bulkycostscartcheckbox-checkedcheckbox-uncheckedclosecomparison Folder home hook iso list Magnifier NEU picto-tablerating-stars star tooltip warning wishlist

Advies

Pneumatische accessoires: een must om het meeste uit uw pneumatische apparatuur te halen

Om pneumatisch gereedschap efficiënt te gebruiken, heeft u een aantal pneumatische accessoires nodig. We denken hierbij aan pistolen, slangen of darmen met een noodzakelijke lengte. Werkt u met pneumatisch gereedschap, dan moet u uw werkplaats daarvoor inrichten. Pneumatische accessoires spelen hierin een sleutelrol.

Wat zijn pneumatische accessoires?

Pneumatische accessoires zijn onder andere compressorslangen, terugslagkleppen en luchtfiltercartridges. U vindt ze allemaal bij Conrad. Sensoren die de werking van pneumatische apparatuur regelen, rangschikken wij ook onder de pneumatische accessoires.

Hoe werkt pneumatisch gereedschap?

In plaats van een elektrische motor is de aandrijving bij pneumatisch gereedschap gewoonlijk gebaseerd op schoepen die door de kracht van perslucht roteren. De bladen zetten de toegevoerde energie efficiënt om in vermogen. Sommige persluchtgereedschappen maken gebruik van aandrijfturbines of aandrijfzuigers met een even goede energieopbrengst. De uitzettende perslucht koelt het gereedschap af en voorkomt oververhitting.

Wat zijn de voordelen van pneumatisch gereedschap en accessoires?

Het betrekkelijk eenvoudige ontwerp en de afwezigheid van een elektrische motor maken luchtgereedschap gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden. U kunt ze belasten zonder risico op schade en de toestellen hebben een lange levensduur. Vaak kunt u zelf reparaties uitvoeren of de toestellen onderhouden. Dit is minder complex dan bij elektrische toestellen.

Pneumatisch gereedschap is veilig

Een ander pluspunt van pneumatische werktuigen is dat u ze in vochtige omgevingen kunt gebruiken of in omgevingen met licht ontvlambare dampen. Er is immers geen vonkvorming zoals bij elektrische motoren, waardoor het risico op brand of explosies beperkt is. Als de persluchtslang beschadigd is, bestaat er geen gevaar voor elektrische schokken. De perslucht laat geen verontreinigende stoffen vrij.

Wat zijn de meest verkochte pneumatische accessoires?

Om het meeste uit pneumatisch gereedschap te halen, moet u het een en ander weten over de nodige koppelingen, wisselstukken en andere pneumatische accessoires. Het koppelen en verwerken van pneumatische accessoires kunt u vergelijken met het koppelen van waterleidingen.

Belangrijke pneumatische accessoires zijn bijvoorbeeld persluchtkoppelingen. Hieronder vallen de dubbele nippels. Dit zijn aansluitingen met draad aan beide kanten. Er bestaan ook persluchtkoppelingen met aan de ene kant schroefdraad en aan de andere kant een kliksysteem dat compatibel is met een aansluiting op uw toestel.

Perslucht snelkoppelingen hebben aan beide kanten een dergelijk kliksysteem als koppeling, waardoor u niet hoeft te schroeven om de verbinding te maken.

Tests uitvoeren op pneumatisch gereedschap met accessoires van Conrad

Typische pneumatische accessoires zijn verder ook perslucht-onderhoudsmodules. Dit zijn bijvoorbeeld modules die de druk meten en weergeven met een wijzer. Hiermee kunt u tests uitvoeren of het pneumatisch gereedschap naar behoren werkt voordat u het bij uw werkzaamheden gebruikt.

Wat zijn de belangrijkste diameters voor de aansluiting?

De diameter van de aansluiting kiest u in functie van uw apparatuur:

·         1/2" of 12,5 mm

·         1/4" of 6,3 mm

·         3/8" of 10 mm

Welke merken van pneumatische accessoires vindt u bij Conrad?

Voor pneumatische accessoires gaan we bij Conrad resoluut voor Duitse kwaliteit. We zijn gespecialiseerd in de distributie van pneumatische accessoires van de volgende merken:

·         Metabo

·         PFERD

·         Scheppach

Conrad, de specialist in pneumatische accessoires

Conrad is meer dan een online shop voor technische producten, we zijn een heus sourcingplatform dat u helpt bij al uw projecten. Heeft u een bepaalde vraag over een pneumatisch accessoire of een specifiek item zoals persluchtkoppelingen? Contacteer dan zeker onze klantendienst. We helpen u graag verder met technisch advies, maar kunnen u ook bijstaan bij oplossingen op maat voor uw school, bedrijf of onderneming als het aankomt op de keuze van pneumatisch gereedschap. Dankzij ons Technology In Focus-programma volgen we ontwikkelingen op de markt op de voet. Heeft u voor uw bedrijf een specifieke inkoop nodig? Dan is Conrad uw partner. Ons moderne online platform is hierbij zowel efficiënt als transparant. Een persluchtkoppeling of specifiek pneumatisch gereedschap nodig? Hiervoor, maar ook voor pneumatische accessoires, kunt u 24 uur per dag terecht bij de online groothandel Conrad.