CTEK, de slimste acculaders

CTEK is een Zweeds bedrijf gespecialiseerd in acculaders voor motorvoertuigen. Zoals vele Zweedse merken staat CTEK garant voor kwaliteit. De acculaders uit het assortiment voor CTEK zijn dan ook uniek in hun doen en kunnen. Deze “smart chargers” met speciale functies zijn al meer dan 15 keer geprezen als beste uit de test door diverse onafhankelijke partijen. Lees hieronder meer info over de unieke eigenschappen van CTEK accu-laders.

CTEK Smart acculaders

CTEK laders doen meer dan alleen opladen. Ze reactiveren uw accu en verlengen tevens de levensduur. Met dit unieke systeem heeft CTEK meerdere malen de titel van beste lader gewonnen. Hun unieke systeem is te verdelen in 8 verschillende stappen. Maar om de beste oplossing te bieden voor elk budget beschikt niet elke lader over alle stappen. Hierdoor zijn CTEK acculaders aantrekkelijk in meerdere prijsschalen. Het unieke systeem van CTEK laders bevat de volgende 8 stappen om uw accu in topconditie te houden

 • Stap 1: Desulphation 
  De acculader herkent gesulfateerde accu’s. Door pulserende stroom en spanning worden de loodplaten schoongemaakt van sulfaat en de accucapaciteit herstelt.
 • Stap 2: Soft Start 
  De acculader test of de aangesloten batterij een lading accepteert. Dit om te voorkomen dat een kapotte accu aangesloten blijft op uw stroomnet.
 • Stap 3: Bulk 
  De acculader laadt de accu met vol vermogen op tot ongeveer 80% van de accu capaciteit.
 • Stap 4: Absorption 
  De accu is in principe klaar voor gebruik. Met een afnemend vermogen wordt de accu tot 100% opgeladen om overladen te voorkomen.
 • Stap 5: Analyse 
  DDe acculader test of de accu de capaciteit vast kan houden. Als dit niet het geval dient de accu waar-schijnlijk vervangen te worden.
 • Stap 6: Recond 
  Met het Recond programma verhoogt de acculader het voltage om zo gecontroleerd gasvorming in de accu te creëren. Deze gasvorming mengt zich met het accuzuur om zo de accucapaciteit te verhogen.
 • Stap 7: Float 
  Met een constante voltage houdt de acculader het voltage in de accu op maximaal niveau.
 • Stap 8: Pulse, maintenance charging 
  De acculader houdt de capaciteit van de accu op 95-100%. De lader controleert continue de accu en geeft een puls wanneer nodig om zo de accu op volledige capaciteit te houden.

Voordelen van CTEK

Naast het 8-stappen laadproces is bijvoorbeeld gebruiksvriendelijkheid ook een groot voordeel. CTEK laders zijn veilig voor de gebruiker en de voertuigen. De laders zijn be-schermd tegen verkeerd aansluiten, vonken niet en u hoeft de lader niet van de accu af te sluiten. Ook regulieren ze de voltage zodat audio- en andere gevoelige apparatuur geen schade kan oplopen. Een CTEK lader werkt ook in nagenoeg alle omstandigheden. Shockproof, stofdicht, geschikt voor buitengebruik(IP44-IP65 afhankelijk van model) en dat in een temperatuurbereik van -20°C tot +50 °C. Het mooiste voor u als gebruiker is dat u niets merkt van deze techniek, u hoeft geen voorkennis van het laadproces of de accu te hebben. Sluit de lader aan en laat hem zijn werk doen. U kunt vertrouwen op het volledig geautomatiseerde laadproces om uw accu in topconditie te houden. Niet voor niets zijn CTEK acculaders bij onafhankelijke tests al meerdere keren als beste uit de test gekomen.