JavaScript is niet actief in uw browser. Hierdoor mist u handige zaken, zoals onze uitgebreide zoekfunctie en reviews.
{{#unless user.loggedIn}} {{#xif " digitalData.page.category.pageType !== 'checkout_confirmation' " }}
{{/xif}} {{/unless}}
informatie_icoon.png

Er zijn  vier zaken waar je op moet letten bij een stekkernetvoeding (adapter). Al deze informatie vind je normaal gesproken op de oude adapter of in de technische gegevens van het apparaat waarvoor de adapter dient.

lijn-divider.png
1. Ingangsspanning (input)
  • De benodigde spanning (volt) voor de adapter. In Nederland is dit eigenlijk altijd 230V/AC.
2. Uitgangsspanning (output)
  • De benodigde spanning (volt) voor de verbruiker. Deze moet altijd exact gelijk zijn.
3. Geleverde stroom (output)
  • De benodigde stroom (ampère) voor de verbruiker. Deze stroom moet minimaal gelijk zijn, maar een hogere stroom mag ook.
4. Aansluiting (plug)
  • Je meet dit eenvoudig na met een schuifmaat. De buitenmaat van de connector wordt eerst genoemd, de binnenmaat als tweede (bijvoorbeeld 5,5/2,1 mm).

Stekkernetvoedingen en 12 Volt Adapters voorzien uw apparaten van stroom

Onze stekkernetvoedingen zijn natuurlijk niet alleen maar van 12 Volt. Vrijwel elke uitgangspanning tussen 3,3 Volt en 48 V/DC hebben we in het ruime assortiment. De meest bekende zijn echter wel:

  • 12 Volt/DC
  • 9 Volt/DC
  • 5 Volt/DC

Gebruik daarom de filters op deze pagina om de juiste adapter te vinden.

Stekkernetvoedingen of adapters worden gebruikt waar relatief weinig stroom (Ampère) voor nodig is, zoals bijvoorbeeld voor het opladen van een smartphone.

De adapter of stekkernetvoeding haalt de stroom uit het stopcontact en zet dat om in een veel lagere spanning, vaak 12 Volt, maar andere uitgangsspanningen zijn ook mogelijk.

De uitgangsstroom varieert ook. Vaak ligt dat tussen de 150mA tot zo'n 3.000mA. Kijk daarom goed welke adapter u nodig heeft. Met de filters op deze pagina kunt u de juiste adapter eenvoudig vinden.