Advies

Deze tekst is automatisch vertaald.

Wat u moet weten over SMD-LED's

  • Hoe werken SMD-LED's?

  • WAS zijn er bij de keuze van SMD-LED's gaat?

  • Vragen en antwoorden

SMD-LED's zijn led's van het type surface-mounted device (SMD). Deze worden rechtstreeks op printplaten gesoldeerd en zijn daardoor platter en kleiner in het ontwerp dan gewone LED-lampen . De compacte SMD-lichtdiodes worden voor allerlei verschillende doeleinden in de industrie en in het dagelijks leven elektronica gebruikt.

 

Hoe werken SMD-LED's?

SMD-LED's zijn leds die met procedure van surface-mounted device (SMD) industrieel tot stand worden gebracht. In de Duitse spreekt men bij deze productie van gemonteerde componenten. Elektronische componenten, die met SMD tot stand worden gebracht, hebben in tegenstelling tot bedraadde componenten voor de steekmontage geen draadaansluitingen weg. De lichtdiodes van de SMD-LED's worden gewoon direct op de printplaat gesoldeerd, WAS ruimte en productie kosten bespaart.

 

1 printplaat

2 koellichamen

3 fosforlaag

4 optiek

5 LED-chip

6 Bond draad

De printplaat (1) is de grondplaat, waarop de onderdelen van de lichtdiode (4/5) direct opgesoldeerd zijn . De LED-chip (5) dient voor de besturing van verlichte gedrag. De optiek (4), een kristal, vormt het omhulsel van de lamp, daarin zijn soms breking hoek voor vergroting van de lichtkegel en kleurtoon van geïntegreerd.

Daarmee de miniatuur-LED niet oververhit en dus functionele schade oplopen draagt, zorgt een passieve koelplaat (2) voor de afleiding van warmte die in verlichtingsbedrijf kan ontstaat. Bovendien leidt een bond draad (6) aan het LED-chip de warmte af, die door een elektronisch circuit veroorzaakt. De zich anders in de diode ophoopt werd.  

Praktijktip : gevaar voor oververhitting is de grootste vijand alle elektronische onderdelen miniatuur, zo ook de mini dioden in SMD-formaat. De lampjes moeten daarom nooit naast warm toonaangevende componenten worden geplaatst.

Het voordeel van SMD-led's is duidelijk uw ruimtebesparende en platte constructie . Nadelig is dat deze geminiaturiseerde opbouw met geringe doorsnedes bij gebruikelijke stroomsterkten snel opgewarmd en de mini-LED's tegelijk nog minder koelvlakken hebben dan normale LED's. Door schade door hitte kan het vaker te functie in een defect , waardoor SMD-LEDs met voldoende luchtcirculatie van buiten en in een koele ruimtes gebruikt moeten worden om de levensduur volledig kunt benutten.

Omdat SMS-LED's op uw printplaat vast gesoldeerd zijn, kunt u defecte lichtbron niet apart worden verwisseld . Is een lampje doorgebrand of op andere wijze beschadigd, moet de volledige SMD-led worden vervangen.

De installatie van SMD-led's gebeurt via kant-en-klare stekkeraansluitingen aan de zijkanten, soms ook door solderen op de voedingskabels.

 

WAS zijn er bij de keuze van SMD-LED's gaat?

Zoek tip voor professionals (type) : industriële inkopers vindt SMD-LED's via genormeerde uitvoeringen . Maak uw keuze in het filter bouwvorm. Bovendien kunt u in het filter soort verpakking tape cut, re-reling optie selecteert om grote aantallen van SMD-led's als band op een spoel opgerold, te krijgen.

Kleur

SMS-LED-verlichting is verkrijgbaar in veel verschillende lichtkleuren . Graag worden gebruikt lichtdiodes in warm-witte tinten voor normale kamerverlichting of gekleurde lichtkleuren voor controle lampjes en decoratief effect.

In het filter Categorie kunt u een selectie ' meerkleurige LED's ' treffen om alleen als treffers gecertificeerd te krijgen. Echter bepaalt de optische kristal de kleur van een LED. Een afzonderlijke led kan weliswaar verschillende helderheden, maar nooit meerdere lichtkleuren produceren. Meerkleurige SMD-LED's bestaan altijd uit verschillende dioden, die elk in uw kleur branden.

Lichtsterkte

In onze shop vindt u LED-SMD's met 460 mcd tot 36.3000 mcd. De aanduiding "mcd" staat voor millivolt candela of 1/1000 candela. Een candela komt overeen met de licht van een kaars.

Praktijktip

De lichtstroom is bij lichtdioden vrijwel evenredig aan de bedrijfsstroom . Hoe meer stroom loopt, des te Heller, zal de LED branden. Echter alleen, mits de stroomtoevoer en de omgevingstemperaturen niet te hoog zijn, omdat anders de lampjes door oververhitting uitvalt.

Uitstraalhoek

De uitstraalhoek van led's is door zijn constructie niet zo groot als de van gloeilampen. Met name bij SMD-LED's komt bij dat u bij platte constructie slechts geringe openingshoek voor de lichtkegel hebben, omdat de lamp minder het toevoegingsmiddel via de printplaat uitsteekt. In onze shop vindt u SMD-led's met stralingshoeken van 15° ben 160° . Voor grotere hoek moeten meerdere led's worden gecombineerd.

Elektrische kengetallen

SMD-dioden zijn net als alle dioden uitsluitend met een gelijkspanning van in stroomrichting te gebruiken. De andere richting is bij dioden geblokkeerd.  

  • IF duidt de rivier stroom in Ampère.
  • UF geeft de zughorige spanning in stroomrichting aan.

Selecteer aan de hand van uw waarden door een filter IF en UF bijpassende producten.

SED-LED's zijn gevoelig voor stroom. Dus u moet altijd met voorschakelweerstand of constante stroombron worden gebruikt. Let bij de aansluiting bovendien op de juiste polariteit van de component.

 

 

Vragen en antwoorden

Waarom worden SMD-LED's vaak als spoelen met opgerolde lichtbanden geleverd?

Dit komt door de productie. Led's als surface mountain device worden ingevuld als lengte tapes gemaakt. Ook bij de verwerking bijvoorbeeld in mobiele telefoons zetten de industriële dergelijke LED-banden graag op machinale uitrusting van uw productie machines. Daarbij worden de LED's niet afzonderlijk, maar als band gebruikt. De zerstuckelung neemt gewoonlijk de geautomatiseerde productieproces, hij kan echter ook handmatig worden uitgevoerd. De aanbiedingsvorm tape cut, re-reling optie kunt u met behulp van de filter voor uw selectie. vooraf definiëren.

WAS maak ICH met kapotte LED'S (afvoer)?

SMD-LED's hebben als nadeel dat u stevig op uw printplaat gesoldeerd zijn. Daardoor kunnen de lamp niet afzonderlijk worden vervangen. Wanneer de LED-lampjes defect is, moet de gehele LED-onderdeel door een nieuwe worden vervangen. LED-lampen mogen niet via het huisvuil worden afgevoerd. Breng in plaats daarvan voor het wertstoffhof of andere afval verzamelplaatsen.

 
Conrad Electronic Benelux b.v. heeft uw toestemming nodig voor het gebruik van individuele gegevens, onder meer om de werking van de website te garanderen en om informatie over uw interesses weer te geven. Door op "Akkoord" te klikken geeft u hiermee uw toestemming. Gedetailleerde informatie vindt u in onze verklaring inzake gegevensbescherming.
U heeft de mogelijkheid om uw toestemming in het privacybeleid te allen tijde in te trekken.
Afwijzen
Akkoord