Auto: slimme acculaders

Koude temperaturen en lange perioden van stilstand zijn schadelijk voor de accu van uw voertuig. Vanwege de winterse kou moet de starter meer moeite doen om de motor te starten, wat meer batterijvermogen vereist. Wanneer de auto gedurende lange tijd geïmmobiliseerd blijft, bijvoorbeeld tijdens de vakantie, ontlaadt de accu vanzelf door alle elektronische componenten van de auto te voeden. Accu's die niet in perfecte staat zijn, falen vaak tijdens deze periode. U kunt dit eenvoudig vermijden met een slimme acculader.

Wat is een slimme acculader en hoe werkt deze?

In plaats van uw accu continu op 100% te houden, "speelt" een slimme acculader op de een of andere manier met de accu. Zodra de accu volledig is opgeladen, stopt het laadproces. Wanneer de capaciteit bijvoorbeeld tot 95% daalt, start het laadproces opnieuw. Met deze oplaadmethode wordt de accu nooit "lui".

Dit systeem kan worden vergeleken met de dynamo van uw auto. Dit laadt de accu op tijdens het rijden. Wanneer u de motor stopt of start, loopt de accu leeg. Normaal gaat uw batterij op deze manier jaren mee, op enkele uitzonderingen na natuurlijk. Een slimme acculader werkt op dezelfde manier en zorgt dus voor een lange levensduur van de accu.

Het is eenvoudig om de slimme acculader aan te sluiten. Sluit de klassieke alligatorclips aan op de accupolen, steek het netsnoer in een stopcontact en selecteer een oplaadmodus. U kunt de lader dan de hele nacht, week, maand of zelfs permanent aangesloten laten (behalve natuurlijk tijdens het rijden), dankzij het speciale oplaadsysteem. Ideaal voor een auto of motor die u alleen in de zomer rijdt. Uw lader kan soms zelfs uw defecte accu doen herleven dankzij bepaalde laadmodi, zoals het opnieuw activeren van sterk ontladen accu's.

Extra functies acculaders

Naast het in perfecte staat houden van uw accu, kunt u met de slimme acculader slechte accu's verbeteren en zelfs defecte accu's opnieuw activeren. CTEK-laders hebben bijvoorbeeld een activeringsproces om gesulfateerde accu's te herstellen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciale technologie waarmee de loodplaten kunnen worden gereinigd door gepulseerde stroom en spanning.

Voltcraft slimme acculaders

Bent u op zoek naar een hoogwaardige lader tegen een betaalbare prijs? De Voltcraft intelligente batterijladers zijn daarom een prima keuze. Naast een uitstekende prijs / kwaliteitverhouding hebben deze laders een breed scala aan functies. Zo kunnen ze uw batterij in perfecte staat houden, zelfs in extreme winterse omstandigheden. Bovendien zijn deze laders uitgerust met uitgebreide functies zoals het opnieuw activeren van diep ontladen batterijen.