bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Vochtmeter planten om uw tuin, tuinbouwbedrijf of plantencollectie optimaal te verzorgen

Een vochtmeter planten is een draagbaar instrument dat ontworpen is om het vochtgehalte te meten in de natuurlijke bodem of bijvoorbeeld in glazen serres. Om een optimaal beeld te hebben van de vochtigheid en bijvoorbeeld ook de pH-waarde van de grond is het belangrijk om een goede vochtmeter planten te gebruiken. Bij Conrad heeft u een grote keuze in vochtmeters planten.

Waarom vochtmeter voor planten gebruiken?

Om optimaal groente en fruit te kweken of uw bloemen en planten in de tuin perfect te onderhouden, moet u continu de bodemvochtigheid kunnen meten. Met een vochtigheidsmeter kunt u bijvoorbeeld voorkomen dat de aarde te droog is of dat er schimmel tot stand komt. Dat is belangrijk voor de kwaliteit van uw producten en voor de veiligheid en de gezondheid in het algemeen. De zuurtegraad van de bodem is ook een belangrijke factor. Zo weet u bijvoorbeeld welke gazonmest u kunt gebruiken en of het noodzakelijk is om kalkkorrels te strooien. Heeft u een goede kijk op de globale vochtigheid en zuurtegraad van de bodem, dan wint u de aankoop van een vochtmeter planten zo uit, omdat u veel gerichter kunt zaaien en planten. Vochtmeters planten zijn bovendien ook interessant als u een mooie collectie kamerplanten heeft en deze niet te veel maar ook niet te weinig water wilt geven.

Welke soorten vochtmeter planten bestaan er?

Bij vochtmeters in het algemeen, en ook bij vochtmeters planten, zijn er twee categorieën:

·         vochtmeters met pinnen

·         pinloze vochtmeters

Elke plant vochtigheidsmeter is een compact toestel dat u eenvoudig in de hand draagt. Ze hebben een scherm aan de voorkant waarop u de metingen kunt aflezen. Dat kan in een digitale vorm met een lcd-display met achtergrondverlichting. Anderzijds bestaan er ook vochtmeters die analoog werken en de meting weergeven met een naald op een bepaalde schaal. U bepaalt zelf welke vochtmeter planten voor u de beste is.

Hoe werkt een vochtmeter planten met een pen?

Een vochtigheidsmeter met een pen meet de elektrische weerstand tussen twee punten. Pennenvochtmeters hebben een paar scherpe metalen pinnen. Zodra de metalen pinnen in de aarde zijn gestoken, laat het toestel een kleine hoeveelheid elektrische stroom tussen de twee pinnen door. Zoals we allemaal weten, is water of vocht een goede geleider, dus hoe hoger het vochtgehalte, hoe lager de weerstandswaarde. Het toestel zet de meting vervolgens om in een percentage van het vochtgehalte in het materiaal.

Hoe werkt een vochtmeter planten zonder pennen?

Een pinloze vochtmeter plant onderzoekt de vorm van elektronische golven in aanwezigheid van vocht in een materiaal. Slimme interne schakelingen produceren een signaal dat het toestel vervolgens in een detectiegebied uitzendt. Dat gebeurt aan de achterkant van het apparaat. Het signaal krijgt hierbij de vorm van elektromagnetische golven. Daarna zet het toestel het gemeten vochtgehalte op basis van de golven om in een metriek formaat, om zodoende een waarde te geven op het scherm.

Wat zijn de belangrijkste toepassingen van vochtmeters planten?

We spraken hierboven over het gebruik van vochtmeters planten in sectoren zoals landbouw, tuinbouw en bloementeelt. Daarnaast kunt u vochtmeters planten ook gebruiken bij bouwwerken. Dat doet u dan om de kwaliteit en de vochtigheid van de bodem te inspecteren. Dit is bijvoorbeeld van cruciaal belang om de beste omstandigheden te bepalen voor het leggen van chape, beton of houten vloeren. U moet hierbij een goede indicatie hebben van de staat waarin de bodem zich bevindt.

Met een vochtmeter planten kunt u ook de vochtigheidsgraad van hout bepalen. Dat is noodzakelijk als u het hout wilt bewerken of bijvoorbeeld wilt weten of brandhout al geschikt is om te gebruiken.

Vochtmeter planten kopen? Check het aanbod bij Conrad

Conrad is de online expert voor wie op zoek is naar vochtmeters voor planten. We zijn niet zomaar een online winkel, maar een sourcingplatform waar u maar liefst meer dan 450.000 artikelen vindt. Hierin maken we graag de nodige ruimte voor vochtmeters voor planten. Wenst u een enkele vochtmeter planten te bestellen of wilt u graag een bulkbestelling plaatsen voor uw bedrijf of school? We besteden aan elke bestelling evenveel aandacht. U vindt bij Conrad immers simpel en snel alles voor uw business. Heeft u bepaalde vragen over een vochtmeter planten, dan kunnen we u bijstaan met specifieke oplossingen op maat. Met het gepaste advies van onze experts helpen we u op uw manier. Dat kan online, telefonisch of via een van onze adviseurs bij u ter plaatse. Naast de ultieme vochtmeter planten hebben we ook een grote keuze in divers tuingereedschap. Bestel vandaag nog uw vochtmeter planten en de bijhorende accessoires online bij Conrad.