VOLTCRAFT stroomtang met extreem slanke tangbek

Meet snel en efficiënt stromen tot 40 A in kabels en draden met een doorsnede van 6 mm²

Met de VOLTCRAFT VC-337 biedt Conrad Electronic de eerste stroomtang met een bijzonder slanke bek. Gebruikers die voor de VC-337 kiezen, kunnen hiermee veel beter tussen de kabelgoot en de klemmenblokken grijpen dan met conventionele tangen. Ze zijn ideaal uitgerust voor metingen aan smalle kabels in de schakelkast.

Geen kabels meer lostrekken of samendrukken

“Bij andere stroomklemmen moet de te meten kabel uit het kabelkanaal worden getrokken. Bij de VC-337 is dat niet het geval: deze grijpt eenvoudig tussen aangrenzende kabels. De meetopening van de tang met een diameter van 5,5 mm en de mogelijkheid om het meetgereedschap ook onder een hoek te plaatsen maken dit mogelijk.”, zegt Harald Lehner van Conrad Electronic.

Harald Lehner van VOLTCRAFT, Conrad Electronic voegt eraan toe: “De VC-337 stroomtang biedt een zeer goed compromis tussen de grootte van de klembek en de veiligheidsklasse met geschikte isolatie. Ook voorkomt een stop op de tang dat kabels te diep in de mond van de tang komen en daardoor worden samengedrukt. Dankzij de tweecomponenten behuizing is het handige meetapparaat zeer geschikt voor zware toepassingen en de rubberen behuizing zorgt voor een aangename grip. "

De VOLTCRAFT VC-337 met 4.000 tellingen komt overeen met de meetcategorieën CAT II 600V en CAT III 300V en is geschikt voor contactloze meting van gelijk- en wisselstromen van 0,001 tot 40 A.

Altijd exacte metingen

De True RMS-meting van de stroomtang maakt exacte meting mogelijk van asymmetrische spanningen en stromen die afwijken van de basisvorm van de sinusgolf. Asymmetrische spanningen treden meestal op bij vermogensregelaars zoals dimmers, snelheidsregelaars, geklokte schakelregelaars, gepulseerde laders of elektronische bedieningselementen. Conventionele meetinstrumenten voor gemiddelde waarden vertonen soms zeer grote meetafwijkingen bij dergelijke speciale meettaken.

Als onderdeel van de kwaliteitsborging is alle meetapparatuur van Conrad’s eigen merk VOLTCRAFT tijdens productie gekalibreerd volgens de fabrieksnorm. Dit zorgt voor hoge kwaliteit en naleving van de tolerantiegrenzen zoals gespecificeerd in de technische gegevens van de bedieningsinstructies.