Advies

Software meettechniek

Er bestaan diverse methodes om te meten. De methode die gebruikt wordt, is afhankelijk van het type meting. Het meten van afstanden kan met een simpele rolmaat, pen en papier, maar voor het echte werk is al snel meetapparatuur nodig. Met professionele meetapparatuur voert u metingen gemakkelijker, sneller en nauwkeuriger uit. Door de meetapparatuur vervolgens te koppelen aan bepaalde software ontstaan er nog veel meer mogelijkheden. Met speciale software voor meettechniek kunnen meetgegevens ingevoerd en opgeslagen worden. Bovendien kunt u de data naderhand bekijken en het is vaak mogelijk om metingen overzichtelijk weer te geven in diagrammen en tabellen. Veel software voor meettechniek biedt daarnaast de mogelijkheid om gegevens af te drukken of te verzenden.

Verschillende soorten software voor meettechniek bij Conrad

Bij Conrad verkopen we verschillende soorten software voor meettechniek van diverse merken, zoals Dostmann Electronic, Sonel, Sauter, Fluke en Ebro. De software voor meettechniek is bedoeld voor Windows computers. Controleer bij het aanschaffen van de software wel altijd goed voor welke versie van Windows de software geschikt is. Soms kan bepaalde software voor meettechniek bijvoorbeeld alleen draaien met Windows 10 of hoger. De software is vrijwel altijd ontworpen voor meetapparatuur van hetzelfde merk als de software. Het type meetapparatuur waar de meetsoftware voor geschikt is, staat aangegeven bij de beschrijving van de software.

Wat is er allemaal mogelijk met de software voor meettechniek op deze pagina?

De precieze mogelijkheden van de software voor meettechniek op deze pagina is afhankelijk van het type software en de metingen die gedaan worden. Zo is het bijvoorbeeld bij sommige software mogelijk om de meetwaarden van temperatuurmetingen of decibelmetingen grafisch weer te geven en kunnen door middel van een akoestisch alarm of een melding via e-mail de grenswaarden bewaakt worden. Er zijn ook softwarepakketten voor het beheer en de registratie van testresultaten van verschillende soorten elektrische installaties of bepaalde draagbare apparaten.

Waarom software voor meettechniek gebruiken?

Het voordeel van de software voor meettechniek is dat u allerlei verschillende gegevens overzichtelijk in een systeem weer kunt geven. De gegevens worden opgeslagen, waardoor u minder risico loopt dat belangrijke gegevens verloren gaan. U kunt eenvoudig de gegevens van metingen terugzien, zodat u ook na verloop van tijd nog gegevens van bepaalde activiteiten kunt bekijken en beoordelen. Het maken van diagrammen en tabellen zorgt voor een overzichtelijk beeld van de metingen, waardoor u sneller de juiste conclusies trekt. Bij veel software is het mogelijk om de gegevens uit te printen. Hierdoor heeft u de gegevens niet alleen digitaal, maar ook netjes op papier. Dat kan bijvoorbeeld goed van pas komen als u meetgegevens aan klanten wilt kunnen overhandigen. Software voor meettechniek is zeker een goede optie als u op professionele basis werkzaamheden wilt uitvoeren. Bovendien kan de meetsoftware automatisch gegevens voor u verwerken. Dat kan veel tijdwinst opleveren.

Meetapparatuur koppelen aan software voor meettechniek

De software meettechniek wordt vrijwel altijd gekoppeld aan bepaalde meetapparatuur. Zowel de software als de meetapparatuur zijn meestal bij Conrad verkrijgbaar. We hebben meetapparatuur van verschillende merken in het assortiment die uiteenlopende gegevens kunnen meten. Denk bijvoorbeeld aan het meten van de energiekosten, oscilloscopen of gasmeetapparatuur. Soms wordt de meetapparatuur verkocht inclusief software of krijgt u bij de software meteen een handige koffer en adapter, zoals bij de Fluke SCC120E meetsoftware. Het komt daarnaast ook voor dat u de software nog apart bij de meetapparatuur moet aanschaffen. De reden hiervoor is dat niet iedereen altijd software bij de meetapparatuur nodig heeft. Soms worden metingen bijvoorbeeld alleen voor privégebruik uitgevoerd, waardoor het kan voorkomen dat speciale software overbodig is.

Accessoires voor meetapparatuur kopen bij Conrad

Naast software voor meettechniek en meetapparatuur zijn ook meettechniek accessoires verkrijgbaar bij Conrad. Bekijk hier het ruime assortiment met alle accessoires die u kunt gebruiken tijdens het uitvoeren van de meest nauwkeurige metingen. Bij deze accessoires kunt u bijvoorbeeld denken aan meetsnoeren, meetweerstanden, adapters voor inbouw meetinstrumenten en meer.