bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Een persluchtslang is altijd handig, zoals bij spuitverven of bij gebruik van een luchtsleutel. Koop de slang bij Conrad. Steeds voorradig ✓ Vanaf 1 stuk ✓

Persluchtslang: de verbinding tussen compressor en resultaat

Voor al uw pneumatische toepassingen, zoals bij het gebruik van een pneumatische slagmoersleutel, is een persluchtslang onmisbaar. Het kiezen van een geschikte persluchtslang is daarom erg belangrijk, want u wilt voorkomen dat uw persluchtslang barst. Er zijn daarom verschillende zaken waarop u let bij uw aankoop, waarbij de veiligheid van de gebruiker steeds centraal staat.

Houd rekening met de toepassingen

Een eerste belangrijk aspect is het gebruik van de pneumatische machine. Wilt u bijvoorbeeld een pneumatische slagmoersleutel gebruiken in moeilijk bereikbare omgevingen? Dan beschikt u best over een flexibele persluchtslang. Gebruikt u het daarentegen enkel voor het (de)monteren van autobanden? Dan is dat deze flexibiliteit niet noodzakelijk. Wordt de pneumatische luchtslang gebruikt voor het verfspuiten, bijvoorbeeld in de spuitcabine van een garage? Dan kiest u voor een antistatische persluchtslang om te vermijden dat het verfdeeltjes aantrekt. Het zijn slechts enkele voorbeelden van hoe de praktische toepassing uw keuze beïnvloedt.

Daarnaast zijn er nog enkele andere zaken die een rol spelen. Als u een pneumatische luchtslang van meer dan 10 meter gebruikt, is een slanghaspel geen overbodige luxe. Hiervoor zijn er mobiele slangtrommels beschikbaar die u eenvoudig meeneemt naar de werf, maar zijn er ook varianten voor vaste montage. Zo is er de pneumatische slanghaspel met muurbevestiging, wat ideaal is voor de werkplaats.

Persluchtslang met geïntegreerde slangkoppeling

Bij het kiezen van een persluchtslang houdt u rekening met de eigenschappen van uw pneumatische machine. Vooral de noodzakelijke diameter is daarbij niet onbelangrijk. Als u verschillende pneumatische machines gebruikt, zou u dus voor elke machine een aparte persluchtslang moeten kopen. Er bestaat echter ook een alternatief met de (geïntegreerde) slangkoppeling. Via verschillende koppelingsstukken gebruikt u de persluchtslang dan voor uiteenlopende toepassingen. Deze individuele slangkoppelingen en nog veel meer vindt u in het ruime assortiment van Conrad.

Veilig werken met een persluchtslang

Het werken met een persluchtslang brengt een aantal risico's met zich mee. Neem bijvoorbeeld de hoge geluidsniveaus, rondvliegende vuildeeltjes of de slagkracht als een persluchtslang barst. Vermijd daarom ongevallen door de nodige persoonlijke beschermingsmiddelen te gebruiken.

Gehoorbescherming en oogbescherming zijn noodzakelijk, net zoals het tijdig preventief onderhoud van de persluchtslang. Een pneumatische luchtslang die beschadiging heeft opgelopen dient u bij de minste twijfel te vervangen. Voor een optimale veiligheid gebruikt u ook een luchtzekering die de luchttoevoer afsluit bij het losschieten van de slangkoppeling of bij een slangbreuk.

 

Pneumatische accessoires kopen bij Conrad

Conrad heeft zowel een persluchtslang als diverse accessoires die een veilig en efficiënt gebruik garanderen. Zo vindt u op de website niet alleen de slangkoppelingen of de luchtzekering, maar ook persluchtklemmenaansluitnippels en een slangklem. Het zijn slechts enkele voorbeelden van de pneumatische accessoires die u bij Conrad kunt aankopen.