bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Voor elke geleider vindt u bij Conrad een geschikte vlakstekker. Dit vanaf een minimale dwarsdoorsnede van 0,10 mm². Uitgebreid aanbod ✓ Al vanaf 1 stuk ✓

Vlakstekkers: de juiste kabelschoen voor uw geleider

Er zijn verschillende soorten kabelschoenen verkrijgbaar, gaande van ringkabelschoenen tot adereindhulzen. Tot het rijtje meest gevraagde kabelschoenen behoren echter ook vlakstekkers. Dergelijke vlakstekkers komen uiteraard in verschillende maten, met uiteenlopende contactmaterialen en met al evenveel verschillende insteekbreedtes. Bij Conrad beschikken we over een breed assortiment, waardoor u steeds de benodigde vlakstekkers terugvindt. En bovendien verduidelijken we hieronder het een en ander over ons aanbod. 

Waarop letten bij het kopen van vlakstekkers?

In de eerste plaats houdt u natuurlijk rekening met de insteekbreedte, opdat u de vlakstekker eenvoudig voor uw schakeling gebruikt. Bij Conrad vindt u vlakstekkers met een insteekbreedte van 2,8 millimeter tot 9,5 millimeter, waardoor u altijd een geschikte vlakstekker vindt. Vervolgens dient u goed na te gaan of de minimale en maximale dwarsdoorsnede passen voor uw aansluiting. Ook hier heeft u een ruime keuze, waarbij we zelfs vlakstekkers hebben met een maximale dwarsdoorsnede van 0,204 mm² tot 185 mm². De minimale dwarsdoorsnede varieert daarbij tussen 0,10 mm² tot en met 4 mm². Vervolgens houdt u rekening met de insteekdikte. Over de opwarming hoeft u zich in principe geen zorgen te maken, want de contactoppervlakte is vaak enkele malen groter dan de doorsnede van de geleider. Ten slotte dient u natuurlijk na te gaan of het gaat om (deels) geïsoleerde vlakstekkers of om de niet-geïsoleerde varianten. 

Vlakstekker bestellen vanaf 1 stuk

Bij veel online webwinkels kunt u niet zomaar één enkele vlakstekker bestellen. U bent dan meteen verplicht om uw vlakstekker in een set te bestellen. Bij Conrad is dat niet het geval. U bestelt bij ons al één enkele vlakstekker of connector aan extra scherpe prijzen. Heeft u echter meerdere vlakstekkers nodig? Dan vindt u bij Conrad een vlakstekker set waarin u alle courante vlakstekkers terugvindt. En indien gewenst, bestelt u de vlakstekker 90 keer of meer! Uiteraard gaat het steeds om kwalitatieve vlakstekkers die een zachte metallisatie hebben en zo het elektronisch contact verbeteren. Naast vlakstekkers bestelt u bij Conrad de bijhorende hulzen om uw connectie te beschermen. Deze hulzen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en te bestellen vanaf één stuk. Echter zijn ze ook extra voordelig verkrijgbaar in grotere doosjes van 25 stuks. 

Vlakstekkers van verschillende merken

Conrad werkt samen met verschillende leveranciers. Daarom is het niet onlogisch dat wij vlakstekkers van uiteenlopende merken aanbieden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de vlakstekkers van Cimco, de Duitse reus die al sinds 1827 werkgerief en aansluitmateriaal op de markt brengt. Maar daarnaast vindt u bij ons vlakstekkers van minder bekende merken die niet voor Cimco hoeven onder te doen. Vooral de stekkers van Neutrik, een Liechtensteins bedrijf dat sinds 1975 connectoren produceert, prijzen we dan ook graag aan. 

Alles voor installatietechniek

Bij Conrad kiezen we voor een totaalaanbod aan kabels en connectoren. Het gaat om installatietechniek in de breedste zin van het woord, met daarbij bijvoorbeeld IC-voetjes voor kleine elektronicaschakelingen of laboratoriumconnectoren die veelal in het onderwijs worden gebruikt. Maar daarnaast vindt u bij ons ook industriële connectoren, aansluitklemmen en speciale dataconnectoren. Kortom, alles wat u nodig heeft voor uw aansluitingen en connecties.