Advies

Magneetveldtesters, een veilige manier om contactloos leidingen onder spanning te vinden

Magneetveldtesters zijn betrouwbare en veilige toestellen om draden en geleiders met spanning op te sporen zonder ze aan te raken. Dankzij hun compacte en draagbare ontwerp gebruikt u ze in een groot aantal omgevingen, waardoor ze bijvoorbeeld perfect zijn voor werk op locatie of in moeilijke omstandigheden, zoals bijvoorbeeld op grote hoogte. Bestel vandaag uw magneetveldtesters bij Conrad.

Gemakkelijk spanning opsporen dankzij ledlampjes en geluidjes van magneetveldtesters

Magneetveldtesters zijn voorzien van een groot aantal functies om de gebruikerservaring te verbeteren, waardoor u er gemakkelijk mee onder spanning staande leidingen en magnetische velden identificeert. Ledlampjes lichten bijvoorbeeld op wanneer het toestel een magnetisch veld detecteert. In sommige gevallen hoort u hierbij ook een geluid.

Wat meet een magneetveldtester precies en wat is een magneetveld?

Het magneetveld is een oppervlakte van elektromagnetische energie. Dit oppervlak draagt de krachten van een magneet over. Wenst u een magneet grafisch voor te stellen in een schema, dan doet u dit met zogenaamde veldlijnen. Door gebruik van ijzervijlsel kunt u magnetische velden in testopstellingen concreet voorstellen. Magnetische veldlijnen verlopen altijd van de noord- naar de zuidpool van een magneet. Van daaruit gaan de lijnen door de magneet terug naar de zuidpool, tot er een gesloten kring ontstaat. De eenheid bij het meten van magnetische velden is ampère per meter. Het is dus een combinatie van een elektronische component en een afstandsmaat.

Hoeveel ampère per meter kan uw magneetveldtester precies meten?

Bij Conrad kiest u magneetveldtesters geschikt voor maximaal 10, 200 of 2000 ampère per meter.

Diverse merken van magneetveldtesters bij Conrad

De merken magneetveldtesters die we verkopen zijn:

·         Chauvin Arnoux

·         Extech

·         PCE Instruments

·         Testboy

·         VOLTCRAFT

Dit zijn stuk voor stuk internationale topmerken in meetapparatuur en meettechniek.

Hoe werken magneetveldtesters nu precies?

Met magneetveldtesters test u geleiders zonder deze met een meetpin aan te raken. Het zijn dus eigenlijk contactloze testers. Magneetveldtesters maken gebruik van wat men een capacitieve koppeling noemt: de gebruiker die het instrument vasthoudt, zorgt voor de aarding. U detecteert dan als mens het veranderende elektrische veld rond het voorwerp of de voorwerpen die een wisselstroom geleiden. Eenvoudig gezegd, u als gebruiker en de meetpen laten in de buurt van de elektrische geleider een kleine stroom door de magneetveldtester vloeien vanaf de bron.

Voor welke toepassingen gebruikt u een magneetveldtester?

Bij Conrad bieden wij een breed scala aan betrouwbare contactloze spanningstesters of magneetveldtesters aan. Deze zijn geschikt voor doe-het-zelvers thuis tot elektrotechnici. Dankzij de gebruiksvriendelijke apparaten test u snel en efficiënt de spanning voor diverse toepassingen:

  • Renovatie van woningen. Hierbij is een magneetveldtester een alternatief of een bijkomend meetinstrument in combinatie met een multimeter of voltmeter.
  • Gespecialiseerde elektrotechniek. Hierbij gaan elektrotechnici in grotere circuits met een magneetveldtester op zoek naar bijvoorbeeld verliesstroom.
  • Liefhebbers van elektronica of wetenschappers. Bent u geïnteresseerd in alles wat met wetenschap en techniek te maken heeft, dan is een magneetveldtester ook iets voor u. Wat is er nu meer fascinerend dan de werking van een magneet te doorgronden met een magneetveldtester of magneetveldanalyser?

Magneetveldtesters en magneetveldanalyzers koopt u bij Conrad

Bent u op zoek naar magneetveldtesters, dan kunt u nergens beter terecht dan bij Conrad. Op onze website vindt u een handig overzicht van de beschikbare magneetveldtesters, de aanwezige voorraad in ons assortiment en de correcte prijzen. Of u nu een individuele magneetveldtester wenst te kopen of een bulkbestelling wenst te plaatsen voor uw bedrijf; u kunt steeds rekenen op onze uitstekende service en dienstverlening. Hierbij zijn onze gespecialiseerde medewerkers ook opgeleid om indien gewenst oplossingen op maat uit te werken. Specifieke wensen bespreken we bijvoorbeeld graag tijdens een plaatsbezoek in uw bedrijf. Zo weten we beter wat uw eisen en wensen zijn en kunnen we u gericht adviseren. Dankzij ons Technology In Focus-programma zijn we altijd op de hoogte van nieuwe producten en oplossingen, die we op onze beurt graag met u als klant delen. Bestel vandaag uw magneetveldtesters of andere meetapparatuur bij Conrad.