bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Interessante feiten over uurwerkgereedschap

  • Horlogemakersgereedschap voor professionele fijnmechanica

  • Welke horlogemakerij biedt Conrad aan?

  • FAQ - veelgestelde vragen over uurwerkgereedschap

Horlogemakersgereedschap voor professionele fijnmechanica

Gereedschap voor het maken van horloges

Als het om klokken gaat, draait alles om ervoor te zorgen dat ze correct tikken - in de ware zin van het woord. Mechanische horloges zijn meesterwerken van precisietechniek en vereisen testen, onderhoud en soms reparatie. Naast het nodige instinct zijn hoogwaardige, nauwkeurige en duurzame fijnmechanische gereedschappen vereist. Dit is de enige manier om alle werkzaamheden snel en efficiënt af te ronden, bijvoorbeeld batterijen vervangen, polsbandjes bevestigen en de behuizing schoonmaken.

De kwaliteit van de tools moet altijd op de voorgrond staan. Hoe gemakkelijk worden waardevolle horloges geruïneerd door het hanteren van ontoereikend gereedschap? Professionele kwaliteit heeft zijn prijs. Wil je alleen af en toe een horlogeband verwisselen, dan volstaat een degelijk verend bestek. Als u echter batterijen wilt vervangen of horloges wilt reinigen, dan zijn meerdelige horlogegereedschapssets in verschillende uitvoeringen en maten de betere keuze.

Goed gereedschap levert ook een bijdrage aan de arbeidsveiligheid. De hoge materiaalkwaliteit en de daarmee gepaard gaande duurzaamheid zorgen ervoor dat de kosten voor de aanschaf van de gereedschappen snel weer kunnen worden geïmporteerd.

Het aanbod op het gebied van horlogetools is zeer divers. Sommige tools zijn universeel inzetbaar. Hun constructie maakt een aanpassing aan verschillende maten van de horlogemodellen mogelijk. Anderen zijn afgestemd op specifieke horlogeonderdelen.

Voor het bewerken van horloges moeten geschikte vergrootglazen, pincetten, borstels, handschoenen en speciale oliën en vetten beschikbaar zijn. Deze artikelen zijn verkrijgbaar in de hier vermelde sets en in andere productcategorieën in de Conrad-shop.

Welke horlogemakerij biedt Conrad aan?

In het menu van de Conrad professionele winkel kunt u horlogemakersgereedschap selecteren op basis van prijscriteria, nieuwigheden en aanbiedingen, beschikbaarheid in de Conrad-vestigingen en het merk. Schroevendraaiers kunnen ook worden gekozen uit de beschikbare bladbreedtes van 0,8 tot 3,5 millimeter en uit vier standaardmaten die veel worden gebruikt in de uurwerken.

Gereedschap voor het maken van horloges

assortiment afdichtingen

In de regel moet na het openen van een horlogekap een nieuwe verzegeling worden aangebracht voor een goede hersluiting. De set met een afdichtringdikte van 0,7 millimeter bevat 7 tot 8 afdichtringen met een diameter van 18 tot 30 millimeter.

Spring bar assortiment

Hiermee heb je 900 staafjes voor het bevestigen van horlogebandjes aan het horloge in lengtes van 7 tot 24 millimeter en een pindiameter van 1,5 millimeter.

Set rollerbandset

Hierdoor kunt u metalen armbanden betrouwbaar inkorten. De set bestaat uit het tapehouderblok (van kunststof) voor verschillende tapediktes met opvangopeningen voor de pinnen en de pintrekker met markeringen van 0,6 tot 0,8 en 1,0 millimeter om de metalen armbandpennen in en uit te drijven. De term punch verwijst hier naar een opvallend gereedschap voor het bewerken van metaal en leer met gedefinieerde diameters.

Siliconen pad

Essentiële bescherming voor reparatie en onderhoud van horloges. De flexibele, antislip en zachte siliconen plank biedt bescherming tegen krassen op het oppervlak als basis.

Pen pushers

Praktisch hulpmiddel voor het snel wisselen van schakels op haspelarmbanden tot 20 mm breed. Met uitwerppennen met een diameter van 1,0 en 0,8 millimeter. Met de extra neus kunnen de scharnierpennen weer worden ingedrukt.

Klokveerbestek

Wordt gebruikt om veerstaven te verwijderen en terug te plaatsen bij het verwisselen van horlogebanden.

Horlogekastopener

Enerzijds een precisiegereedschap dat in meerdere afmetingen verstelbaar is en daardoor geschikt is voor geschroefde en daardoor waterdichte behuizingsdeksels van verschillende afmetingen. Dit omvat de gemeenschappelijke bits in de set.
De andere uitvoering is voorzien van een speciaal mes voor het openen van de aangedrukte behuizingsbodem.

Bekijk schroevenset

Een assortiment schroeven met 240 horlogeschroeven in gangbare maten, sommige met bijpassende moeren in een plastic doosje met vakjes voor de maten en verstelbare uitneemopening.

Gereedschap voor het maken van horloges

Bekijk de werkstukhouder

Dient als een "interface" tussen de klassieke bankschroef en de klok. De aluminium houder is geschikt voor horlogekasten met een diameter van 10 tot 42 millimeter.

Horlogeglas en basisinzetklem

Universele klem met een krachtoverbrengingshendel. Geschikt voor horlogebanden met een diameter van 20 tot 40 millimeter voor een breed scala aan horlogevormen. Er zijn 12 kunststof drukplaten verkrijgbaar als vormadapters.

Horloge glazenset

Een collectie horlogeglazen gemaakt van glashelder, krasbestendig polycarbonaat. Gebogen glazen in zes diameters van 20,0 tot 32,4 millimeter.

Het aambeeld van een horlogemaker

Klein aambeeld voor horlogemakers (en juweliers) met een gehard en gepolijst oppervlak.

Horlogemaker's hamer

Speciale hamer voor de horlogemakerij, die is voorzien van een kunststof en een metalen slagvlak.

Pons tang voor horlogemakers

Voor het ponsen van horlogebanden. De tang is gemaakt van gegoten aluminium en is zelfopenend. Bij de accessoires horen drie ponsen in de maten 1 / 1.5 / 2 millimeter.

Horlogemaker schroevendraaiers en sets

Deze speciale schroevendraaiers hebben geharde messen voor nauwkeurig, niet-destructief ingrijpen in de schroefgleuf. Voorzien van een draaibare vingerkap en deels met kleurcodering van de bladbreedte.

Horlogemaker gereedschapsset

Compleet assortiment van alle benodigde horlogemakersgereedschappen afzonderlijk of in een set met verschillende maten.

FAQ - veelgestelde vragen over uurwerkgereedschap

Waar moet u op letten bij onderhoud / reparaties aan horloges?

  • Horloges zijn precisieproducten met een hoog aandeel fijnmechanische componenten. Daaraan werken vereist gedegen kennis, grote zorg en een systematische aanpak. Het beroep van horlogemaker is een veeleisende opleiding.
  • Let op de garantievoorwaarden en termijnen van de horlogefabrikant. Onder bepaalde omstandigheden kan een dergelijke claim vervallen als er met het horloge is geknoeid.
  • Voer werkzaamheden aan de aan u toevertrouwde horloges altijd uit op een zachte, krasvrije ondergrond. Gebruik alleen onberispelijk, onbeschadigd gereedschap.
  • Zorg ervoor dat noch het gereedschap noch het materiaal wordt gekanteld bij het plaatsen en indrukken van de kastdeksels en horlogeglazen.
  • Houd er rekening mee dat geopende waterdichte horloges een nieuwe afdichtring nodig hebben bij het vastschroeven om het risico op lekken te voorkomen.
  • Lege horlogebatterijen horen niet thuis bij het huisvuil, maar in gescheiden inzamelcontainers (in supermarkten of bouwmarkten) of bij het gemeentelijk afvalverwerkingsbedrijf.