Auto: parkeersensoren

Parkeerschade is een grote en onnodige ergernis. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Gelukkig is dit eenvoudig te voorkomen met parkeersensoren. U hoeft niet perse de duurste of nieuwste auto te hebben. U heeft al een setje parkeersensoren voor nog geen €40,- en het kost u verder een middag klussen. U hoeft niet bij een garage te werken of veel verstand van autotechniek te hebben. De installatie is erg eenvoudig en de juiste boortjes worden meegeleverd. Zo geeft u uw geliefde bolide de upgrade die hij verdient!

Parkeersensoren of een achteruitrijcamera

Als u op zoek bent naar parkeersensoren, heeft u vast en zeker ook aan een achteruitrijcamerasysteem gedacht. Met een achteruitrijcamera heeft u i.p.v. een akoestisch en optisch signaal, een daadwerkelijk beeld van wat er achter uw auto gebeurt. Camera’s zijn zelf al draadloos en in een discreet design beschikbaar. Dit maakt de installatie eenvoudiger en het zorgt ervoor dat de achterkant van de auto er qua design niet op achteruitgaat. Wel is een camera aanzienlijk duurder dan sensoren.

Over het algemeen kunt u een camera het beste gebruiken bij campers, bussen en andere grote voertuigen. Maar wat zijn de voor- en nadelen parkeersensoren ten opzichte van een achteruitrijcamera? We hebben de voor- en nadelen hieronder opgesomd.

  Parkeersensoren     Achteruitrijcamera
Kosten ++ +
Eenvoudigheid installatie ++ ++
Geschikt voor auto’s   ++ +
Geschikt voor campers/bussen       + ++
Geschikt voor caravans - ++
Onopvallend design ++ +
Draadloos signaal + ++

De voorbumper uitrusten met sensoren

Uiteraard kunt u uw voorbumper ook voorzien van parkeersensoren. Deze kunt u aansluiten op de achteruitrijverlichting en voorzien van continu-stroom. Het nadeel van de 2e optie is dat de sensoren altijd aanstaan en dus ook meldingen geven als u in de file staat. Ook zijn er slimmere sensoren die automatisch uitschakelen bij een bepaalde snelheid. De installatie is gelijk aan die van de achterbumper. Echter is het nodig om een gat te vinden onder de motorkap om zo de indicator binnen in de auto te plaatsen. Deze gaten zijn vaak afgedicht met een rubberen coverplug.