Conrad is dé Europese leverancier van artikelen, diensten en oplossingen op het gebied van technologie en elektronica voor zowel ondernemingen als individuele klanten. Wij combineren artikelen van hoge kwaliteit met nieuwe technologieën en diensten om al onze klanten professionele service te kunnen bieden. Transparantie, toegankelijkheid, betrouwbaarheid en kwaliteit staan bij ons hoog in het vaandel.

 

Conrad - Vestigingen

Conrad is een Duitse organisatie met vestigingen in 12 Europese landen. Conrad Benelux is gevestigd te Oldenzaal, in een prominent pand aan de Zutphenstraat, langs de A1. In deze vestiging zijn ca. 80 medewerkers werkzaam op het gebied van artikelontwikkeling, artikel management, inkoop, verkoop, klantenservice en marketing & communicatie. Het magazijn is gevestigd in Duitsland.
Behalve in Oldenzaal, is Conrad gevestigd in Frankrijk, Oostenrijk, Tjechië, Zwitserland, Hongarije, Denemarken, Zweden, Groot-Brittanië, Polen, Italië en Slovenië. In verschillende landen heeft Conrad, naast de vestigingen, ook fysieke winkels. Conrad Benelux heeft dit niet. Bestellingen geschieden online via conrad.nl en conrad.be.

 

Conrad - Magazijn

Het logistiek centrum van Conrad in Wernberg-Köblitz is één van de modernste sorteer- en distributiecentra voor postorderdoeleinden in Europa. Gemiddeld worden er dagelijks 100.000 pakketten verstuurd naar meer dan 150 landen. Dit twee verdiepingen tellende gebouw is 180 m breed en 250 m lang, en bevat een volautomatisch stellingmagazijn van 100.000 vierkante meter met capaciteit voor 42.000 pallets en omvat 10 km aan transportwegen. Daar vandaan wordt aan alle Conrad-klanten over de hele wereld geleverd. Bekijk de 360° tour door ons magazijn >>

 

Conrad - Partner voor ondernemers

  • Meer dan 750.000 technische artikelen
  • Gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem volgens ISO 9001: 2008
  • Speciale zakelijke services: kalibratieservice, PCB-service, 3D-printen, op maat gemaakte kabels, B2B Plus en verschillende inkoopkoppelingen
  • Moderne website: real-time informatieupdates over nieuwe artikelen en nieuwe functionaliteiten, real-time voorraad, aanmaken van boodschappenlijstjes, importeren van bestellingen uit tekstbestanden en online offerte aanvragen
  • Technische assistentie - vakkennis, ondersteuning bij het kiezen van geschikte artikelen
  • Professionele service - onmiddellijke telefonische offertes, volledige of gedeeltelijke levering, enz.
  • Betalingstermijn van 60 dagen en betaling op rekening
  • De enige EPA-zone in Europa met de TÜV-goedkeuring

 

Conrad – Geschiedenis in een notendop

1923
Ons succesverhaal begint in 1923 met een klein winkeltje in Berlijn.
1936
Conrad krijgt een lumineus idee en begint als eerste televisiebouwpakketten te verkopen. De eerste Conrad-catalogus verschijnt, deze is 16 pagina's dik.
1951
In 1951 werd het eerste grote Duitse elektronica-warenhuis geopend.
1977
Conrad verstuurt dagelijks meer dan 1.000 pakketten. De Duitse Conrad-catalogus beslaat inmiddels 500 pagina's met 30.000 artikelen
1985
Conrad Benelux opent zijn deuren in Nederland en krijgt een winkel in Boekelo
1988
Conrad breidt haar internationale netwerk uit en vestigt een inkoopkantoor in Hong Kong.
1995
Conrad opent in Wernberg-Köblitz één van de modernste logistieke sorteer- en distributiecentra in Europa.
1995
Conrad Benelux opent een megastore aan de Coolsingel in Rotterdam.
1998
Conrad streeft naar groei in de business-to-businessmarkt en brengt daarvoor speciale doelgroepencatalogi uit.
1999
De eerste megastore wordt geopend in Oostenrijk.
1999
De eerste Nederlandse versie van de website is een feit: www.conrad.nl gaat live.
2002
Er worden drie nieuwe megastores geopend in Hamburg, Essen en Berlijn.
2003
Conrad.nl wint de eerste Thuiswinkelaward voor de beste catalogus
2004
We breiden ons logistieke centrum in Wernberg uit tot 100.000 m2 aan volautomatisch stellingmagazijn met capaciteit voor 42.000 pallets en 10 km aan transportwegen.
2006
In Zürich en Luzern opent Conrad zijn eerste filialen in Zwitserland
2006
Wederom wint Conrad.nl een Thuiswinkel Award, deze keer de publieksprijs voor de beste webwinkel in categorie speciaalzaken.
2007
Conrad.de wordt uitgeroepen tot "postorderbedrijf van het jaar" - de hoogste onderscheiding van de postorderbranche in Duitsland.
2007
Conrad Benelux sluit de winkel in Boekelo, verhuist naar een modern pand in Oldenzaal langs de A1 en gaat verder als 100% webshop.
2008
Conrad.nl wint de Thuiswinkel Award, de publieksprijs voor de beste webwinkel in de categorie speelgoed, hobby en vrije tijd.
2009
Het merk "Conrad" wordt uitgeroepen tot één van de 'merken van de eeuw".
2010
Conrad.nl wint Social Commerce Customer Oxygen Award voor de wijze waarop de organisatie met reviews en feedback van klanten omgaat.
2010
In augustus start Conrad.nl met het blog Mancave, het elektronicablog onder spanning, waar elke fan van elektronica en techniek zijn projecten kan delen met anderen en inspiratie kan opdoen.
2011
Conrad.nl wint de Bazaarvoice Social Commerce Best in Class Award, wederom voor de wijze waarop de gehele organisatie met reviews en feedback van klanten omgaat.
2011
Conrad.nl wint de Thuiswinkel Award Publieksprijs voor de beste webwinkel in de categorie Consumentenelektronica
2012
Op 23 april gaat de eerste spade de grond in voor uitbreiding van ons logistieke centrum in Wernberg-Köblitz.
2014
Op 13 november is ons nieuwe logistieke centrum in Wernberg-Köblitz officieel in gebruik genomen. 
2017
Conrad.nl geclassificeerd als "Klasseshop" door beslist.nl door de vele positieve reviews.