Bent u een zakelijke klant?
Deze instelling past het productassortiment en de prijzen aan uw behoeften aan.
Ja
Nee

"ECO"-vermelding voor duurzame producten bij Conrad Electronic

Helaas is duurzaamheid niet altijd wat het op het eerste gezicht lijkt. Veel te vaak is het gewoon een loze belofte die alleen voor reclamedoeleinden wordt gebruikt. 

Als klant kunt u ofwel de waarheid van deze bloemrijke reclameclaims geloven of niet. In ieder geval is het voor de consument erg moeilijk om de duurzaamheid van bepaalde producten te controleren of zelfs maar te controleren.

Wij bij Conrad Electronic staan ook voor duurzaamheid. Maar dit moet wel transparant en begrijpelijk zijn voor onze klanten!

Wij hechten al lange tijd veel belang aan energie-efficiënt en grondstofbesparend productontwerp. Wij besteden ook aandacht aan de milieuvriendelijke verwijdering van oude elektrische apparaten, verpakkingen, batterijen en oplaadbare batterijen. Daarom hebben wij besloten een duurzaamheidslabel in te voeren. 


Het "Eco"- label

Alle producten die voldoen aan onze zelfopgelegde eisen op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid, worden voorzien van een "Eco"-etiket. Zo kunnen onze klanten in één oogopslag zien of het gewenste artikel een milieuvriendelijk product is.


Welke criteria worden gehanteerd om het Conrad "Eco"-label toe te kennen?

Er zijn verschillende evaluatiecriteria waaraan een product moet voldoen om ons "Eco"-label te krijgen.

1. Etikettering door middel van onderscheidingen

Het is echt niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden. Immers, als er iets goed is, moet je het gebruiken. Veel producten die al door erkende testcentra of instituten als duurzaam en milieuvriendelijk zijn gecertificeerd, zijn ook voorzien van ons "Eco"-label. De volgende onderscheidingen of kwaliteitslabels zijn momenteel voor ons doorslaggevend:

 

Met meer dan 25 jaar ervaring is TCO Certified 's werelds toonaangevende duurzaamheidscertificering voor IT-producten. Daartoe zijn uitgebreide beoordelingscriteria opgesteld om sociale en milieuverantwoordelijkheid tijdens de levenscyclus van het product te garanderen. De naleving van de criteria wordt zowel vóór als na de certificering door een onafhankelijke instantie geverifieerd.


PLASTIC FREE PACKING

Verpakkingen beschermen producten tijdens het vervoer en moeten vervolgens tegen hoge kosten worden verwijderd. 

Aangezien de verwijdering van kunststoffen problematisch is, moeten verpakkingen vrij zijn van kunststoffen. 

Producten met dit logo worden daarom verpakt met milieuvriendelijke en herbruikbare materialen.


Samenvatting

De industrie en de handel hebben de tekenen des tijds herkend en richten zich steeds meer op duurzaamheid en milieubescherming. Opdat u als klant onze duurzame producten onmiddellijk zou herkennen, hebben wij het "Eco"-label ingevoerd.

Hoewel de criteria voor onze onderscheiding uitgebreid en gevarieerd zijn, is er uiteindelijk maar één "Eco"-label. Zo wordt verwarring voorkomen en heeft u altijd de absolute zekerheid dat u bijdraagt aan een gezond milieu wanneer u een "Eco"-product koopt.

Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U heeft de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord