Fluke Calibration 2638A Hydra Series III

Conrad heeft de 2638A meerkanaals datalogger van Fluke Calibration in haar assortiment opgenomen. Het apparaat is verkrijgbaar met 20, 40 of 60 kanalen, heeft een full-colour display en een eenvoudig te gebruiken menusysteem. De nauwkeurigheid van de DC-meting is maar liefst 0,0024%. In combinatie met de 6,5-cijferige DMM-mode en CAT II-veiligheidsclassificaties is de 2638A een zeer precies industrieel data-acquisitie systeem.

Flexibel gebruik in professionele omgevingen

Gebruikers kunnen kiezen tussen verschillende ingangen voor het meten van gelijkspanning, wisselspanning, weerstand, het potentiaalverschil in een thermokoppel, temperatuurafhankelijke weerstand (als RTD), de weerstand van een thermistor, frequentie en gelijk- en wisselstroom. Met aanvullende optionele software en extra dataloggers kan de 2638A worden gecombineerd tot een flexibel data-acquisitie systeem met bijna elk gewenst aantal kanalen. "De veelzijdigheid van de 2638A en de mogelijkheid om meerdere apparaten aan te sluiten maakt de datalogger ideaal voor flexibel gebruik in een professionele omgeving", zegt Rüdiger Hahn, Sales Manager West-Europa bij Fluke Calibration.

Elk resultaat wordt vastgelegd

De ingangsmodule van de Fluke 2638A ondersteunt maar liefst 14 gangbare types thermokoppels. De basisnauwkeurigheid van het thermokoppel is 0,5 °C. De optionele 2638A-20CHKIT insteekbare ingangsmodule biedt 22 kanalen, waaronder 20 universele ingangen en twee speciale, laag belastbare kanalen, evenals een differentiële analoge ingang voor meerkanaals bedrading. Aan de hand van de drie sleuven aan achterkant kan de 2638A worden uitgebreid tot 60 of 66 kanalen. De Hydra serie III heeft 20 interne rekenkanalen met alarminstellingen voor complexe wiskundige berekeningen, waarbij de resultaten tijdens elke scan in een gegevensbestand worden vastgelegd.

Uitgebreide opslagcapaciteiten

De 2638A serie kan real-time gegevens van maximaal vier kanalen tegelijk weergeven. In de geschiedenis-modus kan door eerder verzamelde gegevens binnen het scanbestand worden gebladerd. De 2638A beschikt daarnaast over een zoomfunctie. Het geïntegreerde geheugen van 20 MB is voldoende voor de opslag van meer dan 57.000 records en instellingen. Via de USB-poort kunnen grote bestanden direct op een USB-station worden verzameld en opgeslagen. Het menugestuurd bestandsbeheer maakt het eenvoudig om gegevens of configuratiebestanden van het interne- of USB-geheugen naar een PC te verplaatsen. "Door zijn uitgebreide opslagmogelijkheden kunnen klanten de 2628A gebruiken als mobiel apparaat, maar ook op vaste plekken in een laboratorium- of industriële omgeving is dit voor professionals een waardevol apparaat met ongekend veel mogelijkheden", zegt Markus Gebhard, Senior Director Purchasing Strategic Brands bij Conrad.

Meer informatie over de meerkanaals datalogger 2638A is hier beschikbaar.