BENNING CM 1-4 TRUE RMS-stroomtang en spanningstester

De BENNING CM 1-4 biedt elektro-installateurs de mogelijkheid om spanningscontrole met één hand in TRUE RMS in geaarde stopcontacten uit te voeren.

Met de nieuwe stroomtang BENNING CM 1-4 breidt Conrad Electronic zijn aanbod aan professionele meet- en testtechniek voor elektro-installateurs en servicemonteurs uit. Deze kunnen vanaf nu profiteren van de belangrijkste meetfuncties en eigenschappen van een TRUE RMS-stroomtang en een spanningstester. De open stroomtang maakt het eenvoudig aansluiten op een fase of buitenkabel van een stroomleiding mogelijk. Het insteekraster voor de testpennen aan de achterkant is ontworpen voor directe, snelle en enkelhandige spanningscontrole op geaarde stopcontacten.

Niet-lineaire belastingen, die bijvoorbeeld door frequentiegeregelde motoraandrijvingen (motoraandrijvingen met regelbaar toerental), frequentieomvormers of netvoedingen voor kantoorapparatuur en LED-lampen ontstaan, genereren een blindvermogen in het net. Dit kan leiden tot onnauwkeurigheden in de middelwaardevormende meetprocedure (Root Mean Square, RMS), die veel multimeters en stroomtangen gebruiken. In veel omgevingen, vooral in de industriële sector, is dat echter niet voldoende. Hier is de werkelijke, effectieve waarde van de wisselstroom nodig. Daarom maakt de BENNING CM 1-4 gebruik van de moderne TRUE RMS-meetmethode en levert zo exacte meetresultaten, ongeacht of de signaalvorm van de stroom sinusvormig of vervormd is.

“De BENNING CM 1-4 is een zeer compacte, functionele en open stroomtang voor het meetbereik CAT IV 600 V en CAT III 1000 V en voldoet bovendien aan vele eigenschappen die van een tweepolige spanningstester worden verwacht”, aldus Tobias Enck van BENNING. Het gereedschap maakt stroommetingen tot 200 A AC mogelijk via de open stroommeettang en spanningsmetingen tot 1000 V AC/DC. Zeven LED-spanningsniveaus ondersteunen daarbij de LCD-weergave. De signaaltoon kan handmatig worden gedeactiveerd. Bij spanningsmetingen boven 50 V is voor het gebruik geen extra batterij nodig. Bovendien maakt de stroomtang ook eenpolige fase- en doorgangstesten mogelijk en kan de draaiveldrichting worden weergegeven.

“Innovatieve ontwikkelingen en productiekwaliteit onderscheiden de producten van BENNING. Wij vinden het geweldig dat wij de stroommeettang BENNING CM 1-4 aan ons aanbod kunnen toevoegen. Zo is er voor professionele gebruikers een verdere optimale en tijdsbesparende oplossing voor de spanningscontrole beschikbaar”, zegt Susanne Storch, Product Manager bij Conrad Electronic.