleutel vindt u bij Conrad ook een slagmoersleutel met een accu. Het voordeel daarvan is het eenvoudige gebruik, ook zonder de capaciteit van uw compressor. Het is vooral een handig instrument voor het veelvuldig verwijderen van bouten of moeren, maar is niet geschikt voor zwaardere klussen. Hebt u buiten de werkplaats een slagmoersleutel nodig? Dan is een slagmoersleutel met een accu aangewezen.