Aanhanger toebehoren

Aanhanger toebehoren

18 jul 2019

Aanhanger & accessoires

In Nederland en België maken zeer veel mensen gebruik van een aanhangwagen. Een aanhanger wordt voornamelijk gebruikt bij het vervoeren van grote en zware producten. Het is dan ook erg handig als u de beschikking heeft over een aanhangwagen die over het algemeen zeer eenvoudig te gebruiken is. Om het vervoeren van spullen een beetje eenvoudiger te maken hebben we bij Conrad de beschikking over een zeer breed assortiment aan accessoires en toebehoren. In de onderstaande alinea’s zullen we de belangrijkste aanhangeraccessoires één voor één toelichten.

> Bekijk ons gehele aanbod in aanhanger toebehoren

Oprijplaten voor meer gemak

Oprijplaten zijn balken die het plaatsen van een voertuig in uw aanhanger vergemakkelijken. De platen zijn gemaakt om voertuigen die te zwaar zijn om te tillen toch in uw aanhanger te krijgen. Denk hierbij aan voertuigen als motoren, scooters, rolstoelen, kruiwagens en grasmaaiers. Via de oprijplaten rijdt u uw voertuig zeer gemakkelijk uw aanhanger in. De meeste oprijplaten zijn erg sterk. Zo kan één oprijplaat al ongeveer 200 kg tillen. Als u twee oprijplaten gebruikt kunnen ze samen dus zo’n 400 kg tillen. Het omhoog rijden van een gemiddelde zitmaaier is dus geen enkel probleem.

Check altijd uw verlichting en vervang deze indien nodig

Voordat u wegrijdt is het belangrijk dat u de verlichting van uw aanhanger checkt. Natuurlijk kunt u dit doen door op de traditionele manier alle lichten één voor één te checken. Maar als een van uw lichten stuk is weet u alleen dat er iets mis is. De oorzaak blijft onbekend. Ook als u alleen bent schiet dit natuurlijk niet op. Met onze autoverlichtingstester kunt u zeer gemakkelijk al uw verlichting van uw auto en aanhanger testen. Doormiddel van de verschillende LED lampjes zal het apparaat u dan ook meteen laten weten waar het misgaat. Zo weet u dus meteen welke kabel er eventueel aan vervanging toe is. Naast deze specifieke tester bestaat er natuurlijk ook de mogelijkheid een andere variant aan te schaffen. Het probleem kan ook aan de lampen of aan de adapter liggen. De aanschaf van nieuwe adapters en nieuwe verlichting is bij Conrad uiteraard ook mogelijk.

> Meet & testapparatuur voor aanhangers

Maak gebruik van een bagagenet en voorkom boetes

Naast de producten die het vervoeren van uw spullen vergemakkelijken hebben we ook een aantal noodzakelijke producten in ons assortiment opgenomen. U dient namelijk de beschikking te hebben over een bagagenet. Als u niet beschikt over een van deze netten loopt uw kans beboet te worden door de politie. Door een bagagenet over uw bagage te spannen voorkomt u dat uw spullen van uw aanhanger vallen. Het gebruiken van een bagagenet voorkomt dus zeer onveilige situaties. Naast de bagagenetten hebben we ook een aantal spanbanden in ons assortiment. Deze spanbanden zorgen voor een zeer veilige en professionele montage van uw bagagenet. Natuurlijk zijn bovenstaande producten in allerlei soorten en maten verkrijgbaar.

> Bagagenetten en toebehoren

Zorg er voor dat uw aanhanger stevig vast zit door een degelijke koppeling aan te schaffen.

Op het moment dat u uw aanhanger wilt koppelen aan uw auto is het belangrijk dat u hier zeer zorgvuldig mee omgaat. Indien u twijfelt over de kwaliteit van uw koppeling adviseren wij om een nieuwe aan te schaffen. Het risico dat uw aanhanger onderweg los schiet is simpelweg te groot. Als dit gebeurt is de daaropvolgende ravage namelijk nauwelijks te overzien. Naast de kwaliteit van de koppeling is het ook belangrijk dat u de kogel van de trekhaak in de gaten houd. Eventuele slijtage aan dit deel van uw trekhaak kan ook erg gevaarlijk zijn.

> Koppelingaccessoires

Voorkom diefstal; maak gebruik van een disselslot

Steeds vaker worden aanhangers gestolen. De aanhanger wordt eenvoudig losgekoppeld en vervolgens vliegensvlug achter een andere auto gekoppeld. De dieven rijden weg en u bent binnen enkele seconden uw volledige aanhanger kwijt. Een handige oplossing om dit te voorkomen is het aanschaffen van een disselslot. Door een disselslot te monteren is het onmogelijk de aanhanger los te koppelen tenzij de sleutel er bij wordt gehaald. Een disselslot is ook zeer geschikt voor uw caravan. Een goedgekeurd disselslot is bij veel verzekeringsmaatschappijen ook een belangrijke voorwaarde.

> Diefstalbeveiliging

> Bekijk ons gehele aanbod in aanhanger toebehoren

Meest recente artikelen

Conrad officieel reseller Arduino®

7 dagen geleden

Conrad officieel reseller Arduino®

Probeer uw energierekening zo laag mogelijk te houden

20 dagen geleden

Probeer uw energierekening zo laag mogelijk te houden

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

10 aug 2021

Een virusvrije omgeving door UV-C desinfectie

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

9 aug 2021

Met eMobility bespaart u geld én bent u milieubewust

Wij reizen door Europa in 84 dagen

9 aug 2021

Wij reizen door Europa in 84 dagen

Energie besparen in huis

6 aug 2021

Energie besparen in huis

Wat zijn anemometers?

6 aug 2021

Wat zijn anemometers?

Wat zijn decibelmeters?

6 aug 2021

Wat zijn decibelmeters?

Wat is een internetradio? Hoe werkt een Wifi Radio?

6 aug 2021

Wat is een internetradio? Hoe werkt een Wifi Radio?

Eco Runner Team

21 jun 2021

Eco Runner Team