Fout in het systeem? Snelle diagnose met behulp van de beste meetinstrumenten

Facility management is overal nodig waar mensen elkaar ontmoeten: in industriële fabrieken, maar ook in grote kantoorgebouwen, woningen, scholen, ziekenhuizen, winkelcentra, luchthavens, evenementenhallen of stadions. De belangrijkste taak van facility management is het zorgen voor gezonde, georganiseerde en goed gecoördineerde woon- en werkruimtes. Als dienstverlenende (zelfstandige) vakman beheert en optimaliseert u gebouwen duurzaam en implementeert u innovatieve en complexe technische concepten. Conrad is uw sourcingplatform voor meet- en testapparatuur voor alles wat met gebouwonderhoud, industriële engineering en vakwerk te maken heeft. We laten u kennismaken met de technologie waarmee u vandaag voorbereid bent op de uitdagingen van morgen.


Gebouwonderhoud

De mensen in de gebouwonderhoud zijn verantwoordelijk voor het welzijn van de gebruiker en het pand. Ze nemen maatregelen om de waarde van het onroerend goed en de voorzieningen daarin op peil te houden. Ook het uitvoeren van reparaties, het uitvoeren van kleine onderhoudswerkzaamheden, het vastleggen van schaderapporten en het oproepen en coördineren van technici en vakmensen behoren tot de werkzaamheden.

Siemens, elektriciteitsmeting met gekalibreerde apparaten

De apparaten van Siemens voldoen aan de Europese Meetinstrumentenrichtlijn.
Volgens de kalibratiewet mogen alleen gekalibreerde meters worden gebruikt voor elektriciteitsfacturering. Apparaten volgens MID voldoen aan de normen en zijn goedgekeurd voor kalibratie. Vanaf 01.01.2021 moeten elektriciteitshoeveelheden van derden worden afgebakend in overeenstemming met de kalibratiewetgeving om te kunnen blijven profiteren van de verdeelsleutel. Er is sprake van levering van derden als uw bedrijf elektriciteit voor eindverbruik levert aan een andere natuurlijke of rechtspersoon. derden beschouwd. Als dit niet het geval is, bestaat het risico op boetes en het verlies van deze privileges. De kosten voor het leveren van elektriciteit voor eigen verbruik, eigen productie en andere eindgebruikers moeten dus worden afgebakend en gemeten.

Normaal gesproken is het voldoende om meters met MID-goedkeuring te gebruiken. Als er echter een eigen stroomvoorziening is, moet de actieve energie (kWh) elke 15 minuten synchroon worden geregistreerd. De PAC2200 CLP (Certified Load Profile) voldoet aan deze eis.

Vanwaar de haast?
Momenteel hebben veel bedrijven geen juiste definitie van hoeveelheden van derden.
Om ervoor te zorgen dat alleen de hoeveelheid elektriciteit die daadwerkelijk voor dit doel bestemd is, wordt gesubsidieerd, moeten deze elektriciteitsgrootheden tegen eind 2020 correct geregistreerd, afgebakend en tijdig gerapporteerd worden.
De implementatie van deze vereisten vereist gekalibreerde meters met een communicatie-interface en gegevensverzameling in speciale software (SENTRON powermanger en SIMATIC Energy Manager).

Registreer voor EEG-verdeling relevante elektriciteitsgrootheden in overeenstemming met de kalibratiewetgeving - met en zonder eigen stroomvoorziening.


Industriële techniek

De bedieningstechniek installeert, onderhoudt en repareert verschillende systemen in alle soorten bedrijven. Denk hierbij aan energiesystemen, HVAC-systemen (verwarming, ventilatie, airconditioning), diverse machines en installaties. De operationele engineering is bedoeld om uitvaltijden te voorkomen en de goede werking van bouwelementen te waarborgen.

Flir, maakt het onzichtbare zichtbaar

Voordat elektrische componenten, apparaten en verbindingen defect raken, vertonen ze vaak tekenen van ongebruikelijke warmteontwikkeling.
Deze warmte wordt betrouwbaar gedetecteerd met een warmtebeeldcamera.
Met deze kennis kan onderhoud, reparatie of vervanging worden gepland en kunnen onnodige kosten worden voorkomen.
Met de Flir E95 worden verborgen problemen zichtbaar. Gebroken isolatie van gebouwen, opgesloten vocht, verstopte leidingen, overbelaste circuits, problemen met HVAC-systemen.
Eenvoudig te documenteren met gesproken commentaar en software, en het gebruik van sjablonen voor testrapporten kan veel tijd besparen.
Met de FLIR MR176, het vochtmeetapparaat met geïntegreerde warmtebeeldcamera, kan een te vochtig gebied snel worden gedetecteerd, aangezien het oppervlak van materialen sneller afkoelt door verdamping. De waarden van vochtigheid en warmte worden gecombineerd en als afbeelding weergegeven.
Zo wordt het verborgene zichtbaar dankzij de Flir-warmtebeeldtechnologie.

Flir MR176 Feuchtemessgerät mit Wärmebildkamera

  • Wärmebildauflösung: 4'800 Pixel (80 × 60)
  • Spektralempfindlichkeit: 8 bis 14 μm, Sichtfeld: 51° × 38°

Vakwerk

Vakmensen bieden individuele, specifieke oplossingen voor klanten. Het werk wordt manueel uitgevoerd en aangepast aan de behoefte van de klant. Vakmensen zijn specialisten in hun vak die alleen met de juiste meetapparatuur efficiënt kunnen uitoefenen.

Endoscopie met laseruitvoering:

De VideoFlex G3 Ultra heeft een Flexibele buiscamera tot 10 meter lang en een opnamefunctie voor afbeeldingen en video's. Een vakman is zo in staat om problemen op moeilijk bereikbare plekken nauwkeurig te identificeren en zijn werk te documenteren. Offertes en rapporten zijn vervolgens transparanter, wat het vertrouwen van de klant vergroot.

Afstandsmeting met Laserliner:

Met de Laser-Range-Master G17 van Laserliner kunnen 50 meetwaarden worden opgeslagen en kunnen gegevens via Bluetooth naar de gratis MeasureNote-app worden overgedragen. Dit heeft als voordeel dat de gegevens centraal kunnen worden opgeslagen en extra attributen gemakkelijk beschikbaar kunnen worden gemaakt voor andere mensen en groepen. Andere functies, zoals spraakuitvoer, een link naar de bedieningshandleiding en meer, maken uw werk gemakkelijker.

Passende diensten en advies voor veilige metingen