Tips: digitaliseer analoge foto's en videos

Uw lievelingsmuziek op LP's, cassettes, uw favoriete films op VHS, Hi8 of oude fotoafdrukken, dia's en negatieven: de kwaliteit gaat in de loop der jaren steeds meer achteruit. LP's beginnen te kraken, magneetlagen op banden zijn onderhevig aan slijtage, foto's worden onscherp en het geluid wordt dof. Met apparatuur en software voor digitalisering heeft slijtage door ouderdom geen kans. Met een paar klikken digitaliseert, restaureert en optimaliseert u uw oude kostbaarheden.

De voordelen spreken voor zich:

  • Weinig plaats nodig (grote datahoeveelheid bijv. op USB-stick of SD-kaart).
  • Digitale data kan bewerkt, verveelvoudigd en weergegeven worden in elektronische dataverwerkende systemen (bijv. PC)
  • De data zijn tientallen jaren met dezelfde kwaliteit te gebruiken
  • Geen kwaliteitsverlies bij het kopiëren van digitale data.

Digitaliseren van LP's en audiocassettes

LP’s en cassettes waren het muziek medium in hun tijd, met de opkomst van CD is dit medium langzaamaan verouderd en nu radio’s beschikken over een USB interface zijn LP’s alleen nog maar geschikt voor DJ’s en de cassette wordt nagenoeg niet meer gebruikt. Helaas gaat de kwaliteit achteruit bij elke keer dat u iets afspeelt. Tegenwoordig is dit te verhelpen door uw klassiekers te digitaliseren. Eenvoudig en snel via een LP speler of cassetterecorder met een speciale USB interface. Deze kopieert en converteert de muziek naar MP3. Zodat u uw muziek kunt vereeuwigen en altijd kunt afspelen, zelfs op de nieuwste radio’s. Tevens is er software beschikbaar om bijvoorbeeld het gekraak van LP’s te verminderen en de kwaliteit te verbeteren.

Digitaliseren van fotoafdrukken, dia's of negatieven

Sluimeren bij u in de kast of op zolder ook hele dozen vol met dia's en filmnegatieven van talloze vakantie- en familiefoto's? Red uw persoonlijke en dierbare herinneringen in het digitale tijdperk. Met een filmscanner is dit heel eenvoudig. U krijgt kwalitatief hoogwaardige digitale afdrukken van analoge opnames met excellente resolutie en u bewaard ze eenvoudig op CD, DVD of op een harde schijf – uw herinneringen kunnen nooit meer vergaan. Scanners voor het digitaliseren van dia's, negatieven en fotoafdrukken zijn aantrekkelijk door hun snelle en ongecompliceerde werkwijze. U kunt kiezen uit het USB-variant voor de toepassing met een computer of de stand-alone apparaten met opslag op een SD-kaart.