Warmtebeelden maken met Fluke TiS20+ en TiS60+

Met de warmtebeeldcamera's TiS20+ en TiS60+ kunnen fouten in installaties en machines worden gedetecteerd, voordat deze problemen veroorzaken. 

  • Eenvoudige, tijd- en kostenbesparende bediening

  • Geschikt voor dagelijks gebruik onder zware gebruiksomstandigheden

  • Temperaturen van -20 tot +400 °C kunnen contactloos worden gemeten

Elektriciens in het bedrijfsleven, verwarmings-, ventilatie en klimaattechnici en onderhouds- en servicemonteurs bijvoorbeeld kunnen met slechts één druk op de knop snel, eenvoudig en kostenbesparend warmtebeelden maken van motoren of apparaten in schakelkasten.

Dankzij de handige constructie voor bediening met één hand en een intuïtieve gebruikersondersteuning, is voor metingen met de warmtebeeldcamera TiS20+ en TiS60+ geen speciale opleiding vereist. Gebruikers hoeven de apparaten alleen maar op de gewenste meetplek te richten en focussen. Het temperatuurbereik wordt door de camera automatisch zo ingesteld, dat er een duidelijk, tweedimensionaal beeld van de temperatuurverdeling ontstaat. Door het indrukken van de trigger wordt het beeld met de bijbehorende meetwaarden opgeslagen. Met de meegeleverde software kunnen sleutelparameters worden gewijzigd om het beeld te optimaliseren en details naar voren te halen. 

De door Fluke ontwikkelde infraroodtechnologie IR Fusion maakt meetwerkzaamheden eenvoudiger, doordat er een zichtbeeld over het warmtebeeld wordt geplaatst, waardoor de gebruiker fouten en de locatie waar deze zich voordoen kan zien voordat er een probleem ontstaat. Hiervoor hoeft u slechts met één vinger over het beeldscherm te bewegen, om de graad van de warmtebeeld-overlay aan te passen. 

Dankzij Fluke Connect Asset Tagging voor het automatisch opslaan van warmtebeeldcamera's hoeven gebruikers van de warmtebeeldcamera geen tijd meer achter de computer door te brengen of op kantoor warmtebeelden of bestanden te sorteren, naar verschillende mappen te slepen of anders te benoemen. Ze hoeven alleen maar de QR- of barcode op de installatie te scannen en de warmtebeelden op te nemen met datum- en tijdstempel. De software sorteert de warmtebeelden vervolgens automatisch op basis van apparaat of installatie. 

Met de TiS20+ zijn meetwerkzaamheden binnen een temperatuurbereik van -20 tot +150°C met een nauwkeurigheid van ±2°C mogelijk. De resolutie van het warmtebeeld bedraagt 120 x 90 (10.800 pixel). De TiS60+ is ontworpen voor een temperatuurbereik van -20 tot +400°C en biedt een resolutie van 320 x 240 pixel (76.800 pixel).  

De TiS60+ biedt een vast ingestelde focus en de benodigde resolutie, zodat de gebruiker ook op grotere afstand beelden kan maken, als thermografie voor hem nieuw terrein is of als de camera door personen met verschillende expertiseniveaus op het gebied van thermografie wordt gebruikt. Met de TiS60+ krijgen gebruikers alles wat ze voor het meten van basiswaarden van hun apparaten en installaties nodig hebben. Ook kunnen zij een programma voor preventief onderhoud en standaardwerkzaamheden instellen. Met Fluke Connect-desktopsoftware kunnen professionele verslagen binnen enkele minuten worden aangemaakt en een volledig radiometrische gegevensregistratie voor specifieke onderhoudsprogramma's worden doorgevoerd. 

Beide apparaten hebben een 8,9 cm groot LCD-scherm, zijn spatwater- en stofbestendig conform IP54, robuust gebouwd en geschikt voor dagelijks gebruik.