bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

DC DC converters bij Conrad

DC-to-DC-converters worden vaak gebruikt in draagbare elektronische apparaten, zoals bijvoorbeeld in mobiele telefoons en laptops, die voornamelijk worden gevoed door batterijen. Bent u op zoek naar een DC DC converter? Bekijk dan het ruime assortiment aan topkwaliteit DC DC converters en vind het type converter waar u naar op zoek bent. De DC DC converters variëren onderling enorm. Vergelijk daarom zorgvuldig de verschillende modellen en merken en kijk welke eigenschappen voor u van pas kunnen komen. Met een ruim aanbod aan verschillende soorten converters vindt u ongetwijfeld een DC DC converter die aansluit bij uw wensen.

Hoe DC DC converters gebruiken?

Een DC-naar-DC-converter (ook wel omzetter of omvormer genoemd) is een klein elektronisch apparaatje dat een bron van gelijkstroom (DC) van het ene spanningsniveau naar het andere omzet. Het is in wezen dus een soort elektrische omvormer. De converters variëren in vermogensniveaus van zeer laag (kleine batterijen) tot zeer hoog (hoogspanningsoverdracht).

DC DC converters kunnen voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Zo worden de omvormers bijvoorbeeld toegepast bij het aansluiten van een 12 V apparaat binnen een 24 V boordnet. Hierbij dient u een 24V-12V omvormer te plaatsen met een 12 V output. Indien u tevens wilt beschikken over een acculader kunt u kiezen voor een DC DC converter met inbouwnetvoeding. Deze modellen kunt u gebruiken om een 12 V accu op te laden binnen een 24 V net.

Daarnaast zijn de converters te gebruiken voor het creëren van een gestabiliseerde gelijkspanning. Door het gebruik van een DC DC converter voorkomt u namelijk storingen in uw applicaties en worden spanningen weer op niveau gebracht. Hierdoor wordt belasting ook bij grote kabellengten altijd van een gestabiliseerde gelijkspanning voorzien.

Waar moet u op letten bij het kopen van een DC DC converter?

Bij Conrad vindt u een ruim aanbod aan verschillende soorten converters. Gezien er tal van verschillende soorten DC DC converter modellen zijn, zoals bijvoorbeeld de PCB montage modellen en de converters met een ingebouwde accu, de inbouwnetvoeding DC DC converters, is het kopen van een converter vaak een lastige klus.

Naast de verschillende type converters verschillen de converters ook in eigenschappen. Bekijk daarom voordat u een DC DC converter koopt wat de verschillende eigenschappen zijn. De belangrijkste eigenschappen waar u op moet letten bij het kopen van een DC DC converter zijn:

  • type aansluiting
  • wel of geen accu
  • ingangs- en uitgangsspanning
  • nominale spanning
  • type behuizingssoort
  • vermogen

Naast de verschillende eigenschappen heeft u bij Conrad keuze uit vele verschillende merken. Zo vindt u bij Conrad DC DC converters van onder andere Danube, Gaptec, Tracopower en Mean Well. Alle merken uit het assortiment van Conrad zijn geselecteerd op basis van hoge kwaliteits- en veiligheidsstandaarden. Hierdoor weet u altijd dat u een topkwaliteit product in huis haalt.

Bestel snel en eenvoudig uw DC DC converter bij Conrad

Bij Conrad vindt u een ruim aanbod aan verschillende merken DC DC converter modellen. De converters verschillen onderling enorm, vandaar dat het altijd raadzaam is om de verschillende eigenschappen goed in acht te nemen.

Bekijk welke verschillende eigenschappen van de converters voor u van belang kunnen zijn en kies een DC DC converter die aan uw specifieke eisen en voorkeuren voldoet. Met een ruime keuze uit topmerken en vele verschillende type converters vindt u ongetwijfeld het type DC DC converter waar u naar op zoek bent.

Twijfelt u welk type DC DC converter voor u geschikt is of wilt u graag voor de aankoop nog even overleggen met een deskundige? Geen probleem. Bij Conrad helpen wij u graag met het maken van de juiste aankoop en staan we met raad en daad voor u klaar. Met een team van experts staan we u graag te woord en helpen we u met de nodige expertise.