bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Een temperatuursensor voor verschillende soorten functies inzetten

Wist u dat u een temperatuursensor voor verschillende soorten functies in kunt zetten? Hierbij kunt u denken aan overbelastingsbeveiliging voor zelfregelende verwarmingselementen, beveiliging tegen oververhitting, als temperatuurbewaking en als inschakelstroombegrenzer. U heeft de keuze uit een breed scala aan modellen, die stuk voor stuk aantrekkelijk geprijsd zijn. Naar wat voor soort temperatuursensor bent u op dit moment op zoek? Ontdek de collectie bij Conrad vandaag nog en haal het gewenste model binnen mum van tijd in huis. Ook voor uw wensen is er een passend ontwerp te vinden in het assortiment.

Hoe gebruikt u een platina temperatuursensor?

Het gebruik van een platina temperatuursensor is vandaag de dag erg gewild bij de inbouw in industriële weerstandsthermometers en in geïntegreerde schakelingen. Waarom? Dat komt omdat het platina elektrische weerstand bij temperatuurafwijkingen vrijwel lineair verandert. U merkt dit effect als u bijvoorbeeld te maken krijgt met een meetbereik van -200° C tot +850° C. Een temperatuurafhankelijke weerstand bij platina die vaak voorkomt, is de Pt100. Dit vertoont bij een temperatuur van 0° C een genormeerde nominale weerstand van 100.

Hoe gebruikt u een Silicium-Messwiderstande temperatuursensor?

Een Silicium-Messwiderstande temperatuursensor is vooral erg geliefd voor het regelen, het bestuderen en het meten van de temperatuur van de lucht, andere gassen en vloeistoffen. Ook leent deze sensor zich uitstekend voor het uitvoeren van metingen van de temperatuur in vloeistoffen onder druk. De sensor zet u in voor een meetbereik van -50° C tot +150° C. Voor temperatuursensoren wordt een n-geleidende silicium gebruikt.

Kies voor een temperatuursensor die beschikt over het juiste meetbereik

Bij iedere temperatuursensor uit het assortiment wordt een bepaald meetbereik aangegeven, omdat de meeste temperatuursensoren specifiek een bepaalde temperatuur kunnen meten in een specifieke omgeving. Zit u boven of beneden dit meetbereik, dan kan het zijn dat bepaalde onderdelen in de temperatuursensor beperkt gaan functioneren of zelfs schade oplopen. Het assortiment bestaat uit tal van temperatuursensoren met een meetbereik van -270° C tot maar liefst +1360° C. Wat het exacte meetbereik per product is, leest u terug in de bijpassende omschrijving van het product.

Tweeaderige techniek, drieaderige techniek en vieraderige techniek

Als het aankomt op de aansluitmogelijkheden voor temperatuursensoren heeft u de keuze uit verschillende soorten technieken, namelijk:

  • tweeaderige techniek
  • drieaderige techniek
  • vieraderige techniek

Bij de tweeaderige techniek zijn de werkingsschakeling en de sensor met een tweeaderige kabel verbonden. De leidingweerstand en de sensor liggen op een rij, wat zorgt voor een meetwaardevervalsing die een compensatie nodig heeft. Dankzij een drieaderige techniek kunnen de temperatuurafhankelijkheid en de leidingweerstand compenseren, aangezien extra connectoren naar de sensor worden geleid. Op deze manier ontstaan er twee meetcircuits. Bij de vieraderige techniek zijn de vermogensweerstanden en de temperatuurafhankelijkheid voor het grootste deel zonder invloed. Er vloeit dus een constante stroom.

Staffelkorting als u ervoor kiest een temperatuursensor in meerdere aantallen te kopen

Om de warmte goed te kunnen meten met een warmtesensor is het zeker geen overbodige luxe om meerdere exemplaren op voorraad te leggen. Het beste van allemaal? U profiteert van een erg aantrekkelijke staffelkorting als u ervoor kiest om een temperatuursensor in meerdere aantallen te kopen. Dat houdt in: hoe meer modellen u koopt, des te hoger de korting gaat zijn waar u van profiteert. Per product is helder aangegeven om wat voor soort staffelkorting het precies gaat.

Vragen over een temperatuursensor uit de collectie? Neem contact op met een van onze medewerkers

Een temperatuur sensor en de bijbehorende accessoires zijn verkrijgbaar in een breed scala aan uitvoeringen. Heeft u vragen over een temperatuursensor uit de collectie? Of wilt u graag weten wat voor model het meest geschikt is voor uw bedrijf? Neem contact op met een van onze medewerkers. We denken altijd graag met u mee en voorzien u van een passend advies dat aansluit op uw wensen. Haalt u binnenkort ook een temperatuursensor uit de collectie in huis?