Hoe kunnen we helpen?
Deze tekst is automatisch vertaald.
Interessante feiten over radiobellen en radiogongs
Radiobellen en radiogongs zijn bellen waarbij de zender en het ontvangende station niet via vaste lijnen maar via radio met de luidspreker zijn verbonden. In onze winkel vind je een groot aanbod aan radiobellen. De volgende gids legt uit welke functies bijzonder praktisch zijn en waar u nog meer op moet letten bij het maken van uw keuze.
-
Hoe werkt een radiobel?
-
Voordelen van een radiobel
-
Onze praktische tip: weinig montage-inspanning
-
Praktische meervoudige opdrachten voor draadloze belsets
-
Hoe de juiste radiobel te vinden
-
FAQ - Veel gestelde vragen over radiobellen
Hoe werkt een radiobel?

Radiobellen geven, net als normale deurbellen, een signaal wanneer iemand op de knop drukt. Het signaal wordt echter niet via vaste lijnen verzonden, maar via radio. Hierdoor zijn deze bellen vrij te positioneren en vindt de inbedrijfstelling met weinig moeite plaats. Radioklokken zijn geschikt als er geen permanente installatie aan de muur is, voor mobiel gebruik of voor een verscheidenheid aan toepassingen binnen gebouwen en buitenfaciliteiten, bijvoorbeeld als een extra bel op tuinpoorten en oma's of als een dienstbel in hotels, appartementencomplexen en restaurants, evenals noodklokken voor senioren.
Radioklokken bestaan uit een zender, die meestal voor de voordeur wordt geïnstalleerd en de bijbehorende ontvanger, die het belsignaal binnen het bereik binnen het bereik uitzendt. U hoeft dus geen bezoek te missen: zodra de belknop op de zender wordt ingedrukt, wordt er een radiosignaal naar de ontvanger gestuurd dat een toon, een optisch signaal of beide uitzendt. De mobiele overdracht van het signaal tussen zender en ontvanger biedt een breed scala aan toepassingen voor radiobellen, die veel verder gaan dan de standaardfunctie als draadloze deurbel.
Voordelen van een radiobel
- Eenvoudige montage door montage zonder kabels leggen en veelal zonder boren
- ongecompliceerd achteraf inbouwen als bel in oma's, op zolder en bij tuinpoorten
- bij het verplaatsen kan de bel eenvoudig worden meegenomen
- Mobiel inzetbaar als service- of noodbel, deels met riemlushouder
- meestal kunnen verschillende melodieën en volumes worden ingesteld voor de beltoon
- Afstandsvergroting door signaalversterker
- Buitenbereik tot 500 meter mogelijk
- deels te combineren als radio deurbelset met andere toestellen zoals intercom, deuropener en camera
Onze praktische tip: weinig montage-inspanning
Voorzien van een hoogwaardige radiobel hoef je geen kabels te leggen of gaten te boren voor montage. Dit scheelt enorm veel moeite en is interessant voor huurders die vooraf toestemming van de eigenaar zouden moeten krijgen voor dergelijke ingrepen in het bouwweefsel. De aankoop van radiobellen is ook de moeite waard voor eigenaren bij het moderniseren van belsystemen vanwege de lage installatie-inspanning.
Praktische meervoudige opdrachten voor draadloze belsets
De eenvoudige installatie maakt het gemakkelijker om de draadloze belsets uit te breiden met extra apparaten. In veel draadloze belsystemen kunnen meerdere zenders aan één ontvanger worden toegewezen.Functies voor het differentiëren van oproepen maken het mogelijk om door middel van verschillende beltonen te begrijpen welke bel is ingedrukt. Bijvoorbeeld of het bezoek nog bij de tuinpoort is of net buiten de voordeur.
Omgekeerd is het ook mogelijk om een zender met meerdere ontvangers met luidsprekers aan te melden zodat het belsignaal op verschillende punten klinkt. U kunt bijvoorbeeld worden geïnformeerd over de aankomst van een bezoeker in afgelegen delen van het pand, zoals een garage of een bijgebouw. In het geval van mobiele operaties is het meervoudig toewijzen van ontvangers nuttig, bijvoorbeeld wanneer meerdere mensen tegelijkertijd moeten reageren op het rinkelende evenement, bijvoorbeeld in het geval van een noodbel.
Tip: Sommige fabrikanten bieden complete systemen aan met verschillende draadloze toepassingen voor de smart home-ruimte, waaronder radio-deurbel en radio-deurintercoms en bewakingscamera's. Zorg er bij het kiezen van een draadloze deurbel voor dat deze compatibel is met andere apparaten als u later wilt uitbreiden.
Hoe de juiste radiobel te vinden
In de filters in onze winkel kunt u een voorselectie maken van criteria voor uw radiobel. De modellen verschillen in hun scala aan functies. Enkele belangrijke criteria worden in de gids gepresenteerd:
Het bereik
Het bereik van de nieuwe radioklok speelt een belangrijke rol. Opgemerkt moet worden dat de fabrikanten reeksen meten "in het open veld" zonder obstakels. Stel het bereik zo hoog mogelijk in, want stalen balken, wanden en zelfs kleine beplantingen verkleinen het bereik van radiogolven. Afstandsvermenigvuldigingscircuits verlengen de radiosignalen en daarmee het gebruiksbereik van radiogongs.
Onze tip: alle obstakels beïnvloeden het radiosignaal. Dit omvat zowel muren als meubels en zelfs kleine struiken. Daarom moet het bereik van een radiogong vanaf het begin zo hoog mogelijk worden gekozen!
Radiozender: versies met drukknop voor binnen en buiten
De zender is het deel van de bel dat door de gast wordt geactiveerd, waarna de bel klinkt bij de ontvanger. Als de zender buitenshuis wordt geïnstalleerd, is een weerbestendig model, d.w.z. ongevoelig voor temperatuur en waterdicht, geschikt.
Deurbelverlichting en labelopties voor naambadges zijn ook essentieel voor draadloze deurbellen. Sommige deurbellen voor buiten hebben lichtsensoren die het automatische nachtlicht alleen activeren als het donker is, waardoor elektriciteit wordt bespaard.
Naast de standaard versie als deurbel zijn er verschillende versies voor de drukknoppen van radiogongs. Als u regelmatig gasten verwacht die niet bekend zijn met de locatie, moet de trigger zo opvallend mogelijk zijn of worden benadrukt door afzonderlijke decoratie zoals LED-verlichting. In sommige toepassingsscenario's daarentegen, is de bewuste beslissing om een discrete of zelfs verborgen belknop te gebruiken zinvol, bijvoorbeeld voor noodbellen in juweliers en andere kassa's.
Belangrijke kenmerken voor ontvangers
Radio-ontvangers zijn het basisstation van een radioklok, meestal met een geïntegreerde luidspreker voor de uitvoer van verschillende beltonen. Veel radioklokken hebben verschillende beltonen waaruit u kunt kiezen, zodat u een effectief signaal kunt instellen op basis van uw persoonlijke smaak. Het is ook mogelijk om het volume te regelen.
Bijkomende lichtfuncties als alarmsignaal zijn nuttig voor slechthorenden als alternatief waarnemingskanaal. Bij sommige draadloze bellen geeft het optische signaal ook pogingen aan om bij afwezigheid te bellen, dat wil zeggen wanneer iemand heeft gebeld zonder te worden opgepakt; net als een antwoordapparaat, dat je actief moet resetten nadat je het gelezen hebt.
Let op: niet alle bellen hebben een praktische mute-functie. In sommige toepassingsgebieden is deze onmogelijkheid om het signaal te deactiveren voordelig, zodat bijvoorbeeld senioren niet onbedoeld de bel kunnen uitschakelen. Maar als u af en toe met rust wilt worden gelaten, is een mute-knop een praktisch alternatief voor het verwijderen van de stekker of het verwijderen van de batterij.

Tafelbeugel voor de bel met visueel en akoestisch signaal
De energievoorziening
De meeste draadloze bellen werken op batterijen. Praktisch hiervoor is een geïntegreerde batterijniveau-indicator voor mobiele zenders en ontvangers (bijvoorbeeld als led-indicatielampje), die tijdig aangeeft wanneer de batterijen snel leeg zijn en vervanging nodig is.
Let op: Bij sommige modellen met batterijvoeding zijn de batterijen niet bij de levering inbegrepen en moeten daarom apart worden besteld.
Er zijn ook modellen waarbij de ontvanger permanent van stroom wordt voorzien via een voedingseenheid op een stopcontact of radiobellen met USB-aansluiting die hun bedrijfsstroom onttrekken aan de aangesloten computer, die ook de luidsprekeruitgang overneemt.
Speciale beltoon
Naast de conventionele keuzerondjes op bellen zijn er nog andere triggermechanismen voor de gong.
- Deur- en raamcontacten worden vaak gebruikt als deurbel of als wegloopbeveiliging in seniorenwoningen. Deze modellen werken meestal met magneten en sturen dan een signaal naar de ontvanger als het contact op een deur of raam verbroken wordt doordat iemand het heeft geopend.
- Continuïteitsdetectoren sturen het belsignaal naar de ontvanger voor akoestische uitvoer als ze bewegingen in een bepaald gebied registreren. Deze functie kan technisch ofwel mechanisch via deurbeveiliging of optisch via draadloze bewegingsmelders worden gerealiseerd.
- Veel bewegingsmelders op radiobellen zijn vooral bedoeld om energie te besparen: ze activeren pas het volledige scala aan functies van de draadloze deurbel wanneer een potentiële operator op de belknop drukt.
FAQ - Veel gestelde vragen over radiobellen
Wat moet het bereik van mijn radiobel zijn?
Het bereik van moderne radioklokken is gemiddeld zo'n 100 meter. Hoe lang het optimale bereik van uw radiobel moet zijn, hangt af van uw toepassing. De informatie van de fabrikant over de reeksen verwijst naar het bereik in het open veld, dus het is een maximale afstand die u bij praktisch gebruik van radiogongs nauwelijks kunt bereiken. Elk obstakel, zoals meubels, struiken enz. En andere draadloze netwerken, buigt radiogolven af en verkleint het bereik. Vooral muren belemmeren het radiosignaal. Het is daarom beter om een radioklok te kiezen met een bereik dat een veelvoud kan afleggen van de afstand waarnaar u streeft bij het verzenden van het signaal, of overweeg om signaalversterkers te gebruiken, vooral als u de ontvanger in afgeschermde gebieden zoals kelders bedient. willen.
Frequentieproblemen: Waarom gaat mijn deurbel als er geen trigger is?
Als uw radiobel gaat, ook al heeft niemand op de deurbel gedrukt, heeft u mogelijk een probleem met overlappende frequenties. Dan gaat uw ontvanger over vanwege een signaal van een ander radionetwerk, bijvoorbeeld van een naburig belsysteem, of omdat iemand zichzelf een grapje toestaat. Probeer je bel te veranderen in een ander frequentiebereik. Radiogongs met een gecodeerd signaal of duidelijke IP-detectie tussen zender en ontvanger zijn minder storingsgevoelig.
Gaat een radiobel automatisch de deur openen?
Nee, de radiobel geeft alleen een signaal als iemand op de belknop drukt. Dan moet je zelf naar de deur lopen, tenzij je de radiobel via een relais op een elektrische deuropener hebt aangesloten. Ook elektrische deuropeners vindt u bij ons.