bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Uw UPS werkt optimaal dankzij UPS accessoires

Wenst u een nieuwe UPS installatie te voorzien voor uw bedrijf, dan heeft u niet alleen een betrouwbare en degelijke UPS zelf nodig. De nodige accessoires om de installatie en de werking veilig en betrouwbaar te maken, zijn minstens net zo cruciaal. U kiest de nodige UPS accessoires in functie van de plaats waar u de UPS wenst te installeren en het soort UPS. Het merk speelt ook een grote rol bij de keuze. Elk merk van uninterruptable power supplies heeft een grote keuze aan merkspecifieke accessoires, die u bij Conrad kunt kopen.

Wat doet een UPS?

Een UPS (of voluit uninterruptable power supply) is een systeem dat uw bedrijf, praktijk of werkplaats continu van stroom voorziet, ook wanneer er een algemene stroomstoring optreedt. Zo krijgt u in uw gebouw noodstroom wanneer de ingangsstroombron uitvalt. Het verschil met een stand-by generator is dat een UPS vrijwel onmiddellijk bescherming biedt tegen onderbrekingen van de ingangsvoeding. De energie is immers opgeslagen in batterijen, supercondensatoren of vliegwielen. Een UPS wordt doorgaans gebruikt in combinatie met computerhardware. Datacenters of telecommunicatiecenters investeren heel wat in professionele UPS-systemen.

Laat uw UPS perfect werken met UPS accessoires

Als u weet dat een UPS gebruikt wordt om de werking van kostbare apparatuur te garanderen, dan moet de UPS zelf ook perfect werken. Om een UPS goed en professioneel te kunnen installeren, heeft u ook de nodige UPS accessoires nodig. De accessoires zijn volledig schaalbaar op maat van uw bedrijf. Zo kunt u investeren in de aankoop van een plaatsingsmodule voor een UPS-systeem, maar ook in UPS-kasten om volledige datacenters te beschermen en in het geval van nood van stroom te blijven voorzien. Alle verschillende onderdelen van een UPS moeten beschermd worden en een stabiele werking garanderen. We denken hier bijvoorbeeld aan de input, de opslag en de output van stroom naar de apparatuur in uw bedrijfsomgeving.

Wat zijn de verschillende soorten UPS accessoires?

De belangrijkste soorten UPS accessoires zijn:

  • Batterijpakketten om het UPS-systeem stand-by te houden
  • Bypass-schakelaars die het mogelijk maken een stroomstoring te simuleren en dus de professionele werking van het systeem te testen.
  • Temperatuursensoren die een mogelijke oververhitting van het systeem tijdig signaleren.
  • Netwerkkaarten om de werking van het UPS-systeem in uw computernetwerk te integreren en op te volgen
  • Trillingssensoren om te garanderen dat de werking van een UPS tijdig verzekerd is in het geval van trillingen, bijvoorbeeld door het verkeer.

Welke merken bieden UPS accessoires aan?

Bij Conrad bieden we UPS accessoires van diverse merken aan:

·         APC by Schneider Electric

·         Eaton

·         Phoenix Contract

·         Roline

·         Tripp Lite

Deze merken van UPS accessoires staan garant voor kwaliteitsapparatuur. De accessoires zelf zijn dan ook geschikt voor de professionele merken van UPS-systemen zoals Eaton en Roline.

Wat is het doel van UPS accessoires?

Het doel van UPS accessoires kunt u in de meeste gevallen als volgt omschrijven:

  • Een stabiele en vlotte installatie mogelijk maken. Zo is er een grote keuze in railsystemen, inputframes en monitorhouders.
  • De aansluiting op het bedrijfsnetwerk mogelijk maken. Hieronder vallen de aansluitkaarten, maar ook de netwerkkabels.
  • De UPS zelf van stroom voorzien. Zie bijvoorbeeld de stroomverdelingsmodules of batterijpakketten.

Conrad: uw online groothandel voor alle UPS accessoires

Conrad is uw online groothandel voor UPS accessoires en alles wat bij noodstroomvoorzieningen komt kijken. Met een keuze uit meer dan 450.000 producten vindt u steeds wat u zoekt. Bovendien breiden we constant ons assortiment producten uit, zodat u nooit om technische componenten of onderdelen verlegen zit.

Een eenvoudige, snelle en vlotte service, daar staan we bij Conrad voor. In een mum van tijd vindt u een oplossing voor uw probleem. Bovendien kunt u bij Conrad voor meer terecht dan enkel de aankoop van producten. Wij zijn voor u een technologische partner met een modern bestelplatform dat zowel efficiënt als transparant is. Bovendien helpen we u ook met oplossingen op maat. Staat u als producten of onderzoeker in een research- en developmentteam voor een bepaalde uitdaging, dan kunt u steeds contact met ons opnemen. Wij spreken uw taal en helpen u graag verder, bijvoorbeeld bij de keuze van de nodige UPS accessoires.