bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Zelfklevende temperatuur meetstroken: betrouwbare en onomkeerbare metingen voor uw project

Temperatuur meetstroken zijn zelfklevende kaartjes met geïntegreerde thermische cellen. U bevestigt ze op een meetobject, zoals een motor, om een temperatuurcontrole uit te voeren. Dankzij de zelfklevende eigenschappen kleeft u ze gemakkelijk op het object vast. Zodra een bepaalde waarde is overschreden qua temperatuur ziet u een kleurverandering, die bovendien onomkeerbaar is. Dat maakt het bijvoorbeeld mogelijk om vast te stellen of bepaalde grenswaarden zijn overschreden.

Temperatuur meetstroken van het merk Testo

Bij Conrad bieden we temperatuurmeetstrips van het merk Testo aan. Dit is een specialist in geavanceerde en professionele meetoplossingen. Zodoende is het merk Testo ook koploper in het maken van professionele en zelfklevende temperatuurmeetstroken. U kunt deze meetstroken kopen in verschillende formaten, van klein tot groot. Dat maakt het mogelijk om ze bijvoorbeeld op minieme objecten aan te brengen. Omwille van de sterke zelfklevende kracht mag het meetobject ook krachtig bewegen. Zelfs dan blijft de strip vastgehecht aan het object.

De temperatuur meetstroken hebben een grote precisie en een bereik van 37° C tot 280° C. De meetnauwkeurigheid bedraagt ±1,5° C in het temperatuurbereik van 29 tot 150° C. Vanaf een temperatuur van 150° C bedraagt de meetnauwkeurigheid +1% van de vastgestelde temperatuurwaarde.

Temperatuurstickers voor preventief onderhoud of kwaliteitscontroles

Temperatuur meetstroken of temperatuurstickers zijn een vaste waarde als u nauwgezet bepaalde processen in de industrie of professionele ateliers wilt controleren. Ze zijn bijzonder handig en efficiënt als het aankomt op preventief onderhoud, kwaliteitscontrole of zelfs als bewijs bij geschillen, bijvoorbeeld als er sprake is van een misbruik van garantie. Ook zijn ze toe te passen bij milieumeettechnieken.

Hoe zijn temperatuur meetstroken het beste te gebruiken?

Om temperatuur meetstroken correct te gebruiken, moet u rekening houden met een aantal aspecten:

  • Het oppervlak waarop u de temperatuur wenst te meten, moet schoon en droog zijn.
  • Als u de temperatuur strips niet gebruikt, moet u ze op een koele plaats bewaren. De optimale temperatuur hierbij ligt tussen de 6° en de 10° C.
  • De temperatuur meetstrips moet u helemaal gaaf en egaal op het meetoppervlak aanbrengen. Zo mogen er zich geen luchtbellen onder het meetoppervlak bevinden.
  • Bewaar de temperatuur meetstroken niet te lang. Temperatuurstroken voor een maximum temperatuur tot 65° C kunt u 9 maanden bewaren, terwijl u temperatuurstrookjes voor 65° C en hoger 12 tot 24 maanden kunt bewaren.

Hoe werkt een temperatuur meetstrook precies?

Het principe achter temperatuur meetstroken is eigenlijk heel eenvoudig. Onder een exterieure beschermlaag zitten temperatuurgevoelige elementen, ook faseovergangsindicatoren genaamd. De temperatuurstroken zelf bestaan uit verschillende chemische producten die op een absorberend substraat zijn aangebracht. Bereikt een bepaald object waarop een strip is vastgehecht een bepaalde temperatuur, dan lost de chemische stof op en verkleurt het substraat. Door een chemische reactie verandert het van kleur. Dit proces kan maar één keer plaatsvinden. De chemische reactie is met andere woorden onomkeerbaar. Hierin verschillen temperatuur meetstroken met gewone thermometers. Zo weet u of een bepaalde grenstemperatuur is overschreden, ook al zakt de temperatuur later dus opnieuw.

Gebruiksvriendelijke en grafische temperatuur meetstroken met duidelijke kleurveranderingen

Temperatuur meetstroken zijn gebruiksvriendelijk. De diverse temperatuurzones zijn grafisch aangeduid en goed zichtbaar. Daarbij is er altijd een duidelijke kleurverandering waarneembaar. Een oorspronkelijk metaalkleurig temperatuuroppervlak verandert naar zwart als een bepaalde temperatuur overschreden is.

Bij Conrad online bestellen: temperatuur meetstroken in bulk of per stuk?

U heeft bij de aankoop van temperatuur meetstroken de mogelijkheid om ze in bulk of in grotere verpakkingen te bestellen. Zo hoeft u niet elke keer als u een temperatuur meetstrook wenst te gebruiken opnieuw een bestelling te plaatsen.

Samengevat hebben temperatuur meetstroken een maximale efficiëntie en meetnauwkeurigheid. Temperatuur stroken zijn bovendien verkrijgbaar in drie verschillende formaten en prestatieprofielen. Bij Conrad helpen we u graag bij de juiste keuze van temperatuur meetstroken en andere meetapparatuur. U kunt ons steeds contacteren als u hier vragen over heeft. Vanuit ons sourcingplatform staan we u bij als een partner in uw project en niet zozeer als verkoper van producten.

Contacteer ons vrijblijvend als u meer informatie wenst over temperatuur meetstroken.