Meest gekocht

  Meest gekocht

  Best beoordeelde producten

  Best beoordeelde producten

  Advies

  Meetapparatuur koopt u bij Conrad

  Bij meettechniek voor gebruik in industrie en handel worden apparaten gebruikt die verschillende fysische grootheden meten. Dit omvat bijvoorbeeld elektrische stroom, spanning, weerstanden of frequenties. Kracht, druk en geluid kunnen worden gemeten, net als de temperatuur van elementen en omgevingen. Alle meetapparatuur die u hiervoor nodig heeft, vindt u in ons assortiment.

  Wat is meettechniek?

  Bij meettechniek voor gebruik in industrie en handel worden apparaten gebruikt die verschillende fysische grootheden meten. Dit omvat bijvoorbeeld elektrische stroom, spanning, weerstanden of frequenties. Kracht, druk en geluid kunnen worden gemeten, net als de temperatuur van elementen en omgevingen. Gassen, vloeistoffen en elektromagnetische velden detecteren ook zeer nauwkeurig geschikte apparaten.

  U kunt in onze webshop kiezen uit verschillende meetinstrumenten om deze metingen uit te voeren of om waarden en signalen weer te geven en in te stellen. We maken onderscheid tussen mobiele en stationaire meetapparatuur. Handheld-apparaten zijn ideaal voor gebruik door klanten of in veranderende omgevingen. Stationaire meetinstrumenten zoals stand-alone apparaten en apparaten voor aansluiting op de pc zijn beter geschikt voor werkplaatsen en laboratoria of voor langdurig gebruik.

  Hoe werkt meetapparatuur?

  Meetinstrumenten gebruiken mechanische, optische of elektronische sensoren om de te testen waarde absoluut of tegen een referentiewaarde (setpoint) te meten.

  In tegenstelling tot testapparatuur, tonen pure meetapparatuur zoals milieumeetapparatuur of multimeters waarden die niet worden geïnterpreteerd, maar vereisen een deskundige om ze te beoordelen. Aan de andere kant zenden test- en meetapparatuur soms optische of akoestische signalen uit wanneer bepaalde meetbereiken worden bereikt of onderschreden of overschreden. De laboratorium meetapparatuur, die ook tot de meettechniek behoren, hebben soms niet alleen signaalmeet- maar ook signaalgenererende functies, zoals functiegenerators.

  Verschillende soorten meetapparaten

  In ons assortiment heeft u de keuze uit hoogwaardige laboratorium meetapparatuur, multimeters, test- en inspectie-apparaten en milieumeetapparatuur:

  • Laboratoriummeetapparatuur
   Professionele meetinstrumenten die zijn aangepast aan de speciale laboratoriumomstandigheden worden gebruikt in laboratorium- en werkplaatsomgevingen. De laboratoriummeetapparatuur in het Conrad-assortiment omvat elektronische belastingen, die als laboratoriumvoeding een functionele tegenhanger zijn van stroombronnen. U vindt er ook laboratoriumvoedingen, functiegenerators en frequentietellers, evenals logische analysatoren voor het controleren van signaalcurven. Oscilloscopen en spektrumanalysatoren brengen signalen in kaart op basis van tijdeigenschappen of frequentiebereiken. De laboratorium meetapparatuur die bij Conrad verkrijgbaar is, wordt aangevuld met USB data acquisitie modules en andere accessoires.

  • Multimeters
   Multimeters zijn nodig om verschillende elektrische grootheden te meten. Ze meten in feite stroom en spanning voor gelijk- en wisselspanning en elektrische weerstand. Sommige apparaten in het Conrad-assortiment hebben extra functies en meten frequenties, capaciteiten van condensatoren of testen bovendien de functie van diodes of de inductie van batterijladingen. Indien nodig worden, naast ampère-, volt- of ohm-waarden, andere meetwaarden gevangen, zoals die voor snelheid, verlichtingssterkte of temperatuur.

  In ons assortiment vindt u multimeters in de typen handmultimeters voor mobiel gebruik, tafelmultimeters voor werkplaats- en laboratoriumomgevingen en stroomtangen.

  Wij bieden multimeters aan voor de volgende meetcategorieën:

  • CAT I voor circuits zonder verbinding met het netwerk

  • CAT II voor apparaten op laagspanningsnetwerken

  • CAT III voor metingen aan gebouwinstallaties

  • CAT IV op overslagpunten voor laagspanningsinstallaties, zoals huisaansluitdozen
    

  • Test- en meetapparatuur
   Experts vertrouwen op het testen en analyseren van elektrische grootheden en andere materiaal- en omgevingswaarden op verschillende gebieden. Daarom biedt Conrad een breed scala aan test- en inspectieapparaten voor professioneel gebruik.
   Van 2-polige spanningstesters, kabelmeetapparatuur, aardings- en isolatiemeetapparatuur tot snelheids- en trillingsmeters, u vindt test- en meestapparatuur voor verschillende fysieke grootheden. Er zijn hardheids- en materiaaldiktetesters voor materiaalmetingen en microscopen en endoscoopcamera's zijn beschikbaar voor optische inspectie.

  • Milieumeettechniek
   Omgevingsfactoren zoals temperatuur, vochtigheid, straling, geluid en vervuiling zijn van groot belang bij meettechniek. Als deze parameters bekend zijn, kan de professional zijn werk hieraan aanpassen en zo nodig passende maatregelen nemen voor regulering. Op het gebied van omgevingsmeetapparatuur biedt Conrad u een breed scala aan anemometers, vocht- en vloeistofmeetinstrumenten en apparaten voor het meten van gassen en verontreinigende stoffen. Kracht- en drukmeetinstrumenten, apparaten voor temperatuurmeettechniek en die voor het bepalen van elektromagnetische variabelen (zoals elektrosmog of radioactiviteit) zijn ook in ons assortiment te vinden. Dataloggers zijn een nuttige aanvulling voor het langdurig ophalen van dergelijke meetgegevens en bieden de mogelijkheid om dit later te evalueren. Ze maken deel uit van sommige apparaten, andere kunnen optioneel worden aangesloten.

  Waar moet u bij het kopen van meetapparatuur rekening mee houden?

  Welk meetinstrument het meest geschikt is voor uw toepassing hangt af van verschillende factoren:

  Type: handheld-apparaat of stand-alone? Het is een kwestie van de werkomgeving. Als u mobiele metingen wilt doen, bijvoorbeeld omdat u vaak onderweg bent voor uw klanten, dan zijn handhelds de juiste keuze. In vaste laboratorium- of werkplaatsomgevingen of bij permanent gebruik kunnen stationaire apparaten geschikter zijn, vooral omdat ze vaak een groter aantal functies bieden.

  Meetbereiken: Meetinstrumenten zijn alleen goed als ze op een geschikte manier worden gebruikt. Dit betekent dat de meetbereiken van de apparaten binnen het bereik moeten liggen waarin ze ook worden gebruikt. Let ook op de gespecificeerde nauwkeurigheid van de waarden en of absolute of referentiewaarden voor een setpoint voor u relevant zijn.

  Accessoires: Noteer ook of u extra accessoires nodig heeft, zoals dataloggers om het meetapparaat te gebruiken of om de gegevens te evalueren of over te dragen. Dit is meestal niet het geval bij stand-alone apparaten. Interfaces zoals aansluitingen voor USB of geheugenkaarten kunnen ook handig zijn.