Temperaturen meten met een IR-thermometer of warmtebeeldcamera

Met Infrarood thermometers en warmtebeeldcamera's kunt u onder andere temperaturen opmeten. Op dit moment worden ze veel gebruikt om verhoging van de lichaamstemperatuur te detecteren. We hebben de infrarood thermometers en warmtebeeldcamera's die nog op voorraad zijn voor u op de rij gezet.

Wat is het verschil tussen een warmtebeeldcamera en een IR-thermometer?

Een warmtebeeldcamera meet de temperatuur op duizenden punten tegelijk. Het brengt in één keer een hele gevel in beeld en laat de warme én koude delen zien. Deze temperatuurverschillen en het verloop daarvan zijn onmisbaar voor het opmerken van een probleem en het achterhalen van de oorzaak. 
Net als een normale camera, werkt een warmtebeeldcamera met een resolutie. Zelfs een relatief lage resolutie geeft al duizenden meetpunten in één beeld. De Seek Thermal Compact warmtebeeldcamera heeft bijvoorbeeld een resolutie van 206 x 156 pixels. Dit zijn 32.136 meetpunten in één afbeelding. Dat zijn vreselijk veel losse metingen met een IR-thermometer.

Infrarood thermometers (IR-thermometers) meten de temperatuur op één specifiek punt. Het kost enorm veel tijd om zo een machine of gebouw te inspecteren.

   

Infrarood thermometers

Hieronder vindt u de best verkochte IR-thermometers. Benieuwd naar welke we nog meer in ons assortiment hebben?

De belangrijkste merken op het gebied van infrarood thermometers

   

Warmtebeeldcamera's

Hieronder vindt u de best verkochte warmtebeeldcamera's. Benieuwd naar welke we nog meer in ons assortiment hebben?

De belangrijkste merken op het gebied van warmtebeeldcamera's