Hoe kunnen we helpen?
Noodaggregaten
Deze tekst is automatisch vertaald.
Interessante feiten over noodstroomgeneratoren
-
Wat is een noodgenerator?
-
Aankoopvragen: hoe u de juiste eenheid vindt
-
Diesel- of benzinemotor?
-
Het apparaat opstellen
-
Onderhoud en service
-
Vragen en antwoorden
Wat is een noodgenerator?
De elektriciteitsgenerator zorgt voor de levering van elektriciteit. Of dit gebeurt op een locatie die anders volledig van de stroomvoorziening zou zijn afgesloten of als vervanging bij stroomuitval, doet er niet toe. Beide toepassingsgebieden zijn in principe denkbaar. Omdat de unit bedrijven verzekert dat elektrische energie ononderbroken beschikbaar is. Op deze manier beschermt het tegen financiële verliezen of het uitvallen van productiesystemen die afhankelijk zijn van elektriciteit. Zelfs als de stroomvoorziening van het openbare stroomnet onvoldoende is, kan een extra apparaat handig zijn.
Er moet een algemeen onderscheid worden gemaakt tussen mobiele en stationaire apparaten:
Stationair
De units zijn permanent op één locatie geïnstalleerd. Dat maakt ze niet flexibel, maar de motoren zijn vaak krachtiger dan mobiele versies. Ze zijn ideaal om de voorziening in afzonderlijke gebieden te garanderen.
Mobiel
De mobiele units zijn daarentegen, indien nodig, snel op te zetten op een locatie die niet meer van elektriciteit wordt voorzien.
Aankoopvragen: hoe u de juiste eenheid vindt
- Stel uzelf bij het kiezen van de juiste generator voor de noodstroomvoorziening de volgende vragen:
- Voor welk gebruik is het apparaat bedoeld, welke aangesloten consumenten zijn relevant?
- Hoeveel vermogen moet er worden bereikt, hoeveel watt moet er beschikbaar zijn?
- Kan de generator luid zijn of moet hij geluiddicht zijn?
- Wat is de minimale grootte van de tank zodat deze niet te vaak hoeft te worden bijgevuld?
- Moet de stroomgenerator bijzonder robuust en / of weerbestendig zijn, omdat hij bijvoorbeeld als noodstroomvoorziening op de bouwplaats wordt gebruikt?
Tip: het vermogen van de stroomgenerator is bijzonder belangrijk. Als u meerdere apparaten tegelijkertijd gebruikt, moet het apparaat minimaal vijf kilowattuur stroom leveren. Tel het totale vermogen van alle te bedienen apparaten bij elkaar op en je krijgt het mogelijke vermogen (in watt of volt-ampère) dat je noodgenerator minimaal moet leveren.
Diesel- of benzinemotor?
Diesel of benzine - dat is het uitgangspunt bij het kiezen van een stroomgenerator:
Dieselproducten
In binnenruimtes zijn dieselproducten verplicht, omdat het ontploffingsgevaar lager is dan bij benzineproducten. Dieselbrandstof is bovendien goedkoper en biedt een langere levensduur bij hetzelfde verbruik. De prestaties blijken praktisch te zijn bij het gebruik van meerdere of energie-intensieve buitenunits zoals op de foto. Bovendien wordt van een stroomgenerator die op diesel loopt, aangenomen dat deze een langere levensduur heeft. Het heeft echter ook een hoger eigen gewicht en is vaak moeilijker te hanteren.
Benzine producten
Zoals u zult merken in onze online shop, komen petroleumproducten veel vaker voor in de noodstroomsector. Vooral mobiele apparaten gebruiken deze handeling.
Benzinegeneratoren zijn stiller dan dieselproducten, en ook lichter en compacter.
Bijzonderheid: de inverter-stroomgenerator
De inverterstroomgenerator is een specialiteit onder de noodstroomaggregaten. Deze zet gelijkspanning om in wisselspanning en zorgt voor een minimale voeding van gevoelige elektrische apparaten. Invertergeneratoren zijn een goede keuze in bedrijven met hoogwaardige IT-apparatuur en andere gevoelige consumenten.
Het apparaat opstellen
Bij de aanschaf van een stroomgenerator is uw locatiekeuze allereerst belangrijk. Let op de volgende kenmerken:

1) Goede toegang
De stroomgenerator moet altijd goed bereikbaar zijn om onderhoud, verzorging en bijvullen van benzine optimaal mogelijk te maken.
2) Staat stevig
Voor mobiele generatoren of stationaire apparaten die op de grond worden geïnstalleerd, is een vlakke ondergrond belangrijk als basis. Indien nodig wordt hier de stroomgenerator met trillingsdempers geïnstalleerd.
3) Bescherming tegen invloeden van buitenaf en geluid
Bovendien moet de stroomgenerator worden beschermd tegen sterke weersomstandigheden. Als dit door de locatiekeuze niet mogelijk is, kan deze worden beschermd door bijvoorbeeld een weerbestendige behuizing. Plaats geen luide apparaten in de buurt van werkende mensen en zorg voor extra geluidsbescherming om geluidsoverlast te verminderen.
4) Voldoende koeling en ventilatie
Een ander belangrijk aspect is voldoende koeling of ventilatie. Dit zorgt ervoor dat de stroomgenerator niet oververhit kan raken. Bovendien worden de gegenereerde uitlaatgassen veilig afgevoerd.
Onderhoud en service
De stroomgenerator is vanaf het begin goed verzorgd en zorgt voor langdurige en bevredigende prestaties. Onderhoud en verzorging omvatten:
- een controle van de bougies
- een luchtfiltercontrole
- het schoonmaken van de generator om teveel vuil en stof te verwijderen
- evenals een blik op het oliepeil.
Goed om te weten
We willen een typische fout niet onthouden wanneer u de machine voor het eerst start, zodat u deze kunt vermijden. Dit is om de motor meteen zonder olie te starten bij de eerste start. Het oliepeil moet vooraf worden gecontroleerd.
In het algemeen dienen noodstroomaggregaten op een droge plaats te worden bewaard. Door binnendringend vocht kunnen de afzonderlijke componenten worden beschadigd.
Vragen en antwoorden
Wat is de output van een stroomgenerator?
U vindt de prestatie-informatie in de productbeschrijving, waarin deze wordt weergegeven in watt of voltamperes. Baseer uw keuze bij het maken van uw keuze op het product dat u met het apparaat wilt bedienen. In het geval van zogenaamde inductieve verbruikers, die in het begin veel energie nodig hebben, moet de generator zes tot acht keer de output van de eindgebruiker kunnen leveren.
Hoe wordt de generator bediend?
Een noodstroomaggregaat wordt aangedreven met een krachtige motor. Voor het gebruik is dus benzine of diesel nodig. U kunt de apparaten bijtanken via pompen of automatische systemen.
Kan ik een UPS bedienen met de noodgenerator?
Vanwege de vaak sterk fluctuerende uitgangsspanning van een stroomgenerator mag er geen noodstroomvoorziening ("UPS"), zoals op de afbeelding wordt weergegeven, worden aangesloten. Het zou overschakelen naar batterijwerking wanneer de spanning daalt. Hierdoor raakt de batterij te snel leeg.
Kan de generator in gesloten ruimtes worden gebruikt?
Als het om mobiele apparaten gaat, is één ding duidelijk: nee! Het risico op koolmonoxidevergiftiging - vergiftiging door een kleurloos en reukloos gas - neemt toe bij gebruik in ruimtes die niet toegankelijk zijn voor frisse lucht. De warme lucht die door de unit wordt gegenereerd en alle uitlaatgassen moeten tijdens de noodstroomvoorziening vakkundig naar buiten worden geleid. Stationaire apparaten in een gebouw zijn mogelijk als ze door een deskundige zijn geïnstalleerd en geïnstalleerd en als er geschikte ventilatie beschikbaar is.