bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Koop zijkniptangen bij Conrad

Zijkniptangen komen uitstekend van pas bij tal van klussen, en zijn dan ook vaak terug te vinden in vrijwel elke gereedschapskoffer. Bent u op zoek naar een hoge kwaliteit zijkniptang? Dan bent u bij Conrad bij het juiste adres. Bekijk het ruime assortiment aan verschillende A-merken zijkniptangen bij Conrad en vergelijk tal van verschillende topkwaliteit producten. Lees wat zoal de voordelen zijn van een zijkniptang, waar u de tangen voor kunt gebruiken, welke verschillende eigenschappen de tangen hebben en kies vervolgens een tang die het best aansluit bij uw wensen.

Hoe gebruikt u zijkniptangen

Zijkniptangen (ook wel precisietangen genoemd) zijn te gebruiken voor zeer nauwkeurige knipwerkzaamheden, zoals bijvoorbeeld in de elektronica en fijnmechanica. Het voordeel van de zijkniptangen is dat de tangen zeer scherpe snijvlakken hebben en een zeer precies gevormde punt bevatten. De tangen zijn hierdoor ideaal voor het knippen van (platliggende) draden, elektriciteitskabels en glasvezelkabels.

Dankzij de compacte vormgeving, de krachtige hefboomwerking en de scherpe snijvlakken zijn de tangen ook ideaal bij het knippen van zeer dunne bedrading van harde materialen, en zorgt u met dit type tang altijd voor nauwkeurige snijresultaten.

Bent u op zoek naar een zijkniptang specifiek voor het knippen van elektriciteitskabels? Bekijk dan de vele verschillende soorten zijkniptangen voor elektronica en kies een tang voor het nauwkeurig knippen van alle soorten materialen die vaak in de elektronica gebruikt worden, zoals piano-, nikkel-, wolfraam- en diodedraad. De zijkniptangen die speciaal ontworpen zijn voor het knippen van elektriciteitskabels bevatten speciale handgrepen die elektrisch afleidend zijn. Hierdoor kunt u met dit type tang altijd veilig te werk gaan.

Wat zijn de verschillende soorten zijkniptangen?

Bij Conrad vindt u tal van verschillende soorten zijkniptangen, elk met hun unieke eigenschappen en voor- en nadelen. Voordat u uw zijkniptang koopt, is het daarom altijd raadzaam om te kijken welk type tang bij uw werkzaamheden past. Hiermee voorkomt u dat u een verkeerd type zijkniptang koopt.

De zijkniptangen verschillen onderling in afmeting, vormgeving en knipwaarde. Hoe hoger de knipwaarde, hoe dikker de kabels kunnen zijn die de kniptang kan doorknippen. Dit verschilt per materiaal type en ligt gemiddeld tussen 0,6 en 1,6 mm. Daarnaast is de lengte van de zijkniptang belangrijk. Zo zijn er type kniptangen die een langere totale lengte hebben. Deze tangen liggen vaak wat comfortabeler in de hand, maar zijn mogelijk lastig te gebruiken in kleine ruimtes en hoeken.

Naast de afmeting en de knipwaarde kunt u rekening houden met eigenschappen zoals:

  • gewicht
  • materiaal
  • met of zonder facet
  • hardheid van de snijvlakken
  • elektrisch afleidend

Naast de verschillende eigenschappen van de zijkniptangen kunt u bij Conrad ook kiezen uit tal van diverse A-merken zijkniptang modellen. Zo vindt u bij Conrad onder andere kniptangen van het merk Bahco, Bernstein, Cimco, Knipex en Rittal. Alle merken uit het assortiment van Conrad zijn geselecteerd op basis van strenge criteria en voldoen dan ook stuk voor stuk aan hoge veiligheids- en kwaliteitsstandaarden. Zo weet u bij Conrad altijd zeker dat u een zijkniptang kiest die aan strenge selectie-eisen voldoet.

Bestel uw zijkniptangen eenvoudig en snel bij Conrad

Zijkniptangen zijn onmisbaar in elke professionele werkplek, garage en in de hobbyruimte. Bekijk daarom het ruime assortiment aan verschillende soorten zijkniptangen en zorg ervoor dat u altijd het juiste gereedschap tot uw beschikking heeft.

Bij Conrad kunt u eenvoudig en snel uw zijkniptang bestellen online. Komt u er niet helemaal uit met het aankoop- of bestelproces of twijfelt u wellicht over het type zijkniptang dat voor u het meest geschikt is? Maakt u zich geen zorgen. Bij Conrad staan we graag voor u klaar met persoonlijk advies en helpen we u graag met het vinden en bestellen van geschikte zijkniptangen. Met advies van experts helpen wij u op uw manier – of dat nu online, telefonisch of via een van onze adviseurs op de site is.