40 jaar VOLTCRAFT - Meet- en testapparatuur voor laboratoriumgebruik

Aan de moderne meettechniek voor MRO worden steeds hogere eisen gesteld. VOLTCRAFT is voortdurend bezig met het moderniseren en ontwikkelen van zijn meetinstrumenten om aan de toegenomen eisen te voldoen. Bench-type multimeters met de hoogste precisie of functiegeneratoren met een uitstekende reeks functies, de nadruk ligt ook op digitale technologie in de scopes en mixed-signal oscilloscopen, kortweg MSO oscilloscopen, zijn in de productfamilie opgenomen. De nadruk ligt echter niet alleen op kenmerken en functies, maar ook op het ontwerp, dat is aangepast aan de moderne eisen. Oscilloscopen, functiegeneratoren, bench multimeters en voedingen voor laboratoria worden aangeboden in een tijdloos zwart design, waarmee tegemoet wordt gekomen aan de designliefhebber die het kleurloze lichtgrijs uit de meetstations wil verbannen.

Nauwkeurig toegesneden oplossingen voor praktisch gebruik, alsmede innovatieve ontwikkelingen voor een gebruiksvriendelijke bediening, maken een efficiënt gebruik van de producten mogelijk. Zodat jij je op je werk kunt concentreren.

Oscilloscopen - Universele Talenten voor het Laboratoriumveld

Wat betekent MSO eigenlijk?

In oscilloscopen betekent de aanduiding MSO mixed signal oscilloscope, hetgeen staat voor gemengde signalen. Naast de conventionele ingangen (CH1 en CH2) is er ook een 25-pins Sub-D aansluiting. Met een bijgeleverde adapter kunnen 16 extra kanalen via klemmen worden ingevoerd. Deze ingangen zijn alleen voor digitale signalen en bieden de functie van een 16-kanaals logische analysator. Op de Y-as worden de kanalen ten opzichte van elkaar in de tijd weergegeven en de niveau-toestanden worden via de X-as gecontroleerd. Parallelle bussystemen of complexe signaaltoestanden van microcontrollers kunnen zo worden geanalyseerd en fouten kunnen snel worden gelokaliseerd. De combinatie van oscilloscoop en logic analyser maakt een MSO oscilloscoop tot een onmisbaar meetinstrument in de digitale technologie. Het gebruik van MSO oscilloscopen kan de kosten drukken en kostbare ruimte in het laboratorium vrijmaken.

Functiegeneratoren genereren periodieke signalen op maat

Vlijmscherpe randen en precieze rondingen voor het laboratorium.

De huidige FG-serie van VOLTCRAFT is uitgevoerd in een tijdloos zwart design en past bij het nieuwe instrumentontwerp. Oscilloscopen, laboratoriumvoedingen en laboratoriummultimeters zijn verkrijgbaar in deze kleurstelling en op de meetplaats kan een uniform kleurbeeld worden gecreëerd. Maar niet alleen het visuele uiterlijk, ook de innerlijke waarden van deze serie zijn overtuigend. Drie toestellen met verschillende afsnijfrequenties 80, 160 en 250 MHz zijn beschikbaar. Twee afzonderlijke kanalen kunnen worden bediend via de touchmonitor met hoge resolutie en royale afmetingen. Naast de standaardfuncties (sinus, kwadraat, ruis, enz.) zijn er nog vele andere modulatiesoorten beschikbaar. Een willekeurige functie mag natuurlijk niet ontbreken in deze klasse en is geïntegreerd in alle FG-modellen. Frequentietellers, USB- en LAN-interfaces en SCPI-ondersteuning laten niets te wensen over.

Gemakkelijk te zien dat kanaal 1 en kanaal 2 geprogrammeerd zijn met verschillende uitgangssignalen.

Touch screen van de FG-32502T met bovenliggend menu voor wiskundige functies.

Desktop multimeter: Zeer nauwkeurig en sterk in ontwerp

De VC-7200BT is het topmodel in de serie VC-7*** bench multimeters van VOLTCRAFT. 5 1/2 cijfers bij 200.000 counts bevestigen dat deze tafelmultimeter is afgesteld voor precisie en nauwkeurigheid. Maar de VC-7200BT scoort niet alleen met precieze meetresultaten, hij staat ook aan de top in zijn prijsklasse wat betreft functies.

  • Dubbele weergave - gelijktijdige registratie van twee gemeten variabelen
  • 2- en 4-draads weerstandsmeting
  • Instelbare meetsnelheid 5, 50 en 150 rdgs/s
  • Omschakelbare ingangsimpedantie (10 MΩ en 10 GΩ)
  • Temperatuursensormeting - weergave van temperatuur en weerstand of spanning (bv. K-type, PT-100 enz.)
  • Gegevensopslag (handmatig of automatisch)
  • Uitgebreide wiskundige functies kunnen worden opgeroepen
  • Staafdiagram, trendanalyses en histogramweergave
  • Programmeerbare externe uitgang
  • USB-, RS232- en LAN-interface, alsmede een externe trigger-ingang

Trend diagram

Histogramweergave

Het trenddiagram toont spanningscurven over een handmatig te definiëren spanningsmiddelpunt. In de modus "Recent" is de tijdspanne van de trendanalyse 1 minuut. Moeilijk meetbare spanningsafwijkingen en laagfrequente overlappingen kunnen worden waargenomen en oorzaken van storingen kunnen worden opgespoord.

In de histogramweergave worden de gegevens gegroepeerd in bins, weergegeven door verticale balken. Het histogram toont de verdeling van de gemeten gegevens. Zo wordt bijvoorbeeld de grootste gemeten spanningswaarde in frequentie op het display weergegeven, en wel als percentage en het aantal keren dat dit in die meetperiode voorkwam.

Geschikt voor alle bench multimeters van de VC-7 serie. Kelvin meetsnoer set (4-draads).

                                             

Voedingen voor laboratoria - betrouwbaar, veerkrachtig en stabiel

De universeel toepasbare en lineair geregelde voeding VLP-2403-USB is voorbestemd voor gebruik in het laboratorium. Uitgang A en uitgang C kunnen onafhankelijk, parallel of in seriële modus worden bediend. In seriële modus is een maximale uitgangsspanning van 80 V en 3 A mogelijk; de stroom in parallelle modus bedraagt maximaal 6 A bij 40 V. Dankzij de lineaire regeling is de uitgangsspanning vrij van harmonischen en worden signaalresiduen van de chopper, zoals gebruikelijk bij schakelende voedingen, volledig vermeden. Uitgang B bevat een regelbare USB-uitgang. Dit is vooral interessant bij de ontwikkeling van producten die via USB worden opgeladen. Het gedrag in geval van overspanning of onderspanning kan nauwkeurig worden geanalyseerd en via een stroombegrenzer op een voor het toestel vriendelijke manier worden uitgevoerd. Daarnaast is er nog een USB-poort, deze is niet instelbaar en dient als oplaaduitgang voor USB-apparaten. 5V 2,5 A, 9V 2,0 A en 12V 1,5 A zijn toegankelijk via deze processorgestuurde uitgang.

Schakelende voedingen voor het laboratorium:

Lineaire laboratoriumvoedingen:

Voedingen met vaste spanning voor 12 en 24V/DC (schakelend en lineair gestuurd)

Lineaire of primair geschakelde voedingen met vaste spanning in diverse vermogensklassen en spanningsbereiken zijn verkrijgbaar bij VOLTCRAFT. Het maakt niet uit of u een lineaire voeding met storingsvrije uitgangsspanning of een lichte en hoogrendements schakelende voeding nodig hebt, bij VOLTCRAFT vindt u wat u zoekt. Voor bijzonder energieverslindende consumenten is de SPS12/120 laboratoriumvoeding beschikbaar met een maximaal vermogen van 1700W.

LCR-METER en componenten tester - bepaal nauwkeurig de component waarden

Heeft de condensator capaciteit verloren of is deze nog binnen de tolerantie, of heeft de spoel een wikkeling kortsluiting of is deze nog in orde? Deze vragen moeten duidelijk worden beantwoord om ervoor te zorgen dat de schakeling naar behoren functioneert. Zonder uiterst nauwkeurige en betrouwbare componententesters is deze taak gewoonlijk moeilijk te volbrengen. Vaak is alleen de componentcode niet meer leesbaar en moeten de componentwaarden worden bepaald. Ook hier is een LCR-meter een nuttig hulpmiddel. Componententesters zijn ook beschikbaar voor het milliohm bereik (4-draads meting) (b.v. het blootleggen en meten van contactweerstanden in stekkerverbindingen).

Meetsnoeren, sondes en probes: altijd het beste contact

Meetsnoeren voor hand- en tafelmultimeters. De MSL-504 siliconen testsnoeren zijn bijzonder gebruiksvriendelijk en verkrijgbaar in diverse kleuren. De uiterst soepele siliconenkabel maakt het dagelijkse meetwerk veel aangenamer en stijve en inflexibele meetkabels behoren tot het verleden.

BNC-testkabels voor signaaloverdracht met frequentiegeneratoren of voor signaalinvoer in oscilloscopen. Er zijn diverse klemmen en tips verkrijgbaar, en voor wie veel met SMD-componenten werkt, bevelen wij de SMD-pincet MSC-102 aan, waarmee metingen aan de kleinste componenten veel gemakkelijker worden en u altijd één hand vrij hebt om aanpassingen op de oscilloscoop uit te voeren.

Sondes met verschillende bandbreedtes en delerverhoudingen maken het VOLTCRAFT-assortiment compleet. De VOLTCRAFT H 40 probe kan worden gebruikt voor hoogspanningsmetingen tot 40 kV/DC of 28kV/AC. Met een verdeelverhouding van 1000:1 kan hij veilig worden gebruikt in het frequentiegebied tot 60 Hz en kan hij via 4 mm-veiligheidsstekkers worden aangesloten op in de handel verkrijgbare multimeters.