JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

WiFi-versterkers
Lees hier alles over het gebruik van WiFi-versterkers

Meer info

 

 

WiFi-repeater of WiFi-versterker – Vergroot uw draadloze WiFi-bereik

Op deze pagina de volgende informatie:

Inhoud:

Een WiFi-versterker is een apparaat dat ervoor zorgt dat uw WiFi-bereik wordt vergroot. Hang de versterker (ook wel repeater genoemd) op de juiste plek en u hebt WiFi op plekken waar u het voorheen niet had. Zo kunt u overal in huis (zoals op de zolder of op de badkamer) én in de tuin internetten zonder dat u op uw mobiele netwerk hoeft te gaan. Op deze manier bespaart u elke maand veel MB’s, betaalt u geen extra kosten en wordt uw netwerk ook niet trager.

Wij hebben een uitgebreid assortiment met topmerken als AVM Fritz!, TP-Link, Netgear, Asus, Devolo en Linksys. Uiteraard hebben we ook voordelige instapmodellen van Edimax of LogiLink. Voordat u een repeater aanschaft, is het belangrijk dat u weet welk merk en type router u heeft. Voor een uitstekend signaal raden we u aan een repeater van hetzelfde merk als uw router te kopen.

Hoe herken ik een zwak WiFi-signaal?

U zit in de tuin en wilt even uw apps checken, maar u heeft maar één streepje internet. WiFi valt steeds weg en websites of YouTube-filmpjes worden niet ingeladen. Dit betekent dat uw WiFi-signaal niet ver genoeg reikt en dat u constant naar binnen moet lopen om een goed signaal te krijgen. Dit wilt u uiteraard niet! Een WiFi-repeater is dan dé perfecte oplossing. Met deze versterker kunt u gewoon in de tuin blijven zitten en altijd in contact blijven met uw vrienden via social media.

Los een zwak WiFi-signaal op met deze tips

Tip 1: Hang de repeater op de juiste plek

U heeft vaak een zwak WiFi-signaal op plekken die op grote afstand van uw router liggen. Bijvoorbeeld in de tuin, op zolder of op kantoor. Waar moet u de repeater dan ophangen?

 • Hang hem op een plek waar nog voldoende WiFi-bereik is. Niet te ver van de router, maar zeker ook niet te dichtbij. Ongeveer halverwege uw bereik is een mooi mikpunt.
 • Hang hem zo dicht mogelijk bij de plek waar u goed bereik wilt creëren.
 • Hang hem niet buiten neer.
 • Hang hem niet tussen dikke muren.
 • Haal hem niet te vaak uit het stopcontact.

Tip 2: Kies een ander WiFi-kanaal

Traag WiFi kan ook veroorzaakt worden doordat er teveel apparaten op eenzelfde WiFi-kanaal zitten. Vaak zit iedereen in dezelfde straat op hetzelfde kanaal en hierdoor wordt uw signaal zwakker. Hoe meer apparaten; hoe zwakker het signaal. Het kanaal kunt u aanpassen in het configuratiemenu van uw router, mits u een router heeft met deze instelling. U kunt een router met deze functie herkennen als er een aanduiding van 2,4Ghz en 5Ghz op staat. 2,4Ghz is het “oude” kanaal en wordt naast WiFi ook gebruikt voor andere draadloze apparatuur. 5Ghz is nieuw en relatief weinig in gebruik. Als u wilt weten hoe u uw router anders instelt, check dan even de handleiding van uw router. Dit verschilt namelijk per router.

Tip 3: Koop een repeater van hetzelfde merk als uw router

Repeaters werken nagenoeg altijd met andere merken, maar om er zeker van te zijn dat u overal een sterk WiFi-signaal hebt, is het verstandig om een repeater van hetzelfde merk als uw router aan te schaffen. Dan weet u zeker dat deze vlekkeloos met elkaar communiceren. Ook het configureren gaat een stuk makkelijker. Sommige merken zoals AVM hebben een uitgebreide interface waar alle devices in één systeem gemanaged kunnen worden.

Hoe installeer ik een WiFi-repeater?

Steek de WiFi-repeater in het stopcontact en de repeater zal direct zijn eigen SSID (netwerknaam) uitzenden. Nu kunt u uw router verbinden met de repeater. Hoe doet u dit? Het makkelijkst is met een WPS-verbinding. Hiermee kunt u letterlijk met twee drukken op de knop binnen 30 seconden uw WiFi vergroten. Dit doet u als volgt:

 1. Check eerst de handleiding van uw router. U moet namelijk eerst weten welke knop u als eerste moet indrukken, dit verschilt per merk.
 2. Prik de repeater in een willekeurig stopcontact dicht bij uw router (we verplaatsen de repeater naderhand)
 3. Druk op de WPS-knop van uw repeater of router (zie stap 1) en druk binnen 1 minuut op de WPS-knop van uw repeater of router.
 4. Wacht tot de repeater is geconfigureerd (vaak aangeduid met status-LED’s, check hiervoor de handleiding).
 5. Als de repeater geconfigureerd is, kunt u hem op de gewenste plaats hangen.
 6. Check met bijv. uw smartphone of het netwerk geactiveerd is. U kunt aanmelden met het wachtwoord van uw router.


De repeater zal in de eerste instantie vaak dezelfde netwerknaam hebben als uw router, maar dan met bijv. een “2” erachter. Uiteraard kunt u dit aanpassen naar dezelfde naam als uw router of de door u gewenste naam. Hoe u dit precies doet, verschilt per product. Check hiervoor uw handleiding.

Uiteraard heeft niet elke router WPS, maar zelfs dan is het eenvoudig om uw repeater in te stellen. De meeste repeaters hebben een eenvoudig installatiehulpje om u snel door het installatieproces te helpen.

Snelheid van de WiFi-repeater

De snelheid heeft niets te maken met de plek waarop u hem hangt. Het enige dat een repeater doet, is het bereik van uw WiFi-router vergroten. Stel: u heeft een router met een overdrachtssnelheid van 300 Mbit/s en u schaft een repeater aan met een snelheid van wel 750 Mbit/s. Dit betekent niet dat u opeens een snelheid van 750 Mbit/s hebt, want de meeste WiFi-repeaters geven de snelheid door die de WiFi-router ook geeft. Tip: check dus voordat u een repeater aanschaft, welke snelheid uw router heeft. Geef niet onnodig veel geld uit aan een supersnelle, dure repeater als deze de beloofde snelheid toch niet kan halen.

Voorkom onnodig dataverbruik

Heeft u ook de hele dag uw smartphone in de hand en wilt u continu op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op Facebook? Loopt het dataverbruik bij u elke maand uit de hand en zit u constant met hoge rekeningen of supertraag internet aan het einde van de maand? Dat is toch zonde?! Zeker als u thuis over een WiFi-verbinding beschikt.

Met een eenmalige aankoop van een WiFi-repeater zorgt u ervoor dat u overal in huis (dus ook op uw slaapkamer, op zolder of in de tuin) van WiFi gebruik kunt maken. Waarom zou u in uw eigen huis kostbare MB’s verspillen als er ook WiFi is?

Wat is WiFi eigenlijk?

WiFi is een draadloze netwerkverbinding. Hiermee kunt u snel internetten in huis, op kantoor of zelfs in openbare gebouwen zonder dat u kabels moet trekken of verleggen. Daarbij hoeft u die lelijke kabels dus niet meer weg te werken. Tegenwoordig kunt u zelfs onderweg gebruik maken van WiFi, door middel van een zogeheten MiFi-router.

De naam WiFi is afgeleid van de naam HiFi (High Fidelity), maar is geen afkorting van Wireless Fidelity. WiFi is tegenwoordig ingeburgerd als naam voor draadloze netwerken, maar de officiële afkorting is eigenlijk W-Lan (Wireless-Local Area Network). En dat is dus ook exact waar het voor staat. WiFi of W-Lan is een digitaal signaal, gecodeerd volgens het IEEE 802.11 protocol. Het gebruik van WiFi is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie absoluut niet schadelijk voor de gezondheid. Dit heeft een onderzoek in 2005 uitgewezen.

Restricties in Nederland

Er zijn in Nederland ook restricties voor het gebruik van WiFi. Het is bijvoorbeeld toegestaan om 100 mW/20 dBm over 50 ohm te gebruiken in Nederland. Hiermee kunt u ongeveer een afstand van 500 meter overbruggen. Er zijn ook routers te koop van 500 mW waarbij u een afstand van 1.000 meter kunt overbruggen, maar dit is dus in Nederland niet toegestaan.

Naar boven