bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Bewakingscamera's zijn er voor allerlei verschillende doeleinden. Ze hebben één functie gemeen, ze bewaken uw eigendommen. Of dat nu zakelijk is of privé, bewakingscamera's kunnen preventief werken of kunnen helpen bij opsporen van de dader(s). Met de huidige technieken en verschillende mogelijkheden is er voor iedere wens een juiste toepassing te vinden.

 

Draadloze videobewaking: omslachtige kabels te hoeven niet langer nodig

 • Zo werkt draadloze videobewaking

 • Kern functies van de draadloze bewakingscamera

 • Kern van de recorder

 • Onze Praktijktip: bewaking onderweg

 • Erop dient u bij het aanschaffen van bewakingsinstallaties let

 • Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen

Draadloze bewaking voor op kantoor en thuis
 

Zo werkt draadloze videobewaking

Videobewaking

Het grootste voordeel van de draadloze videobewaking bestaat in de eenvoudige installatie en de daarmee gepaard gaande flexibele toepassingsmogelijkheden de installaties. Door de draadloze overdracht vervalt een ingewikkelde installatie met kabel, waardoor zelfs leken in staat zijn, bewakingscamera's snel en ongecompliceerd installeren.

Een bewaking cameraset bestaat uit een of meer camera's en een ontvanger, de recorder. Deze ontvangt de videobeelden van de camera's, neemt deze indien nodig op en geeft de opnamen via een ingebouwde LCD-scherm aan of geeft u op externe apparaten verder. De digitale overdracht tussen camera en ontvangsteenheid gebeurt via 2,4 GHZhz-digitalfunk, die met andere gangbare coderingsmethoden afluistervrij wordt gemaakt

De meeste systemen maken de keuze tussen permanente video-opname , een bewaking op vastgestelde tijden of bij bewegingen in het gezichtsveld van de camera . Klassiek manier worden de videobeelden in een lage resolutie analoog met de oorspronkelijke VGA-resolutie met 640 x 480 pixels of nog kleiner opgenomen. Er zijn echter in toenemende mate vervangen modellen met hoge resolutie in 1280 x 720 pixels beschikbaar.

 

Kern functies van de draadloze bewakingscamera

De camera-eenheid de videobewaking kan per model in de volgende aspecten onderscheiden:

Extra draadloze camera

De meeste camera modellen beschikken over een geïntegreerde bewegingssensor ( PIR-sensor ). Dit maakt een doelgerichte bewaking , bij de video-opnamen afhankelijk geregistreerde bewegingen in het gezichtsveld worden gestart. Dat bespaart opslagruimte. Zo kunt u bijvoorbeeld een camera die een toegangsdeur moet bewaken, zo ingesteld worden dat ze met de registratie pas begint wanneer er iets in de buurt van de deur beweegt. De horizontale beeldhoek definieert het zichtbereik van de camera. Hoe groter hij is, hoe breder valt het gezichtsveld uit. Tegelijkertijd verschijnt objecten bij een grote beeldhoek dan verder weg, waardoor de herkenbaarheid van details vermindert.

De resolutie gedefinieerd tot een hoge mate de kwaliteit van het videobeeld . Daarbij geldt: hoe meer stippen (pixels), des te scherper en daarmee gedetailleerder beeld. Bij HD-resolutie: gezichten en andere details gemakkelijker te kunnen herkennen. Kan op een grotere details in de video-opname worden weggelaten, spelen draadloze camera's met een lage resolutie uw voordeel uit, want videobeelden met 640 x 480 pixels heeft bijvoorbeeld slechts een derde van de opslagcapaciteit, HD-opnames met 1280 x 720 pixels zwaar belasten.

Een kern functie van bewakingscamera's is bovendien de nachtzicht . Voor redelijke verlichting het zicht van in het donker hebben vrijwel alle cameramodellen via infrarood lichtdiodes (IR-LED's) van verschillende hoeveelheid en sterkte, tijdens de opname nauwelijks zichtbaar infrarood licht uitzenden. Objecten die op deze manier worden verlicht, zijn op de camerabeeld zelfs in volledige duisternis zichtbaar; de beeldkwaliteit is sterk afhankelijk van de afstand tot de camera af. Het maximale bereik van de infrarood verlichting (IR-verlichting) is daarom een van de belangrijkste parameters van bewakingscamera's en bedraagt gewoonlijk tussen 3 en 15 meter.

Niet alleen het zicht speelt een rol. Veel camera modellen beschikken over een ingebouwde microfoon , het de opname van omgevingsgeluiden op bewakingslocatie mogelijk maakt.

Overigens: zo goed als alle camera's zijn geschikt voor buitengebruik. Draadloze buitencamera's wijzen ze dan weerbestendig in IP65- of IP66-standaard conform DIN 40050. Dit betekent dat de camera behuizing stofdicht en beschermd tegen spatwater (IP65) of krachtige waterstralen (IP66) zijn beveiligd.

Meer over IP-beschermklassen leert
 

Kern van de recorder

Draadloze bewakingscamera-set met een camera

Een van de belangrijkste eigenschappen van de ontvangsteenheid is de opslag van het videomateriaal. De meeste recorders beschikken over een geheugenkaartslot in het SD-formaat , bij de opslagmedia met een capaciteit van maximaal 64 gigabyte worden gebruikt. Beschikt de recorder over een USB-aansluiting , kunnen externe harde schijven voor directe opname of voor archiveren van video's worden aangesloten. Enkele recorder bieden een interne SATA-interface, waardoor magnetische harde schijven met bijzonder grote opslagcapaciteit kunnen worden aangesloten. Hoe groter de opslagruimte, hoe meer videomateriaal kan opslaan. Wie video's gedurende langere perioden en ononderbroken opnemen en archiveren wil hebben, moet een voldoende grote harde schijf gebruiken.

Enkele ontvangsteenheden beschikken over een geïntegreerde monitor . De apparaten zijn naast de netvoeding met accu's te gebruiken , zodat u kunnen worden gebruikt. Bovendien zijn varianten met touch-functie verkrijgbaar, die in de omgang op een tablet herinneren. Grootste voordeel van de geïntegreerde monitor is geleverd, dat een extra weergave-apparaat overbodig en het systeem "out of the box" direct klaar voor gebruik is. Daarentegen zijn opnamen meestal alleen op SD-geheugenkaarten mogelijk, wat de maximale opnameduur helder begrensd.

Als de recorder op een externe monitor worden aangesloten, moet u erop letten dat hij over een HDMI-interface beschikt. Vooral modellen met geïntegreerde monitor bieden vaak geen of slechts een analoge video-uitgang, voor het weergave-apparaat een overeenkomstige ingang aanwezig moet zijn. Sommige recorder hebben een VGA-aansluiting voor de analoge aansturing van externe weergave-apparaten. Voor het aansluiten van een externe harde schijf of geheugensticks zijn USB-poorten nodig. Sommige recorders beschikken over een RJ45-bus voor bekabelde integratie in een lokaal netwerk (LAN).

 

Onze Praktijktip: bewaking onderweg

De meeste draadloze bewakingssystemen zijn voor de integratie in een lokaal netwerk of een "Smart Home" ontworpen. Wie onderweg toegang tot zijn bewakingssysteem wil hebben, moet op een LAN- of wifi-integratie letten. Wifi-camera's gebruiken het IP-adres om draadloos verbinding met de router thuis te verbinden. Afhankelijk van uw systeem is een browser- of App-toegang mogelijk, bijvoorbeeld via de smartphone of tablet .

 

Erop dient u bij het aanschaffen van bewakingsinstallaties let

Extra draadloze camera

Zoals op veel gebieden definieert het gebruiksdoel van een draadloze bewakingsinstallatie de noodzakelijke functies. Indien een bewaking alleen in huishoudelijk bereik plaatsvinden, is wellicht een oplossing met een afzonderlijke camera en een ontvanger met geïntegreerde monitor al voldoende. Indien een groter gebied worden bewaakt, is er een extra draadloze camera of een systeem met meerdere camera's die via meer opslagruimte voor de registratie beschikt.

Belanghebbenden kunnen zich bij aanschaf te overleggen of u daadwerkelijk hoge videobeelden nodig hebt of met een lagere beeldkwaliteit ten gunste van hogere opnamecapaciteit verzorgen.
Trekt deze gezichtsveld een camera sterk in de diepte, moet het bereik van de infrarood-LED's overeenkomstig hoog zijn. Bij een te geringe Nachtzicht reikwijdte kan het belangrijke gebeurtenissen in het donker anders verborgen blijven.
Wie een bewakingssysteem gedurende langere tijd zonder toezicht wil laten worden - bijvoorbeeld als gevolg van een langere reis -, dient op de koppeling optie van een harde schijf via USB of een SATA-interface letten. Zo kan voldoende ruimte voor langere video's ter beschikking worden gesteld.

 

Veelgestelde vragen - veelgestelde vragen

Hoe groot is het bereik van de draadloze verbinding tussen de camera en de recorder?

Het bereik van de radiografische overdracht wordt meestal op een waarde tussen 150 en 300 meter in de "vrije veld", dus bij optimale omstandigheden zonder obstakels in het overdrachtstraject aangegeven. Eigenlijk is de overdrachtskwaliteit sterk van de betreffende gebruikslocatie en de conditie van mogelijke hindernissen afhankelijk, waardoor een betrouwbare uitspraak over de reikwijdte niet mogelijk is. Omdat helpt alleen: uitproberen.
 

Ik wil de ingangsdeur bewaken en het systeem gelijktijdig als intercom gebruiken. Is dat mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. Is naast de microfoon een luidspreker ingebouwd, spreekt men van een "2-weg audio-overdracht" , waardoor de communicatie met personen op de opstelplaats van camera mogelijk is.
 

Hoe kan ik een gebied rondom met meerdere camera's bewaken?

Zo goed als alle systemen bieden een weergave in de quad-modus , ook quad-functie genoemd. Daarbij worden de videobeelden van max. vier camera's in een kachelraster naast elkaar weergegeven. Deze weergave maakt uitgebreide controle van de bewaakte gebieden. De quad-functie is een standaard uitvoeringskenmerk dat ook in bijbehorende apps of in de browser gebaseerde controle weergave beschikbaar is.

 
Met de draadloze bewakingscamera's
 

Interessante onderwerpen te bewakingscamera's:

 • Outdoor IP-camera's

 • Mobotix camera's

 • Balpencamera's

 • Edimax camera's

 • ABUS IP-camera's

 • Smartwares camera's

 • Klokken met camera

 • Yi camera's

 • Bewakingsmonitors

 • Behuizing voor bewakingscamera's

 • Houders voor bewakingscamera's

 • Lenzen voor bewakingscamera's