Outdoor: voor- en achterdeur verlichting

Heeft u er ook zo’n hekel aan om in het donker de deur open te doen of kunt u na een avondje stappen het sleutelgat niet vinden? Zorg voor voldoende verlichting bij de voordeur met buitenverlichting. Geen zin, geen mogelijkheid of ben je niet handig genoeg om kabels te trekken en aan te sluiten? Geen probleem! Ook daar hebben we de perfecte oplossing voor, lees snel verder.

Voordelen:

 Nooit meer in het donker de voordeur open doen

 Automatische verlichting dankzij bewegingsmelder

 Installatie zonder kabels mogelijk dankzij solar

Nadelen:

 Met een bewegingsmelder ook verlichting door dieren

 

Buitenverlichting bij de voordeur

Als u ’s avonds de voordeur open moet doen is dit veiliger om te doen met goede verlichting. Niet alleen om duistere figuren duidelijk in het licht te zetten en ze zo af te weren, maar ook voor minder gevaarlijke scenario’s. Met goede buitenverlichting checkt u makkelijk de ID-kaart van de collectant en deur-aan-deur verkopers. Uiteraard praat het ook gewoon een stuk prettiger als u een bezoeker aan de deur heeft.

Ook als u zelf aan de andere kant van de deur staat kan het nuttig zijn. Na een avond flink doorhalen is het sleutelgat soms wat lastig te vinden. En dan is het maar wat fijn als de verlichting automatisch aanspringt terwijl u “Schijn 'n lichtje op mij” van Drukwerk neuriet ;). 

Verlichting met bewegingsmelders

Als u verlichting bij de voordeur heeft wilt u natuurlijk dat deze automatisch aanspringt. Dit kan met behulp van een bewegingsmelder. Buitenlampen met bewegingsmelders springen automatisch aan als (hoe kan het ook anders) er een beweging gedetecteerd wordt. Zo hoeft u nooit meer zelf de lamp aan te doen en staat deze nooit onnodig aan! Stel (afhankelijk van het model) in hoe lang de lamp moet branden bij beweging. Zo bespaart u weer op uw energiekosten. Als u echt energiebewust bezig wilt zijn kunt u dit het beste doen met LED-buitenlampen, ook deze zijn verkrijgbaar met bewegingsmelders.

Solar-buitenverlichting

Nu is LED een erg energiebewuste keuze, maar het kan nog zuiniger dankzij de kracht van de zon met solar-buitenverlichting. Door een solar-buitenwandlamp bij uw voordeur te monteren heeft u geen stopcontact of aansluiting op het lichtnet nodig! De zon voorziet de solarpanelen van stroom en deze stuurt de verlichting aan.

Een mooie bijkomstigheid is dat u geen kabels hoeft te trekken voor de installatie, de lamp bevat zelf alle elektronica. Zo heeft u erg veel vrijheid wat betreft de plek om de lamp te monteren, zelfs ver van stroombronnen. Over een schakelaar hoeft u zich niet druk te maken. Solarlampen beschikken over een schemerschakelaar die precies weet wanneer het donker of al licht is. Zo staat de lamp niet onnodig aan. Wilt u niet dat er constant een lamp aanstaat dan zijn er uiteraard ook solar-wandlampen met bewegingsmelder beschikbaar.