bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Een UPS accu is de afkorting voor uninterruptible power supply

Een UPS accu is een accu voor een zogenoemde uninterruptible power supply. Deze is onmisbaar wanneer u op de werkvloer een internetmodem of een pc van spanning moet gaan voorzien. Een UPS accu treedt in werking wanneer er sprake is van stroomuitval. Een UPS accu sluit u erg gemakkelijk aan door deze accessoire op het stopcontact aan te sluiten. Vervolgens sluit u de netvoedingskabel van een internetmodem en van uw pc aan op de stopcontact waar de accu op werkt.

Een ingebouwde accu in de UPS blijft altijd in goede conditie

Door te kiezen voor een UPS accu blijft deze dankzij de elektronica in een erg goede conditie. Ook blijft de accu altijd voldoende geladen en kunt u ieder apparaat optimaal gebruiken. Indien de netspanning uit dreigt te vallen door een stroomstoring, dan zorgt de UPS noodstroomvoorziening er direct voor dat dit op tijd wordt gedetecteerd. Vervolgens wordt er eenvoudig en snel omgeschakeld naar het noodverbruik van de accu en de elektronica in de accu zet de gelijkspanning om naar netspanning. Op deze manier kan de apparatuur die op de accu is aangesloten worden voorzien van de nodige energie. Gelukkig vindt dit proces zo snel plaats dat de apparatuur netjes kan blijven functioneren en dat de overschakeling niet op wordt gemerkt. Binnen zowel grote bedrijven als kleine bedrijven is de UPS accu dus van cruciaal belang.

Waarom is het belangrijk om een UPS accu te kopen?

Binnen tal van sectoren is het aanschaffen van betrouwbare UPS systemen essentieel. U voorkomt immers het liefste dat personeel niet meer de dagelijkse werkzaamheden uit kan voeren doordat de apparatuur niet meer van stroom kan worden voorzien. Er kan bijvoorbeeld sprake zijn van een storing bij de energieleverancier of een stop slaat onverwachts door. Er kan niet meer door worden gewerkt of dat ene belangrijke document kan niet meer op worden geslagen. Daarnaast kan het in het slechtste geval ook voorkomen dat documenten beschadigd raken en hierdoor volledig opnieuw moeten worden gemaakt. Door een UPS accu te kopen, zijn deze problemen definitief verleden tijd.

Let op wat het uitgangsvermogen van de UPS accu is

Als u een nieuwe UPS accu gaat kopen, is het natuurlijk belangrijk dat u rekening houdt met het uitgangsvermogen van de UPS accu. Deze maximale waarde wordt in VA en watt aangeven. De hoeveelheid watt die geleverd kan worden, moet altijd kleiner zijn dan het aantal VA. Ook is het belangrijk dat beide waardes van het apparaat niet de maximale waardes van de UPS noodstroomvoorziening overschrijden.

Zorg voor een UPS accu die voldoet aan de nodige specificaties

Afhankelijk van uw systeemopstelling kiest u een van de volgende aansluitingen:

  • een oudere RS 232 seriële aansluiting
  • een UTP-netwerkaansluiting
  • een moderne USB-aansluiting

Wat voor soort capaciteit is er nodig?

Hoeveel capaciteit is nodig om de accu onafgebroken te laten werken? Om antwoord te kunnen geven op deze vraag biedt een kleine rekensom uitkomst. Vermenigvuldig het aantal accu’s in de UPS accu met de accuspanning en het aantal ampère-uur. Hierdoor heeft u het totaal aantal watt uur berekend, dat u vervolgens weer kunt delen door de belasting in watt. Op deze manier weet u meteen hoelang de accu van het apparaat door kan werken totdat deze volledig leeg is.

Waarom uw UPS accu bij Conrad bestellen?

Wilt u op dit moment meer weten over een van de accupacks en toebehoren of ontvangt u graag advies op maat over welke UPS accu het meest geschikt is voor uw (bedrijfs)situatie? Neem dan even contact op met een van onze specialisten. Uw bestelling kunt u snel in huis verwachten en u bent zeker van een UPS accu van hoge kwaliteit.