bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

De Rackmount UPS beschermt uw IT bij stroomuitval. De Rackmount UPS is niet alleen een noodstroomvoorziening maar beschermt uw IT ook tegen blikseminslagen. U koopt hem via conrad.be. Ruime keuze ✓ Inkoophulp ✓

Nooit zonder stroom met de Rackmount UPS's

Wanneer de stroom niet zomaar uit mag vallen, heeft u een UPS of Uninterruptible Power Supply nodig. Zo'n UPS fungeert als noodstroomvoeding voor bijvoorbeeld servers of computers. Een van de bekendste UPS-leveranciers is Rackmount, die u waarschijnlijk wel kent van de Rackmount Synth en de Rackmount Di. De Rackmount UPS's maken wereldwijd furore door het innovatieve ontwerp waardoor ze meer doen dan alleen noodstroom voorzien. De Rackmount UPS's kunt u rechtop of in een rack monteren. Hierbij is de Rackmount chassis, net zoals de Rackmount server case, apart verkrijgbaar.

Blijf online met de Rackmount UPS's

Wanneer de stroom uitvalt, schakelen de Rackmount UPS's automatisch over op noodstroom. Ze doen dit in een fractie van een seconde waardoor uw IT nooit uitvalt. Alle Rackmount UPS's hebben een eigen overbruggingstijd die afhankelijk is van de capaciteit van de UPS en de belasting. Daarom geven wij steeds de typische belasting en de volledige belasting weer. De interne batterijen van de Rackmount UPS's zijn eenvoudig vervangbaar waardoor u ook na enkele jaren nog steeds van een maximale overbruggingstijd geniet.

Het slimme karakter van de Rackmount UPS's

De Rackmount UPS's verbindt u eenvoudig met uw netwerk. Hierdoor kunt u de Rackmount UPS's ook vanop afstand managen en communiceert deze ook met het netwerk, bijvoorbeeld door een shutdownsignaal door te sturen naar de servers die vervolgens gecontroleerd afgesloten worden. Bij de meeste Rackmount UPS's, zoals de Rackmount APC Smart-UPS, wordt de powerchute software automatisch meegeleverd. Bij sommige Rackmount UPS's blijft het bovendien mogelijk om de noodstroomvoeding te bedienen via het ingebouwd lcd-scherm en het Rackmount keyboard.

Extra bescherming voor uw IT-systemen

De Rackmount UPS's zijn meer dan gewoon een noodstroomvoorziening, zoals het intelligent ontwerp aantoont. Ze bieden immers ook bescherming tegen piekspanning die uw IT-infrastructuur kan vernielen. Door tussen uw IT-infrastructuur en de netstroom een UPS van Rackmount te monteren hoeft dat echter geen zorg meer te zijn. De ingebouwde piekstroombeveiliging biedt dan beveiliging tegen draadbreuk en blikseminslagen.

Altijd een geschikte Rackmount UPS

Beschikt u over een klein kantoor met een of meerdere computers? Dan hoeft u natuurlijk niet de duurdere Rackmount UPS's met hoge capaciteiten in huis te halen. Een eenvoudige noodstroomvoorziening zoals de 19" UPS Eaton met 850 VA volstaat. Dat model bevat drie stopcontacten met UPS-functie en bliksembeveiliging. U ontvangt een geluidssignaal en krijgt de tijd om uw bestanden op te slaan en uw computer handmatig af te sluiten. Wilt u daarentegen verschillende computers of een kleine server aansluiten op een UPS? Dan plaatst u verschillende Rackmount UPS's, eventueel ook een model met een grotere capaciteit. Het belangrijkste daarbij is dat u vooraf nagaat hoeveel vermogen de aangesloten apparaten opnemen en dat u rekening houdt met de vooropgestelde runtime. Voorzie ook een marge omdat zelfs de beste noodstroomvoorzieningen na verloop van tijd een afname in capaciteit kennen.

Een UPS kopen bij Conrad

Naast de Rackmount UPS's vindt u bij Conrad ook UPS-accupacks, industriële UPS-systemen en aparte UPS-accu's. Op die manier stelt u zelf uw noodstroomvoorziening samen. Lukt het niet om een geschikte keuze te maken? Ga dan het totaal vermogen van de aan te sluiten toestellen na en bepaal een geschikte runtime. Over het algemeen volstaat een runtime van zo'n 15 minuten. Geef deze gegevens door aan onze klantendienst en vervolgens gaan wij voor u op zoek naar een geschikte oplossing.