Lijst
  Tegel
  Geeft u de voorkeur aan de lijstweergave? Dan schakelt u hier over.
  Heeft u liever de tegel overzicht? Dan schakelt u hier over.

  Meest gekocht

  Am häufigsten gekauft

  Best beoordeelde producten

  Top bewertete Produkte

  Advies

  Bent u op zoek naar een goede drukschakelaar, voetschakelaar en meer? Neem dan eens een kijkje op deze website en ontdek ons uitgebreide assortiment aan schakelaars en toetsen . Laat u leiden door de best beoordeelde en verkochte producten en vind de schakelaar die aan uw wensen voldoet.

  Aansturen van schakelingen met drukschakelaars en toetsen

  Ook met de kleinste schakelaars en toetsen kunt u zware circuits bedienen, op voorwaarde dat u ze gebruikt in combinatie met een relais. Bij Conrad vindt u uiteenlopende schakelaars en toetsen voor al even uiteenlopende toepassingen. Zo zijn er bijvoorbeeld piëzotoetsen en druktoetsen, maar ook sensorschakelaars of klikschakelaars. Het idee achter al onze toetsen en schakelaars is steeds identiek: zware schakelaars of toestellen eenvoudig bedienen met een enkele druk op de knop.

  Hoe weet u dat uw drukschakelaar stuk is?

  Wanneer een lichtpunt niet meer werkt, controleert u als eerste de zekering en de staat van de lamp. Indien daar het probleem niet ligt, zijn defecte schakelaars wel vaker de oorzaak. Dit kunt u eenvoudig zelf toetsen. Schakel hierbij wel eerst de stroom uit, vooraleer u schakelaars test. Verwijder vervolgens een eventuele smeltveiligheid of afdekplaat, waarna u de schakelaar naar voren trekt. Maak de draden los. Nu kunt u de functionaliteiten van de schakelaar toetsen. Plaats daarvoor de meetpen op het ene aansluitpunt en de krokodillenklem van het doormeetinstrument op het andere. Schakel de drukschakelaar aan en uit. Het lampje van uw doormeetinstrument zou eveneens moeten aan- en uitgaan. Is dat niet het geval, dan is uw schakelaar kapot. Werkt het wel? Dan gaat u ook nog even na of de montagebeugel stroomvrij is. Plaats de krokodillenklem op de montagebeugel en herhaal bovenstaand proces. Nu zou het lampje niet mogen branden.

  Hoe werkt een drukschakelaar teleruptor?

  Sommige schakelaars zijn voorzien van een teleruptor of impulsschakelaar. Dat is een bistabiel relais dat op een afstand bestuurbaar is en dat een of meerdere schakelaars aanstuurt. Bij elke stroompuls verandert de teleruptor van stand tot aan de volgende puls en bij elke standwijziging stuurt deze ook de schakelaar of schakelaars aan. De teleruptor werkt op basis van elektromagnetisme en een ingebouwde spoel. Bij een stroompuls door die spoel wordt er een magnetisch veld gecreëerd, waarbij de teleruptor van stand wijzigt. Meestal zorgt een

  mechanisch hulpmiddel ervoor dat de teleruptor, net als de schakelaars, zijn stand behoudt. Het wordt onder andere gebruikt om met een kleine drukschakelaar toch zwaardere aansluitingen te bedienen. Zo kunt u via een teleruptor op een drukschakelaar een compressor aansluiten. Daarnaast kunt u de drukschakelaar instelbaar gebruiken, bijvoorbeeld om verlichting stapsgewijs te dimmen. Dit kan bijvoorbeeld ook door middel van toetsen. De verschillende toetsen zullen dan een afwijkende intensiteit vertegenwoordigen.

  Om met een drukschakelaar een of meerdere schakelaars te bedienen, sluit u ook de stuurdraad aan. Terwijl u voor de stuurkring uw klassieke bedrading gebruikt, werkt u hier met lagere spanningen (hoewel er ook druktoetsen bestaan voor 230 volt). Zorg ervoor dat u hierbij steeds de juiste stuurdraad gebruikt. Bekijk daarvoor de bijgevoegde afbeelding en het aansluitschema of contacteer bij twijfel de Conrad klantenservice.

  Ontdek het ruime aanbod schakelaars en toetsen van Conrad

  Bij Conrad vindt u voor elk elektrisch circuit een gepaste oplossing. Wij beschikken dan ook over een ruim aanbod aan schakelaars en toetsen. In ons aanbod vindt u naast drukschakelaars en druktoetsen ook bimetaalschakelaars, draaisleutelschakelaars, wipschakelaars en neigingsschakelaars. Kortom: voor al uw toepassingenn vindt u bij ons de geschikte aansturing.