JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}

 

TV beugels
Kies de juiste houder voor uw TV

Meer info

 

De juiste TV beugels aan de muur

Een moderne TV verdient een plekje aan de muur. Het is niet alleen stijlvol om uw TV op te hangen, maar ook praktisch. Zo heeft u meer ruimte op uw TV-meubel en hangt de TV op ideale kijkhoogte. Met de juiste TV-beugel hangt u uw TV strak aan de muur, of juist niet! TV beugels zijn meer dan een simpele oplossing om uw TV op te hangen; u kunt ze draaien, uitrekken, zwenken en kantelen. Maar wat is de juiste beugel voor uw TV? Waar moet u op letten? En kunt u dit zelf? Vergeet de installatieservice en zoektochten op het internet. Met deze info en onze TV beugels hangt u uw TV in een mum van tijd aan de muur!

De juiste type TV houder selecteren

Voordat u überhaupt gaat kijken naar de specificaties van uw TV en de houder, komt er een stukje gevoel om de deur kijken. Welke type houder wilt u? Wilt u uw TV zo strak mogelijk ophangen of moet hij kantelbaar zijn? Naast smaak, hebben de type houders ook specifieke voor- en nadelen. Hieronder een opsomming van de meest voorkomende type houders en hun voor- en nadelen.

Type Voordelen Nadelen
Gemotoriseerd

Stel op afstand de optimale kijkhoek in

Vrij duur in aanschaf
Kantelbaar Kantel naar voren / achteren voor optimale kijkhoek - Meer vrijheid om uw TV op te hangen qua hoogte Vrij veel afstand tot de muur
Roteerbaar

Hang de TV op in landschap- of portretmodus

Vrij veel afstand tot de muur
Zwenk- en kantelbaar

Kantel naar voren/achteren en zwenk naar links/rechts - Stel ideale kijkhoek in, ongeacht montage

Vrij veel afstand tot de muur
Vast (star) Hang uw TV strak tegen de muur - Kan veel gewicht hebben Na montage weinig tot geen instelmogelijkheden

Innovatie van Speaka Professional

Een goede TV-beugel hoeft niet duur te zijn, TV-beugels van Speaka Professional bewijzen dit. Het begint bij het montage-gemak. De houders beschikken over een ingebouwde waterpasvoor een perfecte montage. Zo kunt u eenvoudig en in uw eentje de beugel monteren aan de muur. Naast het montage-gemak beschikken veel beugels over kliksystemen zodat schroeven, afgezien van de montage, niet nodig zijn. In plaats van traditionele veren voor zwenk- en kantelbaar, gebruikt Speaka Professional voor hun topmodellen een uniek gasveer systeem. Hierdoor is een traploze instelling mogelijk, zonder enige kracht uit te oefenen. Zo kunt u letterlijk met een pinkje het kantelbereik instellen ongeacht het gewicht van de TV. Benieuwd naar de kwaliteit van Speaka Professional? Overtuig uzelf!

VESA, displayformaten en gewichten

Als u het type houder heeft gekozen, kunt u gaan kijken naar de specificaties van de TV. Als eerste is VESA erg belangrijk. VESA staat voor Video Electronics Association en wordt bij TV’s gebruikt als aanduiding voor montage-afmetingen. De VESA-norm wordt aangeduid in mm. Heeft uw TV een VESA-norm van bijv. 200x200mm dan zitten de montage gaten op een afstand van 200 mm van elkaar. Zoek hiervoor een beugel die ook een VESA-norm van 200x200mm ondersteunt. De maten moeten overeenkomen, de TV bevat op deze afmetingen namelijk schroefgaten waarmee u de TV aan de beugel monteert. Veel beugels beschikken over meerdere montage-gaten waardoor ze universeel geschikt zijn voor diverse TV’s.

Als u een beugel heeft gevonden met de juiste VESA-norm, speelt het displayformaat een grote rol. Vooral bij zwenk- of kantelbare houders is het displayformaat van belang. Heeft u een te grote TV, dan raakt de TV de muur voordat deze het kantel- of zwenkbereik bereikt. Naast dat u zo niet het maximale uit uw houder haalt, kan het uw TV ook nog eens beschadigen. Last but not least, is gewicht een belangrijke specificatie. U wilt immers niet dat de 65” 4K-curved TV van de muur valt als u hem heeft opgehangen. Een vaste wandhouder kan het meeste gewicht dragen en daarom is deze het meest geschikt bij grote afmetingen. Welke houder u ook kiest, zorg dat hij het gewicht van uw TV aankan. Zo bent u zeker van een goede montage.

Naar boven