bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Neerslag meten met regenmeters

Wilt u weten hoeveel regen er valt in uw omgeving? Dan is het een goed idee om een regenmeter te kopen. Bij Conrad verkopen we diverse regenmeters van de merken Bresser Optik en TFA Dostmann. De regenmeters zijn verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Van simpele regenmeters die alleen de hoeveelheid neerslag meten tot digitale regenmeters die behalve de hoeveelheid neerslag ook de temperatuur meten en de datum bijhouden.

Analoge regenmeter van glas of van kunststof?

De meest eenvoudige regenmeters doen precies wat u ervan mag verwachten: de hoeveelheid neerslag meten die is gevallen. Deze analoge regenmeters zijn van het merk TFA Dostmann en bestaan meestal uit een houder die u in de grond plaatst of aan een paal bevestigt. In de houder wordt het bakje voor het opvangen van het water geplaatst. Soms zit er op de meter nog een deksel. Deze deksel gaat verdamping tegen, zodat u de hoeveelheid neerslag die is gevallen zo precies mogelijk kunt meten.

Een aantal regenmeters is voorzien van een handige draairing voor het vasthouden van neerslaghoeveelheden. Bij Conrad verkopen we ook een analoge meter met een modern functioneel design. Bij deze meter wordt de hoeveelheid opgevangen water duidelijk gemarkeerd door middel van een rode vlotter. Deze regenmeter kunt u op een hek of aan een houten reling vastmaken. Bij de analoge regenmeters kunt u kiezen tussen een glazen regenmeter of een meter van kunststof.

Digitale regenmeters met diverse functies

Een digitale regenmeter kan vaak meer dan alleen het meten van de hoeveelheid neerslag. Een aantal digitale regenmeters heeft bijvoorbeeld een geheugenfunctie die tot een jaar teruggaat. Andere functies bij de digitale regenmeters zijn bijvoorbeeld een 24-uursregenalarm of een wekfunctie met sluimerfunctie. Een aantal regenmeters kan behalve de buitentemperatuur ook de binnentemperatuur meten of geeft een alarm wanneer vorst op komst is. Voor de precieze specificaties van diverse regenmeters klikt u op het product en bekijkt u de specificaties van de regenmeter in kwestie.

Digitale draadloze regenmeters

De digitale regenmeters bij Conrad zijn vrijwel altijd draadloos. De draadloze regenmeters bestaan uit een los opvangbakje en een temperatuurmeter die door middel van een signaal met elkaar verbonden worden. Het opvangbakje en de temperatuurmeter worden buiten geplaatst. Vaak moet dit binnen een straal van 150 meter zijn. Het apparaat zelf staat binnen, zodat u niet naar buiten hoeft om de hoeveelheid gevallen neerslag te bekijken. Daarnaast kan het apparaat door binnen te staan ook eenvoudig de binnentemperatuur meten. Het apparaat werkt op batterijen.

Welke regenmeter kunt u het beste aanschaffen?

Het type meter dat u kiest, is van verschillende factoren afhankelijk. Digitale regenmeters zijn bijvoorbeeld duurder dan analoge meters. Wanneer u op een eenvoudige manier de hoeveelheid neerslag wil meten, kunt u waarschijnlijk het beste kiezen voor een analoge meter van TFA Dostmann. Het voordeel van deze meters is dat ze eenvoudig te installeren en betaalbaar zijn. Wanneer u een regenmeter kopen wilt met wat meer functies, dan kan een digitale meter een goede keuze zijn. Ook deze regenmeters zijn meestal niet moeilijk te installeren, maar vaak moet u wel eerst goed de gebruiksaanwijzing lezen. Het voordeel van deze regenmeters is dat u kunt profiteren van allerlei handige extra’s, zoals een alarm als er vorst op komst is.

Waarschuwing bij vorst: een handige functie?

Een waarschuwing bij vorst kan verschillende voordelen bieden. Bij sommige (oudere) gebouwen is het bij vorst nodig om de waterafvoer naar buiten af te sluiten. Dat moet gedaan worden om te voorkomen dat de leidingen kapotgaan. Bovendien kunt u bij vorst op komst ook meteen een aantal andere maatregelen treffen, bijvoorbeeld om bevriezing van autoruiten te voorkomen.

Andere meetinstrumenten in het assortiment van Conrad

Naast de verschillende regenmeters verkopen we bij Conrad nog meer meetinstrumenten die zowel in digitale als analoge vorm verkrijgbaar zijn. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan diverse inbouw meetinstrumenten, zoals bedrijfsurentellermodules of een mechanische handteller. Ook verkopen we diverse meettechniek accessoires, zoals meetdecades, meetweerstanden en speciale accessoires voor meetapparatuur.