JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

Lampen

 

Lampen
De grote diversiteit uitgelicht

Meer info

Grote diversiteit: LED-, spaar- en halogeenlampen

Net als bij armaturen bestaat er bij lampen een ontzettende diversiteit aan producten. Om deze reden hebben we hier de meest gebruikte lampen voor u uitgelicht.

Uitgegloeid - de spaarzame alternatieven

Nadat het stopsein voor de gloeilamp is gegeven bestaan er onder de lampen voor woonruimteverlichting sinds september 2012 geen echte energieverslinders meer. De enige uitzondering zijn halogeenlampen met G9 en R7s fitting, die ondanks energie-efficiëntie C nog geproduceerd mogen worden. Ter directe vervanging van de gloeilamp zijn in energieverbruik geoptimaliseerde, efficiënte halogeenlampen, spaarlampen en LED’s de spaarzame alternatieven. Bekijk onze G9 halogeenlampen

LED-Lampen

LED’s zijn i.p.v. gloeilampen inzetbaar. Fabrikanten hebben overeenkomstige schroeffitting-varianten ontwikkeld, een goed alternatief voor minder verbruik dan gloeilampen (tot 60 Watt). Ook matte LED-lampen zijn toegestaan, zolang ze voldoen aan energie-efficiëntieklasse C.

Vervang bijvoorbeeld 15 gloeilampen van 40 Watt
Gebruik bijvoorbeeld een van deze Sygonix LED-lampen om uw oude 40 W gloeilampen te vervangen. Met een gemiddelde levensduur van 15 jaar vermindert u dan niet alleen drastisch het energieverbruik, maar ook uw stroomkosten en CO2-uitstoot!

LED-lamp - het perfecte alternatief voor de gloeilamp tot 60 W

  • Tot wel 50x langere levensduur (tot 50.000 h)
  • Tot wel 90% minder energieverbruik
  • Dimbaar (wel afhankelijk van model)
  • Minder CO2-uitstoot
  • Volle 100% lichtkracht bij inschakelen
  • In vele vormen en fittingen 1:1 te vervangen
  • Minder tijd kwijt voor lampwissel
  • Minder afval en resourceverbruik, duur uiterst milieuvriendelijk
  • ► Bekijk alle LED-lampen

Spaarlampen

In de laatste 30 jaar heeft de lampindustrie de spaarlamp doorontwikkeld tot de perfecte vervanger van de gloeilamp. Spaarlampen zijn licht, hebben kleinere afmetingen, starten snel en geven flakkervrij licht in 3 lichtkleuren. De hoeveelheid vormen heeft in de laatste jaren een sneltreinvaart genomen. Naast de gebruikelijke grote E27 schroeffitting zijn er ook de kleinere E14 schroeffittingen. Spaarlampen moeten sinds 1 september 2009 energie-efficiëntieklasse A hebben.

Voordelen van spaarlampen: 100% dimbaar - Tot wel 15x langere levensduur (tot 15.000 h) - Tot wel 80% minder energieverbruik - In vele vormen en fittingen voor 1:1 vervanging verkrijgbaar. Nadeel spaarlampen: bij inschakelen niet direct op volle lichtsterkte.

De eisen aan een moderne lamp zijn eveneens veelvuldig, net als het grote aanbod van verschillende producten. Om deze reden hebben wij voor een breed aanbod spaarlampen voor u in petto. Naast de grote diversiteit overtuigen onze spaarlampen nog extra voor wat betreft de veiligheid, want deze lampen worden sinds januari 2008 in amalgaamtechniek gefabriceerd. Dat betekent: een kleinere hoeveelheid kwik, die voor de functie helaas nog noodzakelijk is, wordt in de vorm van vast amalgaam (metaalverbinding) in de lampen gebracht. Zo kan er bij het breken van een lamp geen kwikdamp in de lucht verdampen. En wie helemaal op safe wil spelen, kiest voor een spaarlamp met splinterbescherming.

Halogeenlampen

Heldere halogeenlampen met energie-efficiëntieklasse C zullen in 2016 op de markt komen. Lampen met klasse B blijven tot 2016 toegelaten en als uitzondering ook halogeenlampen met R7s en G9 fitting. Voordelen van ECO halogeen:100% dimbaar (met normale dimmer, aanbevolen als dimmen hoofdzaak is) - Tot max. 2x langere levensduur (tot 2.000 h) - Tot max. 30% minder energieverbruik - Voordeligste alternatief voor de gloeilamp (echter geen prijs-kwaliteit verhouding) - Bij inschakelen 100% lichtkracht - In vele vormen en fittingen voor 1:1 vervanging verkrijgbaar. Men kan ook van de voordelen van briljant halogeenlicht genieten in armaturen met normale schroeffitting.

In de lamp op uw nachtkastje, grote tafellamp of vloerlamp, halogeenlampen met schroeffitting zorgen in vele normale lampvormen voor optimaal licht. De nieuwere halogeen ECO lampen zijn efficiënter dan de vroegere halogeenlampen, ze bereiken energieklasse C en D en besparen t.o.v. de oude gloeilamp beduidend meer energie. En dat zonder in te leveren op lichtkleur en kwaliteit. Ze worden niet heter dan de normale gloeilamp. Dankzij de innovatieve opbouw schermt de binnenste lampkolf (brander) de temperatuurstraling van de spiraal naar buiten af. De buitenste lampkolf wordt daardoor minder warm. Eco halogeenlampen zijn er voor zowel hoog- als laagspanning.

Hoogspanning lampen zijn geschikt voor direct gebruik aan het lichtnet (230 V), terwijl laagspanning lampen voedingsspanningen van 6V, 12V of 24V nodig hebben. Enkel bij de laagspanning lampen heeft u een trafo nodig om te schakelen. Het licht van de nieuwe halogeen ECO lampen biedt dezelfde aangename sfeer als het licht van een conventionele gloeilamp. De halogeenlamp heeft een lager lumental nodig dan een gloeilamp om een gelijke helderheidsindruk te verkrijgen. Halogeenlampen bevatten geen kwik. Bij het breken van één of meerdere lampen bestaat er geen gevaar voor de mens of het milieu en de lampen zijn zonder problemen bij het huisvuil te plaatsen. Halogeenlampen zijn daarom uitstekend geschikt om de lichtsfeer in woonruimtes naar wens aan te passen. Bekijk onze ECO halogeenlampen

Naar boven