bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Lamellenschijf bij Conrad

Wat is een lamellenschijf?

Een lamellenschijf is een slijpschijf gemaakt van lamellen. Lamellen zijn stukken schuurlinnen die op elkaar gelegd zijn. De schijven bevestigt u dan aan een haakse slijper.  Maar waarom gebruikt u zo’n lamellenschijf juist? Wel, ze worden ingezet voor het zwaardere schuurwerk als afschuinen van kanten en randen, ontbramen, matteren en een ronde kant aan een werkstuk slijpen. Een lamellenschijf slijpt veel materiaal weg door de grote druk die op het kleine raakoppervlak gezet wordt; daardoor is er weinig nabewerking nodig. Ze zijn een alternatief voor afbraamschijven, welke sneller werken maar grover in afwerking zijn. In tegenstelling tot die laatste, werken lamellenschijven geruisarm en trillingvrij.

Lamellenschijven opgedeeld op basis van kleur en toepassing

Handig, zo’n lamellenschijf, hoor ik u denken, maar welke kies ik nu het best? Er bestaan verschillende soorten lamellenschijven en deze worden opgedeeld in kleur. Bruine schijven zijn voornamelijk bestemd voor de lichtere toepassingen zoals het slijpen van zachte staalsoorten en het schuren van aluminium en kunststof. Zij zijn gemaakt van aluminium. Blauwe schijven, gemaakt van zirkonium, worden gebruikt voor normale toepassingen, dus vooral voor uw hardere staalsoorten. Voor een langdurig gebruik is deze lamellenschijf zeker geen slechte keuze.  Groen is dan weer ontwikkeld voor zwaardere klusjes waar verminderde warmteontwikkeling een grote rol speelt. En als laatste is de rode schijf bestemd voor toepassingen met veel druk.

Lamellenschijven bij Conrad

Lamellenschijven kunt u bij Conrad vinden onder het merk TOOLCRAFT, een merk met jarenlange ervaring op de teller op vlak van materiaal voor machinebouw. Heeft u nog vragen over welk soort lamellenschijf u moet aanschaffen? Dan mag u gerust naar het nummer 070-690609 bellen, wij helpen u graag verder. Neem ook zeker eens een kijkje op onze FAQ pagina.