bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Scharnieren? Die vindt u hier!

Komt er een project aan waarbij u deuren of meubels gaat monteren of zijn de oude aan vervanging toe? Dan bent u bij Conrad aan het juiste adres! Ons aanbod bestaat uit traditionele scharnieren. Dit zijn simpele scharnieren die uit twee delen en een knoop bestaan. Eens de traditionele scharnier geplaatst is, ziet u enkel nog de knoop of de plaats waar het mannelijke en het vrouwelijke deel samenkomen. De meeste scharnieren zijn uit diverse metalen vervaardigd maar we beschikken ook over kunststof. Kunststof is minder geschikt voor zwaardere gewichten, maar hun kleur kan soms mooier ogen dan metaal. Heeft u smalle of brede scharnieren nodig? Wij hebben het allemaal in huis! Bredere scharnieren zijn sterker en dus beter geschikt voor zwaardere deuren.

Tip: indien u van plan bent om uw scharnier buiten te gebruiken, koop dan een roestvrij stalen variant.

Hoe plaatst u scharnieren?

Het plaatsen is heel eenvoudig. Samen met de scharnieren krijgt u meestal vier of zes vijzen; deze zijn soms voorzien van boutjes maar dit is niet altijd het geval. Plaats de scharnier waar u ze wilt hechten en duid met een potlood aan waar uw schroeven moeten komen. Houd rekening met het feit dat het waterpas moet staan. Om dit te doen gebruikt u best een waterpas. Vervolgens moet u op deze stipjes gaatjes boren of met een puntig voorwerp een kuiltje maken in het hout. Eens dit gedaan is, kan u uw eerste deel plaatsen door uw schroeven te boren. Indien u nog geen schroevendraaier heeft, kunt u hier alle mogelijke soorten bestellen. Nu is er nog één deel van de scharnier dat vrij is. Op deze zijde komt uw deur. De plaatsing moet met hoge precisie gebeuren. Daarom is het gemakkelijker als u door iemand wordt geholpen. De eerste persoon kan de deur vasthouden terwijl de andere zich bezighoudt met het hechten van de scharnier.

Neem voor meer informatie contact met ons op

Heeft u vragen? Dan kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht. Neem gerust telefonisch contact op via het telefoonnummer 070-690609. Ook op onze FAQ pagina kunt u een kijkje nemen. Wij staan graag voor u klaar!